Lohjan asuntomessukohteet henkivät modernia ajattelua

Facebook
02.08.2021 | Rakentaminen

Lohjan asuntomessuilla nousevat esille luonnon merkitys asumisviihtyvyydessä, vähähiilisyys sekä kierrätysmateriaalien hyödyntäminen. Media ja messukävijät ovat olleet erityisen kiinnostuneita Aulis Lundell Oy:n pyöreästä erillistalosta, joka kantaa nimeä Pyörre. Kiinnostusta ovat herättäneet myös Ollikaisen Hirsirakenteen Villa Nordic Stories sekä japanilaista estetiikkaa ja skandinaavista selkeyttä henkivä betonielementtitalo Talo Sensu. TA-Asumisoikeus Oy esittelee puolestaan modernia ja viihtyisää asumisoikeusasumista kohteessa Sahapihan Huippu.

Retkeni messualueelle alkaa mediakeskuksen työntekijän vinkkien saattelemana TA-Asumisoikeus Oy:n kohteesta Sahapihan Huippu, joka löytyy kohdenumerolla 24. Kohteen vehreä kattoterassi tarjoaa asukkailleen mm. kasvatuslaatikoita, talosaunan, grillin sekä rentoutumismahdollisuuden viihtyisässä ympäristössä. Terassilta avautuu myös kaunis maisema Lohjanjärvelle. Kohteen asumisoikeusasunnot olivat tilaratkaisuiltaan toimivia ja tyylikkäästi sisustettuja.

Seuraavaksi suuntaan messualueen laidalle, mistä löytyvät kuulemani mukaan piilotetut helmet, Villa Kokkokallio sekä Villa Hopeapuu (kohdenumerot 25 & 26). Villa Kokkokallion perinteikäs ilme on saanut hillittyä kasvojen kohotusta nykyaikaisilla elementeillä. Talon sisältä löytyi myös elävää musiikia ja pihalta silmänruokaa autoharrastajille. Villa Hopeapuu on puolestaan esimerkillinen ekopuutalo, joka hengittää kauttaaltaan muovittoman rakenteensa ansiosta. Kohteessa hyödynnetään myös painovoimaista ilmanvaihtoa. Villa Hopeapuun yhdistetyn keittiö, ruokailu- ja olohuoneen järvenpuoleinen lasiseinä avaa hienon näkymän Lohjanjärvelle.

Olin nähnyt jo ennakkoon useita kuvia tästä kyseisestä messukohteesta, joka on ehkä eniten hypeä saanut Pyörre. Kohdenumerolla 7 merkitty Pyörre on monella tapaa hyvin mielenkiintoinen rakennus. Ensinnäkin sen muoto on hyvin poikkeuksellinen, jonka mahdollistaa elementteinä toimitettu teräsrunko ja rungon ympärille muodostuneet rakenneinnovaatiot. Pyörre on mukana ympäristöministeriön vähähiilisen rakentamisen pilottihankkeessa ja sen rakennusmateriaaleista lähes 40 % on kierrätettyjä tai uusiutuvia. Olemukseltaan Pyörre on kiehtova ja se täytyy käydä kokemassa itse. Kohteen harmonisia sisätiloja täydentävät ihastuttava pyöreä sisäpiha sekä järvimaisemissa kylpevä terassi. Kokonaisuudessaan upea kohde, joka tarjoaa upeita asioita myös pintaa syvemmältä.

Kohdenumero 9, Villa Nordic Stories, edustaa sitä millä on nyt kovasti kysyntää, eli hirsirakentamista. Ollikaisen Hirsirakenteen hirsikehikot ovat 240-millistä liimahirttä, jonka ansiosta talosta saadaan tiivis ja rakenteet istuvat hyvin pakoilleen. Villa Nordic Storiesissa on hyödynnetty Valoa Element -ikkunaseiniä, joiden karmit on upotettu hirteen. Laajat ikkunapinnat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, kun karmit eivät ole näkyvillä seinärakenteessa. Villa Nordic Stories henkii modernia skandinaavista tunnelmaa, jossa viihtyisi mielellään pidempäänkin. Kohteessa on ulkoporeammeen lisäksi myös oma uima-allas.

Viimeisenä käyntikohteenani oli betonielementtirunkoinen Talo Sensu, joka löytyy kohdenumerolla 8. Talo Sensu tarjoilee ihanan yksinkertaisia muotoja, tasapainoista tunnelmaa, joka jatkuu johdonmukaisesti läpi kohteen. Tyylikkään eleetöntä ja pelkistettyä tunnelmaa, jolle uskon löytyvän omat kannattajansa. Talo Sensussa kävijä pääsee tutustumaan myös viherkattojen hyötyihin.

Päivä paketissa ja kohti kotia. Käytin aikaa messuilla noin kaksi ja puoli tuntia, jonka aikana ehdin käymään näissä edellä mainituissa kohteissa. Suosittelen messupäivän aloittamista heti klo 10, mikäli ajatuksena on tutustua päivän aikana kaikkiin messualueen kohteisiin. Kannattaa myös kerätä kaikki mahdollinen info kiinnostavista kohteista/tuotteista, että asioihin pääsee syventymään vielä messukäynnin jälkeenkin. Itselleni messukäynnistä jäi positiivinen fiilis, tapahtuman tunnelma oli rento ja järjestelyt toimivat hienosti. Oli myös mukavaa nähdä kohteiden viralliset asukkaat, jotka häärivät paikanpäällä useimmissa kohteissa.

HUOM! Villa Nordic Storiesin ulkoporeammeen viereltä kannattaa käydä noukkimassa ilmainen Uudenmaan Rakennusmaailma -lehti, josta saa lisätietoa mm. rakentamiseen ja rakennuspalveluiden tarjoajiin liittyen.

Lisätietoja: asuntomessut.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia