Kelluva koti ja laajentunut venenäyttely Loviisan Kuningattarenrantaan

Talo Lovisea sijoittuu Kuningattarenrannan kelluvan kadun varteen (havainnekuva).
Talo Lovisea sijoittuu Kuningattarenrannan kelluvan kadun varteen (havainnekuva).
25.05.2023 | Rakentaminen

Asuntomessualueelle Loviisassa on päätetty rakentaa ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu kelluva talo, Lovisea. Myyntiin tuleva, kaksikerroksinen koti rakennetaan kokonaisuudessa valmiiksi maalla ja asennetaan kesällä kelluvan kadun varteen Kuningattarenrantaan. Merellisenä kaupunkina Loviisa ja erityisesti Kuningattarenrannan Asuntomessualue tarjoaa loistavat puitteet myös viime vuodesta jatkoa saavalle vene- ja vapaa-ajan näyttelylle.

Asuntomessuilla Loviisassa suuri yleisö pääsee näkemään ja kokemaan, mitä asuminen meren päällä voisi olla. Kuningattarenrannan alueelle kaavoitettuun kelluvan rakentamisen kortteliin on tulossa ensimmäinen ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu kelluva talo.

Talon rakennuttaa pääosin loviisalaisista yrittäjistä ja sijoittajista koostuva Loviisan Kelluva Kuningatar Oy.

– Meidän kaikkien osakkaiden tavoite on tuoda esille Loviisaa hyvänä paikkana asua ja yrittää. Täältä löytyy vahvaa yhteishenkeä yrittäjyyden tueksi ja tämä talo tulee olemaan siitä konkreettinen esimerkki, kertoo Loviisan Kelluva Kuningatar Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janine Henriksson-Wiberg.

Osakeyhtiössä on mukana muun muassa talon kelluvan perustuksen toteuttava TotalPro ja talorungon valmistava Timberpoint.

Kelluvan Kuningattaren yrittäjäryhmä halusi mahdollistaa näyttävän vetonaulan valmistumisen Asuntomessuille Loviisaan.

– Rakennuttajina toimivan yrittäjäryhmän mukaantulo on erinomainen esimerkki paikallisesta rohkeudesta ja tahdonvoimasta, joka avaa uusia ovia suomalaiselle rakentamiselle. Kaupunkimme voi olla edelläkävijä kelluvassa rakentamisessa, iloitsee Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.

Kelluva talo kuljetetaan valmiina paikalleen

Kelluva talo on nimeltään Lovisea ja sen runko tehdään Timberpointin CLT-massiivipuuelementeistä erilliselle kelluvalle perustukselle. Valmiin rakennuksen asuinpinta-ala on 113 neliötä ja kerrosala 128 neliötä. Asuintiloja täydentää suuri terassi.

Talon ovat piirtäneet arkkitehdit Heikki Luminen ja Perttu Huhtiniemi. Se rakennetaan kokonaisuudessaan valmiiksi kuivalla maalla, minkä jälkeen kelluva talo kuljetetaan ja asennetaan Loviisan Kuningattarenrantaan sopivasti ennen Asuntomessujen alkua.

Laiturissa, johon mallitalo sijoitetaan, on tilaa yhteensä yhdeksälle kelluvalle kodille. Asuntomessut Loviisassa on edelläkävijäesimerkki siitä, että kelluva rakentaminen kiinnostaa Suomessa. Hankkeita on vireillä eri puolella maata, mutta suurin osa niistä odottaa vielä toteutumistaan.

www.asuntomessut.fi


Loviisan vierasvenesatama Laivasilta sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Asuntomessualueelta.

Vene- ja vapaa-ajannäyttely on osa Asuntomessujen elämystä Loviisassa

Merellinen Kuningattarenrannan Asuntomessualue on vesillä liikkujan paratiisi. Venenäyttely oli osa Asuntomessuja ensimmäisen kerran viime kesänä. Tänä vuonna tarjonta laajenee veneilyn ja vesillä liikkumisen lisäksi vapaa-ajan näyttelyksi.

Kuten Naantalissa, myös Loviisassa esillä tulee olemaan pääasiassa uusia veneitä, mutta myös venevälitysyritysten käytettyjä vaihtoveneitä voidaan tuoda esille.

– Merellisenä kaupunkina Loviisa ja erityisesti Kuningattarenrannan Asuntomessualue tarjoaa loistavat puitteet venenäyttelylle. Veneet sijoitetaan ympärikäveltävään laituriin, joten veneisiin tutustuminen onnistuu helposti muun messukiertämisen lomassa, kertoo venenäyttelyn järjestelyistä vastaava Tuomas Levanto.

Veneiden lisäksi Loviisan Asuntomessujen ranta-alueella voi tutustua laajemminkin kesäisiin vapaa-ajan tuotteisiin. Levannon mukaan samanlaista kokonaisuutta kokeiltiin Naantalissa ja sen todettiin olevan messuvieraiden mieleen. Myös näyttelyveneiden koeajomahdollisuutta kiiteltiin Naantalissa ja koeajot ovat Loviisassakin mahdollisia, kunhan koeajon sopii etukäteen veneen esittelijän kanssa.

Vene- ja Vapaa-ajannäyttelyn Asuntomessujen yhteyteen toteuttaa Suomen Asuntomessujen toimeksiannosta Active Expo Oy. Vene- ja Vapaa-ajannäyttelyn alue on osa Asuntomessuja, eli pääsy sisältyy Asuntomessujen sisäänpääsylippuun.


Teksti- ja kuvalähde: Asuntomessut

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia