Hei rakentaja, suunnittele aurinkosuojaus jo projektin alkupuolella

Kuva: Kaihdin ja Markiisi Lahti Oy
Kuva: Kaihdin ja Markiisi Lahti Oy
08.03.2024 | Rakentaminen

Artic Storen aurinkosuojatuotteet tarjoavat ratkaisun kodin energiansäästöön, viilennykseen ja tyylikkääseen sisustamiseen.

Artic Storen projektimyyntipäällikkö Juhana Repo antaa arvokkaan vinkin kaikille kotien uudis- ja korjausrakentajille: aurinkosuojaus on hyvä suunnitella jo rakennushankkeen alkuvaiheessa.

– Rakentajien kannattaa ottaa hyvissä ajoin yhteyttä Artic Storen ammattilaisiin, jotka opastavat tuotevalinnoissa ja teknisissä ratkaisuissa. Tällöin mm. sähköistys voidaan hoitaa kuntoon rakentamisen aikana, eikä sähköjä tarvitse enää vetää jälkikäteen pinta-asennuksena.


Artic Store on mukana Helsingin Kevätmessuilla 2024 osastolla 6g2.


Sähköliitäntä on tarpeen, sillä esimerkiksi rakennuksen ulkopuolelle toteutettavat screenkaihtimet tarvitsevat sähköä moottorille. Myös rakennusten sisäpuolella hyödynnetään aina vain enemmän automaatiota älykotiratkaisujen yleistyessä. Ennakointi on joka tapauksessa järkevää mahdollisia tulevaisuuden toimintoja varten.

– Aurinkosuojatuotteiden sijoittaminen voi vaatia rakentamisessa tehtäviä ratkaisuja sen mukaan, laitetaanko tuote kattosyvennykseen, ikkunasmyygiin tai muuhun haluttuun kohtaan, Repo sanoo.

Kuva: Kaihdin ja Markiisi Lahti Oy

Älykästä mukavuutta ja mukautuvuutta

Älykäs asuminen yleistyy vauhdilla. Älykotituotteilla tarkoitetaan laitteita, joiden virtaan kytkeminen ja säätäminen voidaan tehdä erillisen ohjaimen, ääniohjauksen tai mobiililaitteiden kautta. Näillä tuotteilla haetaan viihtymistä, asumisen helppoutta sekä käytännöllisiä hyötyjä.

– Älykodin ensimmäinen askel on yleensä valaistuksen hallinta. Loogisesti seuraava askel on aurinkosuojauksen fiksu ohjaaminen, toteaa Juhana Repo.

– Artic Storen tuotteet voidaan erilaisin keinoin liittää suurimpaan osaan yleisimmistä kodinohjausjärjestelmistä.

Älykodissa aurinkosuojauksesta tulee osa kokonaisuutta, jossa asukkaiden elämäntyyli ja tarpeet on huomioitu. Haluatko esimerkiksi nukkua pimeässä ja herätä auringonvaloon makuuhuoneessa, nauttia aamukahvin terassilla markiisin suojassa ja estää häikäisyä olohuoneessa?

Artic Storen myyjät auttavat mielellään, kun haluat kotiisi älykkään aurinkosuojauksen. Saat apua tuotevalikoiman kanssa sekä vinkkejä automaation tehokkaaseen hyödyntämiseen. Mikäli kaupat syntyvät, Artic Store voi järjestää mutkattoman asennuksen sekä perusteellisen käyttökoulutuksen.

Korkealaatuisia kotimaisia mittatilaustuotteita

Artic Storen ammattilaiset tuntevat tuotteiden ominaisuudet ja toiminnot. Yhdessä asiakkaan kanssa räätälöidään aina tarpeeseen sopiva kokonaisuus.

– Kartoitamme ensin, mihin tiloihin asiakas haluaa mitäkin toiminnallisuuksia, Juhana Repo kuvailee.

– Koko rakennuksen tai asunnon aurinkosuojaus on erilaisten tuotteiden yhdistelmä. Esimerkiksi makuuhuoneeseen toivotaan usein pimennystä, kun taas olohuoneen suuriin ikkunoihin voidaan toteuttaa häikäisyä ja liiallista lämpösäteilyä poistava ratkaisu, kuitenkin siten, että näkyvyys ulos säilyy.

Juhana Repo mainitsee, että nykypäivän rakentamisessa suositut isot ikkunapinnat ovat näyttäviä, eikä niitä ole järkevää peittää perinteisillä verhoilla.

– Oivallinen ratkaisu on screenkaihdin, joita valikoimastamme löytyy käyttöominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään kymmeniä vaihtoehtoja.

– Erilaisilla aurinkosuojatuotteilla on toiminnallinen roolinsa, mutta ne ovat myös vahva sisustuselementti. Tarjoamme yksilöllisiä ratkaisuja, jotka täyttävät tehtävänsä ja ovat samalla hienon näköisiä.

Selvää säästöä

Asiantuntevasti toteutettu aurinkosuojaus luo asumiseen mukavuutta ja auttaa hallitsemaan sisätilojen olosuhteita, mutta se tuo myös huomattavia säästöjä energiakustannuksiin.

Juhana Repo kertoo, että käytössä ollessaan aurinkosuojausjärjestelmä alkaa tuottaa säästöä, kun rakennusta ei tarvitse voimakkaasti jäähdyttää tai tarpeettomasti valaista.

– Vähentynyt energiantarve rakennuksen elinkaaren aikana on myös ympäristön kannalta hyvä asia.

– Parhaassa tapauksessa aurinkosuojaus, valaistus, jäähdytys ja ilmanvaihto eivät ole toisistaan erillisiä osa-alueita, vaan kuuluvat kaikki samaan järjestelmään, jonka toiminnot ymmärtävät toisiaan ja reagoivat toisiinsa. Esimerkiksi kun screenit aurinkoisella säällä laskeutuvat, jäähdytysteho vähenee.

– Jos aurinkosuojaus huomioidaan jo rakennuksen suunnittelun alkuvaiheessa, sen investointihinta ei lisää kokonaiskustannuksia, sillä aurinkosuojauksen kustannukset voidaan säästää jostakin muusta osa-alueesta, yleensä jäähdytyksestä.

Artic Store on aurinkosuojauksen edelläkävijä

Artic on vuonna 1979 perustettu aurinkosuojalaitteiden kotimainen valmistaja ja asiantuntija. Artic Store palvelee kuluttaja- ja yritysasiakkaita 16 paikkakunnalla kautta maan.

Articin valikoimaan kuuluvat ulkopuoliset aurinkosuojat, kuten screenkaihtimet ja markiisit, sekä sisäpuoliset aurinkosuojat, kuten säle-, puusäle-, rulla-, pystylamelli-, pliseekaihtimet sekä rulla- ja pimennysverhot ja verhokiskot. Lähes kaikki tuotteet ovat suomalaisia avainlipputuotteita.

articstore.fi

010 425 9500 | [email protected]

Facebook | Instagram | LinkedIn | YouTube


Mieti ainakin nämä 6 asiaa, kun päätät kodin aurinkosuojauksesta:

1. Luonnonvalon hallinta. Milloin valoa hyödynnetään ja milloin se halutaan estää?

2. Automaatio. Lisää viihtyvyyttä, vähemmän jäähdytyskuluja!

3. Sähkösuunnittelu sisä- ja ulkopuolelle. Vaikka et toteuttaisi kaikkea suojausta heti, varaudu tulevaisuuden asennuksiin.

4. Kodin toiminnot. Eri tila, erilaiset tarpeet! Tarvitsetko esimerkiksi makuuhuoneessa täyden pimennyksen ja työhuoneessa pelkän häikäisyn eston?

5. Sijainti, ilmasto ja sääolot. Koti rinteessä meren rannalla, vilkkaan puiston vieressä vai metsän suojassa? Onko suunnitelmissa isoja lasipintoja etelän tai lännen suuntaan?

6. Yksityiskohdat. Saavatko asennukset näkyä? Entä mikä sopii rakennuksen yleisilmeeseen ja mitä tyyliä sisustukseen haette?

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia