Asuntomessut Lohjalla tarjoaa kodin järvimaisemassa

Hiidensalmen luonnonläheisyys ja järvimaisema puhuttelevat rauhallaan.
Hiidensalmen luonnonläheisyys ja järvimaisema puhuttelevat rauhallaan.
06.07.2021 | Rakentaminen

Lohjan Hiidensalmeen rakentuvilla asuntomessuilla asuminen näyttäytyy entistä yksilöllisempänä sekä yhteisöllisempänä valintana, kun messukodeista löytyy ratkaisu jokaiselle asujalle. Kodeissa huomioidaan erityisesti ympäristöystävällisyys ja elämisen palvelut seesteisessä järvimaisemassa.

Lohjanjärven rantamaisemiin, Hiidensalmen vuoden 2021 asuntomessualue on muuttanut entisen sahan alueen laadukkaaksi ja luonnonläheiseksi asuinalueeksi. Asuinalueeksi Hiidensalmi valikoitui keskeisen sijaintinsa vuoksi: alueelta on alle kaksi kilometriä Lohjan keskustan palveluihin ja Helsinkiinkin pääsee alle tunnissa.

Hiidensalmen taloista löytyy koti joustavasti kaikkiin asumisen tarpeisiin. Alueelle on rakennettu omistus-, asumisoikeus-, osuuskunta- ja vuokra-asumista.

Lohjanjärven lumoa

Keskeisestä sijainnista huolimatta alueen luonnonläheisyys ja järvimaisema puhuttelevat rauhallaan, ja alueen asukkaat pääsevätkin nauttimaan Lohjanjärven lumosta lähes kotipihastaan. Asumisen hyvää oloa lisäävät myös muun muassa alueelle toteutettavat taide, Lohjan liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä ympäristöystävälliset ratkaisut, joilla yritetään hillitä ilmastonmuutosta sekä lisätä asumisen viihtyvyyttä. Yhteiset viherlaatikot kumppanuuskorttelin pihalla kannustavat hyötykasvien viljelyyn, mutta lisäävät samalla myös asumisen yhteisöllisyyttä.

Yhteinen puisto kuntoilualueineen, leikkipaikkoineen ja uimalaitureineen tekevät Hiidensalmesta yhteisöllisen alueen asua yksilöllisillä tavoilla. Kumppanuuskorttelin yhteisalueet, kuten kortteliravintola ja yhteispiha tekevät alueesta yhä houkuttelevamman. Arki on entistä sujuvampaa, kun keskeiset palvelut ovat omalla alueella ja Lohjan keskustan palvelut löytyvät lyhyen matkan päästä.

Merkittävä painotus ekologisuudella

Lohjan kaupunki on päättänyt laskea asuntomessualueen talojen hiilijalanjäljen ja hiilikädenjäljen. Käytössä on ensi kertaa ympäristöministeriön päivitetty rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmä.

Ympäristöministeriössä on valmisteltu rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmää, jonka avulla rakentamisen ilmastovaikutukset voi laskea rakennuksen koko elinkaaren ajalta rakennustuotteiden valmistuksesta kuljetuksiin ja työmaatoimintoihin, käyttöön ja korjauksiin, purkamiseen ja kierrätykseen asti. Lohja saa käyttöönsä uuden päivitetyn version työkalusta laskelmien tekoon asuntomessualueelle nouseviin taloihin. Laskelmien toteuttajaksi valittiin Granlund Oy.

Lohja on myös mukana EU:n Life-ohjelman osittain rahoittamassa ja Suomen ympäristökeskuksen koordinoimassa valtakunnallisessa CANEMURE - Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hankkeessa. Lohjalla hanke on tarkoittanut rakentamisen, asumisen ja liikenteen ilmastovaikutuksien hillintää asuntomessualueella Hiidensalmessa. Rakentajille se on antanut mahdollisuuden tehdä ilmaston kannalta parempia valintoja taloprojekteissaan.

Kannattaa tutustua myös oheiskohteisiin

Asuntomessujen oheiskohteet, Tytyrin Elämyskaivos ja Kisakallion urheiluopisto laajentavat hienolla tavalla asuntomessuvieraiden kokemusta Lohjasta ja sen palvelutarjonnasta. Muutaman sadan metrin päässä Asuntomessualueesta sijaitseva Tytyrin kaivosalue on ainutlaatuinen taidenäyttelyiden, Koneen hissilaboratorion ja yhä toimivan Nordkalkin kalkkikaivoksen muodostama kokonaisuus.
Tytyrin Elämyskaivos tuo messukävijöille uniikin kaivos- ja taidekokemuksen ohella myös ymmärryksen alueen hienosta historiasta.

Kisakallio kehittää vapaa-ajan asumista

Voimistelun ja koripallon keskuksena tunnettu Kisakallio on yksi maan perinteikkäimmistä urheiluopistoista. Urheiluopiston uusin kehityssuunta on vapaa-ajan asuminen.

Kisakallion alueelle on jo nyt rakennettu 11 villamuotoista loma-asuntoa. Alueen kaava mahdollistaa tulevina vuosina useiden kymmenien uusien loma-asuntojen rakentamisen.

Ihmisten toivotaan löytävän Kisakallion modernina liikunnallisen vapaa-ajanvieton paikkana. Myös messuvieraat pääsevät nauttimaan palveluista, joita Kisakallio kehittää vapaa-ajan asukkaille.

Hyvä esimerkki on Maikkalanselän rannassa oleva vanha venevaja, joka on kunnostettu rantaravintolaksi. Vieraille on tarjolla myös ulkoilmaelämään sopivaa terveellistä outdoor-ruokaa, kuten loimutettua kalaa.

Tietoa asuntomessuista

Lohjan Asuntomessut Lohjalla järjestetään uniikilla Hiidensalmen alueella 9.7.–8.8.2021. Messuportit ovat avoinna tapahtuman aikana päivittäin klo 10.00–18.00, paitsi avajaispäivänä 9. heinäkuuta portit avataan vasta klo 13.00.

Liput myydään asuntomessusivuston verkkokaupasta.
Yleisöpysäköinti sijaitsee osoitteessa Raviradankatu, Lohja. Pysäköintialueelta on bussikuljetus messualueelle.

Lähitaksin selkeästi merkityt taksitolpat sijaitsevat parkkialueella ja messualueen sisäänkäynnin edustalla.

www.asuntomessut.fi

Artikkeli on julkaistu Uudenmaan Rakennusmaailma -lehdessä 3/2021 (asuntomessunumero).

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä