Pyydä tarjous

Asumisen unelmat ovat Vihdissä helppoja toteuttaa

Facebook
07.07.2021 | Rakentaminen

Vihti tarjoaa viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön lähellä pääkaupunkiseutua, mutta silti luonnon keskellä. Moni on löytänyt Vihdistä erinomaisen paikan myös tehdä etätyötä. Hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat joustavan liikkumisen kaikkialle Uudellamaalla.

- Tulijoita mukavan kokoiseen, noin 30 000 asukkaan kuntaamme vetää pääkaupunkiseudun läheisyys, turvallinen ja kodikas asuinympäristö sekä pääkaupunkiseutua edullisempi hintataso, kuvailee elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

- Olemme täällä riittävän lähellä pääkaupunkiseudun vilinää, mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana rauhallisen ja turvallisen arjen rakentamiseen. Vihdissä sujuva arki rakentuukin toimivien peruspalvelujen ja aktiivisen vapaa-ajan yhdistelmästä.

Luonnonkaunis kunta tarjoaa omaa rauhaa, mutta myös yhteisöllistä ja aktiivista elämää. ”Aktiivisten ihmisten Vihdissä” luontokohteita on lukuisia, ja monet liikuntapaikat antavat runsaat mahdollisuudet kuntoiluun ja urheiluun. Uuden harrastuksen voi löytää itselleen myös teatteri-, kuvataide- tai järjestötoiminnan parista.

Sujuvaa elämää lapsiperheiden arkeen

Luonnonläheisyys, monipuoliset asumis- ja harrastusmahdollisuudet sekä uudet päiväkoti- ja koulutilat tukevat osaltaan lapsiperheiden hyvinvointia. Lapsiystävällisyyttä kehitetään kunnassa myös UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallilla.

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen uusi koulu ja päiväkodit aloittavat toimintansa vuoden 2024 alussa. Ne tulevat tarjoamaan vihtiläisille lapsille erinomaisen suomen- ja ruotsinkielisen oppimisympäristön.

- Uuden koulu- ja päiväkotikeskuksen toiminnassa tavoitellaan yhteisöllisyyttä. Pedagogisena ajatuksena on luoda lapsille turvallinen ja eheä polku päiväkodista kouluun, Ståhl kuvailee.

- Koulu- ja päiväkotikeskus rakennetaan reilun kilometrin päähän tulevasta Vihti-Nummelan juna-asemasta. Yksi kunnan kaikkien aikojen suurimmista investoinneista tukee myös alueen asuntotuotantoa ja tulevan asemanseudun lähialueen rakentumista.

Myös Vihdin kirkonkylässä toimii uusi ja moderni koulu-, kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus VIHKO. Koulukeskukseen mahtuu opiskelemaan 600 oppilasta 4.–9.-luokille. Naapurissa sijaitsevat muun muassa liikuntahalli ja kirjasto.

Tilavaa asumista edullisempaan hintaan

Vihdin kunta tarjoaa vuosittain tontteja taajama-alueiltaan. Tällä hetkellä myynnissä on omakotitontteja Vihdin kirkonkylässä Stenkullan alueella, Otalammella keskustan alueella ja Nummelassa Maaniitunlahden, Haakkoinmaan ja Perhosniityn alueella. Kerros- ja rivitalotontteja on myynnissä Etelä-Nummelan alueella.

- Asumisen unelmat ovat Vihdissä helppoja toteuttaa, oli toiveissa sitten moderni kerros- tai rivitalokoti, pientaloalue lähellä palveluja tai muutto maaseudun rauhaan. Kunnalla myynnissä olevien tonttien lisäksi kannattaa tutustua yksityisen markkinan tarjontaan, sanoo Ståhl.

- Asuntojen hintojen lisäksi muutkin asumisen kustannukset jäävät meillä pääkaupunkiseudun hintatasoa matalammiksi, mikä voi mahdollistaa esimerkiksi tilavamman kodin hankinnan ja etätyöskentelyn sekä harrastus- tai yritystoiminnan harjoittamisen kotona.

Vihtiin ja kunnan tonttitarjontaan voi tutustua osoitteessa Vihti.fi/kotivihdista.

Artikkeli on julkaistu Uudenmaan Rakennusmaailma -lehdessä 3/2021 (asuntomessunumero).