Pyydä tarjous

Energiatehokas ja pitkälle automatisoitu ilmanvaihto huolehtii sisäilman raikkaudesta

MyVallox-ilmanvaihto on huoleton ja helppokäyttöinen, sillä koneiden automatiikka tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Jos ilmanvaihtoa haluaa ohjata itse, sen voi tehdä kätevästi tietokoneella tai älypuhelimella maksuttoman pilvipalvelun kautta.
MyVallox-ilmanvaihto on huoleton ja helppokäyttöinen, sillä koneiden automatiikka tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Jos ilmanvaihtoa haluaa ohjata itse, sen voi tehdä kätevästi tietokoneella tai älypuhelimella maksuttoman pilvipalvelun kautta.
28.06.2023 | Rakentaminen

Tiiviiksi rakennettu talo vaatii ilmanvaihtoa, jotta elämisestä syntyvä kosteus ja hiilidioksidi poistuvat hallitusti sisäilmasta. Kun sisäilma on raikasta ja puhtaaksi suodatettua, on asuminen ja työskentely miellyttävää. Samalla ilmanvaihto on investointi rakennuksen hyvinvointiin.

Viime aikoina sisäilman laatuun on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Vietämme ison osan ajastamme sisätiloissa ja hengitämme vuorokaudessa noin 15 000 litraa ilmaa. Rakentajan ja saneeraajan kannattaakin kiinnittää huomiota kodin ilmanvaihtoon. Myös työpaikoilla raikas ja puhdas sisäilma on työhyvinvointitekijä.

- Laadukas sisäilma on sekä ihmisten että rakenteiden hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeää, kertoo Etelä-Suomessa Vallox Oy:n aluemyyntipäällikkönä toimiva Arto Satumäki.

Tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla voi säästää energiaa

Ilmanvaihdon automatisointi antureiden avulla helpottaa arkea, kun ilmanvaihdon ohjaukseen ei tarvitse kiinnittää huomiota. Tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla on toinenkin hyvä puoli: sillä voidaan säästää energiaa. Kun ilmanvaihdon tehoa pienennetään puoleen, myös sen kuluttama energia pienenee alle puoleen. Automatiikan ansiosta ilmanvaihto ei unohdu esimerkiksi pyykkitupaan isolle teholle, kun tila on tyhjennetty pyykeistä.

Satumäki kertoo, että kaikissa MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit, jotka tarkkailevat sisäilman laatua jatkuvasti, ja tehostavat ilmanvaihtoa silloin, kun se on tarpeen. Automatiikkaa voi halutessaan lisätä vielä erillisillä huoneantureilla.

- Koska ilmanvaihto tulee pitää jatkuvasti päällä, niin tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla voi varmistaa, että energiaa ei kulu turhaan. Anturit tunnistavat, milloin on esimerkiksi saunottu tai käyty suihkussa, tai kun sisätiloissa on tavallista enemmän ihmisiä ja hiilidioksiditasot korkealla, Satumäki kertoo.


Valloxin tuotevalikoimassa on ilmanvaihtokoneita eri kokoisiin asuntoihin ja toimitiloihin.


Helppokäyttöinen ilmanvaihto

Automaattisesti toimiva ilmanvaihto ei poissulje asukkaan mahdollisuutta ilmanvaihdon tehon säätämiseen. MyVallox-ilmanvaihtokoneissa ohjaus on tehty äärimmäisen helpoksi ja onnistuu jopa etänä. Ohjaus perustuu siihen, että käyttäjä valitsee, onko kotona, poissa vai tarvitseeko tehostusta. Lisäksi ilmanvaihtokoneissa on tulisijan sytytystä edesauttava Takkatoiminto.

- Ohjaus onnistuu kotona ohjaimen avulla tai etänä verkkoyhteyden avulla. MV-ilmanvaihtokoneet voi myös liittää taloautomaatioon.

Tuotteita asuntoihin ja toimitiloihin, uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin

Valloxin ilmanvaihtoratkaisuja ja -tuotteita suunnitellaan ja valmistetaan Varsinais-Suomessa Loimaalla yli 50 vuoden kokemuksella. Laitevalmistajan valikoima on laaja: siitä löytyy asuntoilmanvaihtoon sopivia eri kokoisia ilmanvaihtokoneita, liesikupuja, ilmalämmityskone, toimitiloihin tarkoitettuja isompia ilmankäsittelykoneita, ja mm. ilmanjakojärjestelmä Vallox BlueSky. Tuotteet sopivatkin niin uudisrakennuksiin kuin perusparannuskohteisiin.

- Ilmanvaihto on todella tärkeä osa rakennus- ja saneeraushanketta, sillä tiivis talo tarvitsee koneellisen ilmanvaihdon. Se varmistaa, ettei kosteus jää makaamaan rakenteisiin, Satumäki toteaa.

Jokaisella Vallox-ilmanvaihtokoneella on tuotekohtainen energiasertifikaatti. Energiatehokkaat puhaltimet, koneiden erinomainen lämmöntalteenottokyky ja edistyksellinen sulatusautomatiikka tekevät Valloxin ilmanvaihtokoneista haluttuja.

- Suomen ilmasto-oloissa on tärkeää, että koneen vuosihyötysuhde on erinomainen, sillä se on osa energiatehokasta rakentamista.

Loviisan Asuntomessualueelle rakennettuun Villa Kruunuun (kohde nro 13) haluttiin löytää luotettava ja energiatehokas ilmanvaihtoratkaisu, joka on mahdollisimman helppokäyttöinen ja pitkälle automatisoitu. Päärakennuksen ja pihapiirissä olevan saunarakennuksen ilmanvaihtokoneiksi valikoitui näillä kriteereillä MyVallox-koneet. Lue lisää Villa Kruunun ilmanvaihtoratkaisusta klikkaamalla kuvaa tai tätä linkkiä.

Ilmanvaihdon energiaremontti on pian helpompaa kuin koskaan aiemmin

Alkusyksyllä 2023 myyntiin tuleva uusi Vallox 125 MV -ilmanvaihtokone helpottaa ja nopeuttaa vanhan ilmanvaihtokoneen vaihtamista uuteen, sillä samojen kanavalähtöjen ansiosta ei välttämättä tarvita isoja ja aikaa vieviä kanavamuutoksia.

- Uuden Vallox 125 MV -ilmanvaihtokoneen eri malleilla on erilaiset kanavalähtöosat, joten koneella voidaan korvata jopa kymmeniä vanhoja ilmanvaihtokonemalleja, Satumäki kertoo innoissaan Valloxin uutuustuotteesta.

Vallox 125 MV -ilmanvaihtokone voidaan vaihtaa ilman kanavamuutoksia mm. seuraavien koneiden tilalle: Vallox MUH Ilmava, Vallox Digit, Vallox 75, Vallox 95 ja Vallox 121 -mallit sekä muiden valmistajien koneista esim. Ilto 440 ja Onnline 130.

Ammattilainen avuksi ilmanvaihdon suunnitteluun

Koska talon rakentamista ja saneeraamista ohjaa maankäyttö- ja rakennuslaki, on ilmanvaihdon suunnittelukin teetettävä ammattilaisella. Kohteeseen sopivan koneen valinnan lisäksi IV-suunnittelijan kanssa on hyvä käydä läpi, millainen ohjaus halutaan, mitä koneen sijoittelussa on hyvä huomioida ja mitä automatiikkaa halutaan hyödyntää.

Satumäki on työssään tekemisissä ammattilaisasiakkaiden kanssa.

- Kuluttajien apuna meillä on laaja verkosto jälleenmyyjiä, asennusliikkeitä, huoltoliikkeitä ja suodatinmyyjiä.

Lisätietoa tuotteista: www.vallox.com