"Bambumies" luottaa vinyylilattiaan

Facebook
29.10.2021 | Rakentaminen

Lattioiden pääkaupungista Lapualta ponnistavan Nordic Floorsin hittituotteeksi ovat nouseet vinyylilattiat, joiden kysyntä on räjähtänyt käsiin. Bambumiehenä julkisuudessa tunnettu Jukka-Pekka Kallio kertoo suosion taustalla vaikuttavan vinyylilattioiden ylivertaiset ominaisuudet. Nordic Floorsin vauhti kiihtyy ja uusia markkina-alueita avataan aktiivisesti myös ulkomailla.

– Myyntimäärien osalta vinyylilattia on tällä hetkellä meidän ykköstuote. Hyvien ominaisuuksiensa ansiosta vinyylilattia on käytännössä syrjäyttänyt laminaatin. Vinyylilattia ei ole kylmä, se ei kopise, lisäksi se on helppoa ja lähes sotkutonta asentaa. Vinyylilattiaa voidaan leikata muotoon normaalilla katkoteräveitsellä, joten jokainen kotikäyttäjäkin pystyy sen helposti itse asentamaan, Jukka-Pekka Kallio lupaa.

SilentTECH -vinyylilattiamallisto kestää julkiskohteiden kuormituksen

Nordic Floorsin SilentTECH -vinyylilattiamallistolla pystytään pinnoittamaan suuriakin lattiapintoja ja tuotteessa on integroitu askeläänieriste.

– Tuotteemme on kivikomposiittirunkoinen, joten se on täysin vedenkestävä ja sen lämpölaajeneminen on todella pientä. Tämän ansiosta tuotteella voidaan päällystää jopa 400 neliön lattiapinta-ala ilman liikuntasaumaa. Tuotteen käyttöluokka on julkiset tilat, mutta se sopii hyvin kotikäyttäjillekin. Tuote kestää varmasti lapsi-, koira- ja kissatalouksissa.

Lattian kestoikä on Kallion mukaan jopa kymmeniä vuosia.

– Meidän SilentTECH -vinyylilattioiden valmistusmateriaaleista on 70 % kiveä ja 30 % muovia, kun vanhat LVT-runkoiset vinyylilattiat olivat 100 % muovia. Lattiamme on vähäpäästöinen ja M1-luokiteltu. Tuotteen M1-luokitusmerkki kertoo sen, että tuote on vähäpäästöinen ja hajuton.

Nordic Floorsin isoimmat referenssit ovat tällä hetkellä HEKA ja Espoon Vuokra-asunnot, joiden kohteisiin urakoitsijat asentavat SilentTECH -vinyylilattiatuotteita.

Kuviot "Liiteri" ja "Mummola"

Kotimaiset vinyylilattiakuosit viedään käsistä

Nordic Floorsin valikoimiin kuuluu tällä hetkellä yli 15 vinyylilattiamallia. Uutuutena ovat tulleet skandinaaviset havupuukuviot.

– Meille tuli kaksi uutta mallia, tuotenimiltään Mummola ja Liiteri, jotka on viety käytännössä käsistä. Tuotteet eroavat merkittävästi muista markkinoilla olevista malleista. Olemme huomanneet, että asiakkaat ovat kyllästyneitä tammikuvioisiin vinyyleihin, nyt halutaan entistä enemmän kotimaisen näköistä lattiaa.

– Se oli yli vuoden projekti ja nyt on sellainen tilanne, että tuotteista on saatu suomalaisen kodin lattian näköisiä tuotteita, ilman ns. kusenkeltaisuutta, joka yleensä mäntytuotteisiin liitetään. Mäntykuosisia lattioita saa beesin sävyisinä (Mummola) ja vaaleina (Liiteri). Olemme markkinoiden ainoa toimija, jolta löytyy mäntykuvioinen vinyylilattia ja uusia tuotteitakin on tulossa. Jatkossa keskitymme yhä enemmän kotimaisen näköisiin lattiaratkaisuihin, joita meidän designerit ovat alkaneet suunnittelemaan ja tekemään. Vinyylilattiaa emme valmista Lapualla, vaan se edustaa meidän maahantuontia, jota myös viemme edelleen muualle Eurooppaan.

Bambu ja tammi tarjoavat vaihtoehdon vinyylille

– Mikäli asiakas haluaa aidon parketti-/puulattian, meiltä löytyvät myös laadukkaat Lapua Floors tammiparketit. Tilaamme valmiin raakamateriaaliaihion Hollannista, joka pintakäsitellään meillä Lapualla tilausten mukaan. Asiakas valitsee haluamansa lattiasävyn meidän verkkokaupasta, kun saamme tilauksen, aloitamme tuotteiden pintakäsittelyn. Pintakäsittelyssä käytetään uutta teknologiaa, hollantilaisten kehittämää Vesting Led -öljyvahaa, joka kuivuu välittömästi kun öljyvahattu tuote saa UV led-valoa. Meidän tammiparketit ovat näin ollen välittömästi asennusvalmiita. Kyseessä on ekologinen tuote, joten hallimme ei haise myrkyiltä, eikä tuotantotiloissamme ei synny lainkaan otsonimyrkkyjä. Aloitimme tämän tuotantomenetelmän ensimmäisten joukossa, joten olemme led-öljyvahattujen tuotteiden edelläkävijä Suomessa, Kallio painottaa.

Nordic Floors Oy:n alla toimii Vinyylilattiakauppa, Vinylgolvbutiken, NordicFloors.de ja Lapua Floors, joka avataan myös Ruotsissa ensi vuonna.

– Näiden lisäksi meillä on vielä Nordic Bamboo, jolla minä aloitin tämän toiminnan, eli bambulattiat. Bambulattia tarjoaa asiakkaille erittäin kestävän ja tyylikkään high end -erikoistuotteen. Bambulattiaa on mennyt mm. Kampin ostoskeskukseen, Tikkurilan päiväkotiin, lisäksi sillä on toteutettu arvokkaita yksityisiä ullakkoasuntoja, Kallio kertoo.

Bambulattiaa voidaan Kallion mukaan verrata tammiparkettiin, sillä erotuksella, että bambulattian koko rakenne on ristiinlaminoitua, kolmikerrosbambua.

– Tuotteen viilu on kovapuristettu, joten se on 2,5 kertaa tammiparkettia kovempaa. Bambulattia on suosittu high end -tuote, joka kestää todella kovaa käyttöä.

Viidessä vuodessa keittiönpöydältä kansainväliseksi yritykseksi

Vuonna 2016 Jukka-Pekka Kallio aloitti yrityksen keittiönpöydältä. Myöhemmin Nordic Bamboo Oy:n nimi vaihtui Nordic Floors Oy:hyn, jolloin Nordic Bamboo jäi pelkäksi brändinimeksi Nordic Floors Oy:n alle.

– Tällä hetkellä liikevaihtomme kasvaa 1–2 miljoonaa euroa vuodessa, joten kasvuvauhti on kovaa. Viimeksi päättyneen tilikauden liikevaihto oli 3,4 miljoonaa euroa ja jos tämä sama tahti jatkuu, saatamme päästä jopa 4–5 miljoonan euron liikevaihtoon kuluvalla tilikaudella.

Rehtiä kauppaa ja nopeat toimitukset

– Meidän myyntitapamme on suoraan asiakkaalle meidän verkkokaupasta. Lisäksi meillä on myymälämyyntiä Lapualla sekä Nordic Floors Pro Center -showroomin kautta Helsingin Suutarilassa. Parhaassa tapauksessa lattia on asiakkaalla jo seuraavana arkipäivänä, koska meillä on todella nopeat toimitukset.

Nordic Floorsin asiakkaita palvelevat koulutetut lattiamestarit, jotka auttavat kaikissa yhtiön myymiin lattioihin liittyvissä asioissa.

– Yhteydenoton jälkeen lattiamestari soittaa asiakkaalle, jolloin käydään läpi asiakkaan projekti ja tarve puhelimitse. Meiltä voi saada palvelua myös Whatsapin kautta, joka on osoittautunut todella hyväksi myyntikanavaksi. Meidät saa kiinni myös puhelimitse ja sähköpostilla. Meiltä saa tilattua ilmaiseksi mallipalat ja asiakas maksaa itse ainoastaan postikulun, Kallio mainitsee.

www.nordicfloors.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä