Kaipaako kylpyhuoneesi huoltoa?

Uudiskohde, vesieristeen päälle tehty mikrosementti.
Uudiskohde, vesieristeen päälle tehty mikrosementti.
18.10.2023 | Rakentaminen

Tamperelainen Fiksupinta Oy on tuotteistanut kylpyhuoneiden huollot ja pinnoitukset läpinäkyvällä hinnoittelulla. Olipa kyseessä kylpyhuoneen vanhojen laattojen pinnoitus näyttävällä mikrosementoinnilla, silikonisaumojen vaihto tai laattasaumojen puhdistus, tarkka hinta on tiedossa välittömästi, eikä yllättävistä lisäkustannuksista tarvitse kantaa huolta.

Yleensä kylpyhuoneen ilmeen siistimistä aletaan miettiä, kun kylpyhuone alkaa näyttää aikansa eläneeltä ja likaiselta. Silikonisaumat ovat alkaneet repsottaa ja laattasaumat murentua.

– Jos vanha kylpyhuone ei enää miellytä omistajansa silmää, teemme kylpyhuoneisiin mikrosementtipinnoituksia. Jos kyseessä on 2000-luvulla tehty kylpyhuone, nykyaikaisine vesieristyksineen, voimme pinnoittaa vanhat laatat mikrosementillä, jolloin vältytään täydelliseltä kylpyhuoneremontilta. Mikrosementti ei ole itsessään vedeneriste, joten se vaatii uudiskohteissakin vesieristeen alleen, Fiksupinta Oy:n toimitusjohtaja Ville Pihlajamäki toteaa.

Ennen mikrosementointia kohteessa tehdään tarkastus. Tarkastuksessa varmistetaan, että laatat ovat kiinni seinissä ja lattiassa, jolloin mahdollisesti irti olevat laatat joko kiinnitetään tai poistetaan.

– Sellaista riskiä ei ole olemassa, että mikrosementointi edesauttaisi laattojen putoamista, vaan se pikemminkin sitoo niitä, Pihlajamäki mainitsee.

Laatan päälle tehty mikrosementti, ennen työtä.
Työn jälkeen.

Mikrosementointi on erittäin kustannustehokas ratkaisu

Mikrosementoinnilla toteutettava kylpyhuoneen kosmeettinen remontti on noin puolet perinteisellä tavalla toteutettua kylpyhuoneremonttia edullisempi ratkaisu, jossa siis vaihdetaan laatat ja vesieristeet. Joissakin kohteissa mikrosementoinnilla voidaan päästä jopa 70 % kokonaisremonttia halvemmalla.

Pihlajamäki toteaa, että insinöörien kertoma kylpyhuoneiden vesieristeiden tekninen käyttöikä on 30 vuotta, joten laattojen mikrosementoinnilla saa helposti 10 vuotta lisää käyttöikää 2000-luvulla tehtyyn kylpyhuoneeseen. Mikrosementointi ei itsessään vaadi mitään huoltotoimenpiteitä, korkeintaan uusintalakkauksen, mikäli kylpyhuone on oikein kovalla käytöllä.

– Mikrosementoinnin vahvuuksia ovat sen näyttävä ulkonäkö sekä pinnan saumattomuus. Mikrosementoidussa kylpyhuoneessa ei ole likaa kerääviä saumoja, joka helpottaa merkittävästi pintojen puhtaanapitoa.

Vanhan laattapinnan päälle tehtävään asennustyöhön on Pihlajamäen mukaan varattava 1–2 viikkoa.

Laattasaumojen vaihto, ennen työtä.
Työn jälkeen.

Silikoni- ja laattasaumojen vaihdot sekä kylpyhuoneiden pesut

– Vaikka laattasaumat voivat vaikuttaa olevan vaihdon tarpeessa, ovat ne monesti vain likaisia. Lisäpalveluna tarjoamme erityistä suojapinnoitusta (nanopinnoite), joka tuo saumoille ja laatoille lian tarttumista estävän suojapinnan, muuttamatta kuitenkaan kohteen ulkonäköä.

Kylpyhuonehuolto, jossa vaihdetaan saumoja ja tehdään mahdollisesti myös pesu sekä nanopinnoitus, vie 1–2 päivää.

Pihlajamäen mukaan kylpyhuoneen silikonisaumojen vaihto on huoltotoimenpide, joka olisi suoritettava noin viiden vuoden välein. Silikonisaumojen vaihto olisi tehtävä niiden ulkonäöstä huolimatta.

– Taloyhtiöissä tämä toteutuu joskus todella hyvin, kun ne tehdään keskitetysti kaikkiin huoneistoihin 5–10 vuoden välein. Kun silikonissa oleva homeenestoaine kuluu pois, saumoihin ilmestyy mustaa homepilkkua. Kun home puhdistetaan, sitä tulee pian uudestaan, koska silikonisaumassa ei ole enää homeenestoainetta. Tämä on yksi syy, miksi saumat kannattaa uusia säännöllisesti.

Palvelut ovat ostettavissa Fiksupinnan remonttiverkkokaupasta

– Usein puhutaan, että asiakkaalle on luotavat tarve. Me toimimme vähän eri tavalla. Meillä on oma remonttiverkkokauppa, mistä asiakas voi tehdä haluamansa ostoksen, mikäli hän on kokenut sen tarpeelliseksi. Samalla asiakas näkee palvelun lopullisen hinnan. Teemme katselmuksia ainoastaan isoissa kohteissa ja kokonaisuuksissa. Esim. saumapuolen huoltotyöt ovat neliöhinnoiteltuja.

Pihlajamäki kertoo, että läpinäkyvästi hinnoittelevasta verkkokaupasta on tullut pelkästään hyvää palautetta.

– On ollut kiva saada hyvää palautetta. Itsekin haluan saada hinnan selville, ilman että paikalle tarvitsee kutsua usean eri yrityksen edustajaa arviokäynnille. Kun meihin otetaan yhteyttä, kaupantekoprosenttimme on hyvin korkea, koska hinnat eivät tule koskaan asiakkaalle yllätyksenä. Näin ostopäätös on helpompi tehdä ja samalla se säästää meidän kaikkien aikaa.

Kaikki kodin pintaremontit

– Teemme periaatteessa kaikki rakenteita rikkomattomat pintaremontit huoneistojen sisällä, kuten pinnoitukset, maalaukset ja lattia-asennukset sekä rakennuksen tehtävät katto- ja julkisivumaalaukset. Tällä hetkellä suurin osa liikevaihdostamme tulee kuitenkin kylpyhuonepuolelta ja olemme siihen selkeästi myös keskittyneet.

Pihlajamäki muistuttaa, että mikäli hintataso kiinnostaa, sen voi käydä tarkastamassa Fiksupinnan verkkokaupasta.

– Meidän verkkokaupassa annettuun hintaan voi luottaa. Kyseessä on urakkahinta, joka pätee 200 km säteellä Tampereelta, eikä siihen tule mitään lisäkustannuksia.

www.fiksupinta.fi

Facebook | Instagram | TikTok | YouTube

0440 665 655 | [email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia