Merkittäviä säästöjä TaloLVI:n innovatiivisten erikoistuotteiden avulla

Facebook
15.10.2021 | Rakentaminen

TaloLVI:n ratkaisujen avulla vältyt hiekan tai muun kiintoaineen aiheuttamilta putkitukoksilta, suodatat itse öljyn hulevesistä, ja saat lämmintä vettä vaivattomasti etäpisteellä.

Valikoiman tuotteilla voit myös laimentaa turvallisesti kemikaalit, yhdistää erikokoiset putket; sekä asentaa hätäsuihkun tai kemikaaleja kestävän viemärin jota ei tarvitse hitsata. Jo yksikin edellä mainituista ratkaisuista voi säästää merkittävässä määrin taloyhtiön tai kiinteistönhaltijan vaivaa ja rahaa.

HIEKANEROTTELIJA EHKÄISEE PUTKITUKOKSET

Siivouskomeron, työpajan tai päiväkodin putket tukkeutuvat helposti lavuaariin huuhtoutuvista kiintoaineista, kuten hiekasta, savesta ja maalista. Viemäritukosten avaaminen päivystysaikana voi käydä erittäin kalliiksi – jopa 500 – 1.000 €/käynti.

Yritysten, julkisten rakennusten sekä kerrostalojen siivouskomeroissa pestään hiekkaisia moppeja ja kaadetaan jopa kemikaaleja suoraan viemäriin. Päiväkodeissa pestään lasten hiekkaisia kuravaatteita. Kerrostalojen pesutuvissa ja omakotitalojen kodinhoitohuoneiden lavuaarissa huuhdellaan hiekkaisia tavaroita, sekä sinne valutetaan ja paljon muita aineita ja kemikaaleja, jotka viemäriin päätyessään aiheuttavat ongelmia.

Kiinteistöhuoltoyritysten mukaan valitettavan tavallista onkin, että siivouskomeroiden viemärit tukkiutuvat niihin pesuveden mukana päätyneen hiekan vuoksi. TaloLVI:n heti lavuaarin alle asennettavat hiekanerottajat vastaavat tähän haasteeseen. Hiekanerottelijoiden tilavuus on tarpeeksi iso, että niissä laimenee tehokkaasti myös kemikaalit. Näiden avulla vältytään monilta turhilta huoltotoimenpiteiltä, kiinteistön kulut pienenevät ja aikaa vapautuu muuhun.

TaloLVI:n hiekanerottelijat eli kiinteän aineen kerääjät soveltuvat erinomaisesti käytettäväksi työpajojen, päiväkotien ja oppilaitosten sekä siivouskomeroiden lavuaareissa. Ratkaisu on helppo asentaa olemassa oleviin lavuaareihin ja se toimii myös hajulukkona. TaloLVI:n kiinteän aineen kerääjät / kemikaalien laimentajat ovat myös helposti tyhjennettävissä ja pestävissä. Parissa mallissa tyhjennys tapahtuu samalla tavoin kuin perinteisellä hajulukolla – kiertämällä alaosa irti ja heittämällä kertyneet kiintoaineen pois. Valikoiman kiintoaineen kerääjien materiaali on joko muovi tai lasi, jolloin pinttynyt lika on helppo pestä pois erilaisilla hankausvälineillä pelkäämättä sitä, että pinta kärsii tai kuluu. Lasinen kerääjä on valmistettu paksusta borosilikaattilasista, joka on käytössä turvallinen ja kestävä.

- Monet asiakkaistamme valitsevat läpinäkyvän, lasisen mallin B691, sillä se helpottaa sakan täyttymisasteen seurannan, varsinkin, jos huoltohenkilökunta vaihtuu. Vaihtoehtoisesti on tarjolla muovista valmistettua ratkaisua, Anna Belik, TaloLVI:n toimitusjohtaja kertoo.

Kohteet ja tarpeet vaihtelevat. Esimerkiksi savi ja kipsi jämähtävät putkistoon tiukasti. Silloin 20-litrainen, saostuseinämillä varustettu, kiintoaineen erottelija B915 on oiva ratkaisu keräämään tehokkaasti hienotkin sakat.

Oppilaitoksissa on käytettävä ympäristöministeriön määräyksestä kiinteän aineen kerääjiä kaikissa luonnontieteiden ja kuvaamataidon opetusluokissa. TaloLVI:n tarjoamia kiintoaineen kerääjiä / kemikaalien laimentajia on käytetty oppilaitoksissa jo yli 30 vuotta, joista 10 vuotta TaloLVI:n toimittamana. Kaikilla valikoiman kiintoaineen kerääjillä on 5 vuoden takuu. Kerääjät ovat osa laadukasta, laboratorio-olosuhteisiin tarkoitettua Vulcathene-viemäröintijärjestelmää, johon kuuluvat myös altaat ja putkisto monipuolisilla liittimillä. Putkiston osat liitetään keskenään helpolla ja turvallisella mutteriliitoksella, eikä hitsausta tarvita. Tämä säästää aikaa ja työvoima. Järjestelmäkokonaisuuden on suunnitellut ja sitä valmistaa johtava englantilainen putkistovalmistaja, Durapipe UK.

SweDrop-hulevesisuodatin

SUODATA ÖLJY POIS JO HULEVESIKAIVOSSA

Kiinteistön omistaja tai haltija vastaa tontilla muodostuvien hulevesien hallinnasta. Jokaisen kiinteistön vastuulla on huolehtia omista kaivoista ja niiden ympäristövaikutuksista. Tonteille sataessaan vesi on puhdasta, mutta valuessaan katettuja pintoja pitkin se poimii mukaansa epäpuhtauksia, kuten öljyä ja raskasmetalleja, jotka päätyvät hulevesikaivon kautta lähialueiden imeytyskenttiin ja vesistöihin kuormittaen niitä. Hulevesiä pyritään ensisijaisesti imeyttämään maaperään sekä käsittelemään paikallisesti. Haitallisia aineita sisältävät hulevedet puhdistetaan, jos kuormitus ylittää vastaanottavan vesistön herkkyystason.

Uutta taloa rakennettaessa ja vanhaa saneerattaessa työmaaympäristöstä tulee tilapäinen ongelmapaikka ja haitalliset aineet ylittävät väliaikaisesti sallitut määrät, kunnes työt päättyvät. Ympäristö pystyttäisiin kuitenkin turvaamaan myös työmaa-vaiheessa asentamalla kaikkiin tontilla oleviin kaivoihin huleveden suodatussysteemit, jolloin hulevesissä voitaisiin noudattaa kunnan strategiaa.

TaloLVI:n tarjoamat SweDrop-hulevesisuodattimet, sijoitetaan kiinteistön hulevesikaivoon. Kiinteistöjen saasterasitetta voidaan helpottaa puhdistamalla hulevedet jo hulevesikaivossa, ja välttyä jopa tarpeettoman suurten öljynerottimien asennukselta. Öljyjen ja raskasmetallien ohella suodatin poistaa hulevesistä myös lukuisia muita haitallisia aineita. Käyttökohteita ovat: kunnat, vesi- ja viemäriyhtiöt, teolliset tehtaat, varastoja tai logistiikkakeskuksia ylläpitävät yritykset, satamat, lentokentät, rautatiet, huoltoasemat sekä yli 1000 m² laajuisten pysäköintialueiden ylläpitäjät.

- Meillä on ollut myös sellaisia asiakkaita, joiden parkkipaikalla käy kääntymässä muutama rekka vuodessa. Kiinteistölle on sen vuoksi määrätty asennettavaksi kymmenien tuhansien eurojen rasvanerotinratkaisu. Se voi olla kuitenkin turhan raskas ja kallis hankinta muutaman rekan takia. Tällöin kaivosuodatin olisi oiva ratkaisu, Belik toteaa.

Suodattimet ovat nopeasti asennettavia ja helposti huollettavia. Suodatin toimii jatkuvasti: kuivina kausina suodattimeen imeytyvät kaivossa seisovan veden pinnalla olevat öljyt sekä raskasmetallit. Sateen aikana vesi suodattuu kauttaaltaan. Suodatin ei rajoita veden virtausta rankkasateellakaan – ylimääräinen vesi kulkee vaivatta suodattimen ohi. Bonuksena ovat erittäin alhaiset työvoimakustannukset: jos suodatin vaihdetaan säännöllisen lietteenpoiston yhteydessä, työmäärän kustannus on minimaalinen.

Flexseal-liitin

ERIKOKOISTEN PUTKIEN LIITTÄMINEN YHTEEN FLEXSEALIN AVULLA

Kiinteistöissä tehdään erilaisia vesi- ja ilmaputkitöitä vuosikymmenten aikana ja siksi siellä saattaa olla erikokoisia putkia, joita pitää joko tulpata tai yhdistellä. Luotettavan ratkaisun löytyminen voi olla työlästä ja aikaa vievää. TaloLVI:n Flexseal-liittimien kattavasta valikoimasta löydät sopivat osat ja erikokoisten putkien yhdistäminen tai tulppaus onnistuu vaivattomasti.

LAAJA VALIKOIMA LABORATORIOHANOJA JA HÄTÄSUIHKUJA

TaloLVI tarjoaa myös kattavan valikoiman laboratoriohanoja ja hätäsuihkuja oppilaitosten sekä tutkimuskeskusten yms. käyttöön.

CLAGE-läpivirtausvedenlämmitin

CLAGE:N AVULLA LÄMMINTÄ VETTÄ MINNE VAIN

Onko kohteena autotalli, erillisrakennus, wc, taukotupa tai ulkofestarit, joissa olisi tarve lämpimälle vedelle?

Lämminvesiputkien asentaminen ei ole aina mutkatonta kustannuksista puhumattakaan. Saksalaisvalmisteiset, pienikokoiset mutta tehokkaat sekä luotettavat CLAGE- läpivirtausvedenlämmittimet vastaavat tähän haasteeseen. Ne lämmittävät veden hetkessä, ilman tilavuuskapasiteetin rajoittavia tekijöitä ja ovat kätevä ja esteettinen vaihtoehto tilaa vievälle lämminvesivaraajalle. Huippuluokan läpivirtausvedenlämmitin vakuuttaa erinomaisella toimivuudellaan ja hienostuneella muotoilullaan. Se säästää energiaa jopa 85 % verrattuna perinteisiin käyttövesivaraajiin. Ennen kaikkea CLAGE-läpivirtausvedenlämmitin on taloudellinen – se ei tuhlaa energiaa säiliön eikä lämminvesilinjan lämmittämiseen. Vesi lämpenee välittömästi virratessaan lämmitysyksikön läpi. Lämmintä vettä ei varastoida säiliöön, mikä vähentää lämpöhävikkiä.

Toisin kuin kuumavesiboileri, CLAGE kuluttaa sähköä ainoastaan silloin kun lämmintä vettä käytetään. CLAGE läpivirtauslämmitin käynnistyy, kun vesihana avataan, ja lämmintä vettä virtaa lähes välittömästi ilman esilämmitysaikaa. Lämmittimen sähkövirta katkeaa automaattisesti hanan sulkeutuessa. Tehon salaisuus on CLAGE:n ainutlaatuisessa alipaineperiaatteella toimivassa lämmitysteknologiassa.

- Läpivirtausvedenlämmittimessä, kuten missä tahansa tuotteessa, valmistusmaa kertoo jo paljon. Tämän lisäksi on hyvä tietää valmistajan taustat; kuinka hyvin tiettyyn tuotteeseen on panostettu, sekä onko se valmistajansa päätuote vai ainoastaan pieni lisä muuhun tuotevalikoimaan, Belik huomauttaa.

CLAGE GmbH on vuonna 1951 Claus-Holmer Gerdesin perustama saksalainen yritys, joka on erikoistunut tehokkaiden ja pienikokoisten läpivirtausvedenlämmittimien tuotantoon ja myyntiin. Kätevän kokoisena se mahtuu tilaan kuin tilaan. Lämminvesivaraajiin verrattuna se on huomattavan pienikokoinen. Pienin on 13,5 x 18,6 x 8,7 cm ja tuottaa 2 - 3,7 litraa lämmintä vettä minuutissa. CLAGE:n kompakti ratkaisu onkin monen mielestä parempi kuin jo entuudestaan vähäisten säilytystilojen uhraaminen mittavalle kuumavesiboilerille, jonka asentaminen vaatii lisäksi monia vaiheita. Mikä parasta, pienikokoista laitetta on saatavana monen tehoisena ja suureenkin käyttötarpeeseen soveltuvana.

Kolmessa eri kokoluokassa löytyy useita vaihtoehtoja, joista on helppo valita sopiva ratkaisu. Laitteen teho vaihtelee alkaen 3,5 kW:sta aina 27 kW:iin. Suomessa suosituimmat ovat MBH ja CEX -mallit. MBH:lla riittää vettä käsienpesuun ja CEX:llä yhtä aikaa sekä suihkulle että käsienpesuun. CLAGE:n tuotteissa on panostettu vahvasti taloudellisuuteen sekä arjen toimivuuteen. Uusi etäohjausmahdollisuus nostaa käyttömukavuuden uudelle tasolle. Veden lämpötila on säädettävissä kauko-ohjaimella tai älylaiteapplikaation kautta sopivaksi, mikä säästää energiaa, kun maksimitehoa ei tarvita.

Kaikkien CLAGE-mallien asentaminen on helppoa – tuotetta ei tarvitse piilotella eikä koteloida, sillä se on muotoiltu sopimaan esille. Kaikki mitä tarvitaan, ovat siis kylmä painevesi ja sähkövirta. Laite kytketään näppärästi kylmävesiputkeen ja sähköverkkoon. Helpoimmassa tapauksessa tarvitsee laittaa vain pistoke seinään ja lämmintä vettä on saatavilla rajattomasti!

KÄYTTÖKOHTEET JA HUOLTO

Läpivirtauslämmitintä voidaan käyttää lämminvesilinjojen vetämisen sijasta varastohalleissa, työmaaparakeissa, taukotuvissa, konttitoimistoissa, veneissä ja junissa, sekä ulkoilmatapahtumissa ja ulkoravintoloissa. Muita loistavia kohteita ovat pientalon sauna, autotalli, ulkovaja sekä kesäkeittiö. Vaikka ne sijaitsisivatkin lähellä päärakennusta, on lämminvesiputkien vetäminen sinne helposti kalliinpuoleista ja hankalaa.

– Konteissa käytettäessä ratkaisu on mitä parhain. Perinteinen lämminvesivaraaja kun saattaa kuljetuksen yhteydessä jopa romahtaa alas kiinnityksistään, etenkin jollei sitä ole kunnolla tyhjennetty. CLAGE:n huolto on niin ikään helpompaa isoon boileriin verrattuna, Belik huomauttaa.

Mikäli tila ei ole lämmin, on huolehdittava, ettei laite jäädy. Laitteet kiinnitetään seinään kehikolla, jolloin irrotus on helppo tehdä ennen talvikautta.

Etsiipä lämminvesiratkaisua sitten vapaa-ajan asuntoon tai teollisuuteen, CLAGE:n valikoimasta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

– Eräskin asiakas päivitti hiljattain CEX-mallin hieman uudempaan ratkaisuun. Edellinen oli palvellut uskollisesti 25 vuotta, Anna Belik summaa tyytyväisenä.

TaloLVI – ja vesi virtaa…

"Laatutuote sen pitää olla, muuta emme ota valikoimaamme. Etsimme myös yhteistyökumppaneita ja jälleenmyyjiä tuotevalikoimamme tuotteille – toimimme kaikille valikoimamme tuotteille virallisena maahantuojana."

www.talolvi.fi

+358 400 164 594

[email protected]


Artikkeli on julkaistu Helsingin Rakennusmaailma -lehden numerossa 4/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä