Renevo – kuin uutta, mutta parempaa

Facebook
24.07.2024 | Rakentaminen

Rakennusalan haastavista ajoista selvinnyt Renevo jatkaa laadukkaiden saneerausten parissa. Renevo on korjannut ja päivittänyt kiinteistöjä uutta vastaaviksi jo 12 vuoden ajan yli 150 kohteen kokemuksella. Renevolta löytyvät kaikki saneerauksiin liittyvät palvelut, peruskorjauksiin, perusparannuksiin tai muuttokorjauksiin.

Toteutamme erikokoisia ja laajuisia peruskorjauskohteita. Kohteiden isoimmassa päässä puhutaan kerrostaloyhtiöistä, joissa uusitaan vesikatot, julkisivut, talotekniikka, sisäpinnat ja tehdään jopa uusia huonejärjestelyitä. Renevo hoitaa tarvittaessa myös projektinjohtotyöt. Perusparannuskohteissa työt voivat pitää sisällään ulkovaipankorjauksia, sekä maatöitä. Kohteiden sisäpinnat, keittiöt, kylpyhuoneet ja kiintokalusteet uusitaan.

Nopeat ja kattavat facelift-toteutukset

– Yksi vahva palvelutuotteemme on ns. faceliftremontti, jossa remontoimme kerrostalohankkeen yksittäisen huoneiston 8–10 päivässä. Siinä ajassa tehdään kylpyhuoneet, keittiöt, lattiat, maalataan seinät ja vaihdetaan jopa käyttövesiputket sekä sähköt. Asukkaat pystyvät asumaan huoneistoissa remontin ajan näin halutessaan. Kohteet ovat olleet 20–100 huoneistoa käsittäviä opiskelija-asuntoja. Isoimpina asiakkaina näiden osalta ovat olleet HOA ja KOAS, kertoo Jyväskylän aluepäällikkö Joonas Rautiainen.

Jotta näin nopea saneeraus onnistuisi laadukkaasti, se toteutetaan tahtituotantona, jonka valmistelut ja aikataulut hiotaan jopa tuntien tarkkuudelle jo tuotannon suunnittelussa, puolikin vuotta etukäteen. Tahtituotanto onnistuu vain tiiviissä yhteistyössä kohteen tilaajan kanssa, kun vedetään yhtä köyttä ja kommunikoidaan avoimesti saadaan asioiden käsittely pysymään tehokkaana.

– Tahtituotannossa jokaisella saneerauksen yksittäisellä tekijällä on oma vastuualueensa. Kun työtä rytmitetään eteenpäin, on jokaiselle määritetty omat tehtävät, jotta seuraava tekijä pääsee jatkamaan suoraan edellisen tekijän poistuttua. Tämän kaltaisten projektien työnjohdon on oltava hyvin kokenutta, että päästään laadukkaaseen lopputulokseen, Rautiainen painottaa.

Rautiainen kertoo, että tahtituotannon ansiosta tilaaja pystyy pitämään asuntojen käyttöasteen korkeana ja saneerauksen haitta-aika on kohteen asukkaille pieni. Hyvin toteutettu facelift tuo tilaajalle kohteisiin myytietua.

Muuttokorjaukset puitesopimuksilla

Renevo toteuttaa säännöllisesti muuttokorjauksia puitesopimuskumppaneilleen. Muuttokorjauksia tehdään tyypillisesti vuokralaisen vaihtuessa.

– Muuttokorjaukset ovat pääosin kevyttä perustyötä, joka käsittää edellisen asukkaan muuton jälkeen tehtäviä kunnostavia toimenpiteitä, kuten lattiapintojen vaihtoja, maalausta, mahdollisesti kylpyhuone- ja keittiökalusteiden uusimista sekä ja erilaisia pienkorjauksia.Teemme tarvittaessa vahinkosaneerauksiakin, vaikkakaan emme ole keskittyneitä niihin, Rautiainen toteaa.

Saneeraus on ajankohtainen 20 vuoden iässä

Kun kiinteistölle tulee 20 vuotta täyteen, saneerauksen tarvetta alkaa syntymään monessakin kohdassa – erityisesti teknisen käyttöiän puitteissa kylpyhuoneet ja putkistot alkavat kaivata lähempää tarkastelua.

– Käytännössä meiltä pyydetään tarjouksia korjattaviin kohteisiin tilaajan toimesta. Olemme tarvittaessa auttamassa tilaajaa saneerauksen toteuttamiseen liittyvässä pohdinnassa.

Renevo on päässyt Rautiaisen mukaan hyvään tilanteeseen, jossa kysyntää tulee jo suoraan tilaajilta.

– Tilaajapuolella selkeästi luotetaan meidän hinnoittelumme oikeellisuuteen sekä kykyyn saattaa kohteet valmiiksi sovitussa aikataulussa. Haluamme pelata avoimin kortein, koska haluamme asiakassuhteiden jatkuvan myös seuraavissa kohteissa.

Märkätilat ja käyttövesiputket ensimmäisinä saneerauksen piiriin

Märkätilat ja käyttövesi tulevat rakennuksen elinkaaressa ensimmäisinä vastaan, kun puhutaan saneerauksista. Monien yllätykseksi nyt peruskorjataan jo vuonna 2003 valmistuneita kohteita.

– Tällä hetkellä meillä on menossa vuonna 2003 rakennettu talo, missä saneerataan 38 huoneistoa. Siellä huomaa jo selvästi, että kylpyhuoneet ja osa käyttövesiputkista ovat vaihtokuntoisia. Vuonna 2003 tehdyt kaivolimitykset, käytetty vesieristetekniikka sekä tekemisen tapa on ollut erilaista. Nykyään tuotteet ja ymmärrys niiden yhdistämisessä on mennyt eteenpäin. On tärkeää tehdä saneeraukset ajallaan, jotta voidaan välttyä isommilta ongelmilta ja vahinkoremonteilta, Rautiainen opastaa.

Rautiaiselle itselleen mielenkiintoisin saneerauskohde on ollut tähän mennessä KOAS:in Sillanpää.

– Tässä facelift-tyyppisessä kohteessa on tehty myös tilamuutoksia. Hankkeen aikana on kohdattu monenlaisia ulkoisia haasteita, kuten Ukrainan sota ja energiakriisi. Näiden tekijöiden vuoksi kohteen toteutusta jouduttu pilkkomaan tilaajan toiveesta. Ehkä juuri tästä syystä kohde on jäänyt mieleen haastavana suorituksena, joka valmistuu vihdoinkin elokuussa. Seitsemänkerroksinen kohde käsittää 100 asuntoa, yleiset tilat sekä sauna- ja lounge-tilat.

Asunnoista kannattaa pitää huolta myös isompien remonttien välillä

Rautiaisen mukaan asuntojen ylläpitohuolloista ja tarkastuksista tingitään aivan liian usein, vaikka oikeanlaisella ylläpidolla isompien remonttien tarvetta voitaisiin mahdollisesti pitkittää.

– Esim. märkätilojen silikonisaumojen vaihtoja ja tarkastuksia tulisi tehdä useammin, ettei ongelmia ehtisi syntymään. Kohteissa tulisi tehdä muutenkin enemmän ennaltaehkäisevää rakentamista.

Onnistunut saneeraus on monien tekijöiden summa

– Onnistunut lopputulos tulee mielestäni siitä, että on pysytty aikataulussa ja päästy teknisesti haluttuun lopputulokseen. On myös tärkeää, että projekti on saatu vietyä hyvällä yhteisellä tekemisellä loppuun saakka. Mielestäni tekemisen laatu saneerauksissa tulee siitä, että aikataulu pitää, tilaaja ja asukkaat ovat tyytyväisiä sekä kaikki työt on saatu tehtyä kunnolla ja sujuvasti, Rautiainen listaa.

Kustannussäästöistä puhuttaessa Rautiainen opastaa mieluummin säästämään rakennuksen sisäpuolisten materiaalien kuoseista kuin niiden laadukkuudesta tai talotekniikasta.

– Jos on säästettävä, laadukkaita materiaaleja saa edullisestikin, mutta silloin joutuu tyytymään vähän pelkistetympään ulkonäköön, lopputuloksen kestävyydestä tinkimättä. Vesikatot, maatyöt, märkätilojen korjaukset, putket ja sähköt ovat sellaisia, ettei niistä kannata jättää mitään sattuman varaan. Kiintokalusteista ja pintamateriaaleista voi tarvittaessa hieman tinkiä.

Liian halpa urakkahinta voi olla varoitusmerkki

Hankala taloustilanne on tuonut myös Renevolle valtavan määrän hiljaista työtä, jonka ansiosta toiminta voi jatkua.

– Nyt tarjouspyyntöjä liikkuu jo paljon enemmän kuin puoli vuotta takaperin, mutta vielä on matkaa siihen, että tilanne on olisi täysin ennallaan. Vaikka menossa on ostajan markkinat, kannattaa tilaajan pitää järki mukana. Jos myydään liian halvalla, eivät yritykset pysty välttämättä viemään kohdetta loppuun saakka, jolloin tilaajan kustannukset voivatkin moninkertaistua. Jos urakkahinnoittelu on merkittävästi muita tarjoajia pienempi, kannattaakin herkistyä asialle ja tiedustella miten se on mahdollista, Rautiainen opastaa loppuun.

www.renevo.fi

Puhelinvaihde: 020 7349 910
Asiakaspalvelu: [email protected]

Facebook | LinkedIn

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia