MKO Ympäristöpalveluiden avulla korkeampi kierrätysaste rakennustyömaille

Facebook
01.03.2024 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Jyväskylästä käsin toimiva MKO Ympäristöpalvelut on Keski-Suomen suurin yritysjätteiden käsittelijä ja kierrättäjä. MKO Ympäristöpalvelut Oy tuottaa yrityksille asiantuntevia, luotettavia ja laadukkaita materiaalihallinnan palveluita, jotka parantavat kierrätysastetta ja mahdollistavat uusien kierrätyssäädösten toteutumisen.

Hyvän sijainnin ja nopean palvelun ansiosta toimitat meille yritysjätteitä vaivattomasti. Tarjoamme asiakkaillemme niin yksittäiset keikkalavat pienempiin rakennushankkeisiin kuin myös rakennustyömaan kokonaisvaltaiset jätehuoltoratkaisut.

Lajittelun helppoutta

Suomessa lainsäädäntö (valtioneuvoston asetus jätteistä) määrittelee rakentamisen jätteille 70 % kierrätysastetavoitteen.

MKO Ympäristöpalveluiden asiantuntijoiden avulla saavutat nämä tavoitteet ja huolella suunniteltu syntypaikkalajittelu voi tuoda myös selviä kustannussäästöjä.

Kun lajittelu hoidetaan huolella jo jätteen syntypaikalla, eri jätejakeet saadaan talteen puhtaina toisiinsa sekoittumattomina.

Rakennustyömailta löytyykin paljon rahan arvoisia raaka-aineita, sillä erilliskerättynä esim. pahvista sekä kirkkaasta kalvomuovista maksetaan jopa korvausta, kun energiajätteen sekaan heitettynä hyötyä ei saada taloudellisesti, eikä kierrätysasteen osalta.

Teemme kierrätyksestä asiakkaalle hyvin vaivatonta. Syntypaikkalajittelun opastamisen ja keräilyvälineiden merkitsemisen ansiosta lajittelusta tulee rakennustyömaalla työskentelevälle todella helppoa. Tästä olemme saaneet paljon kiitosta asiakkailtamme.

Yhteistyössä työnjohdon kanssa varmistamme, että työmaan henkilöstöllä on käsitys siitä, miten kierrätyksessä toimitaan, ja perustelemme, miksi näin toimitaan. Tarvittaessa myös koulutamme työmaan henkilökuntaa. Kaikki työmaalla tapahtuva neuvonta ja opastaminen kuuluvat meillä palveluun.

Erinomaisia tuloksia toteutuneissa hankkeissa

– MKO Ympäristöpalvelut pyrkii olemaan Keski-Suomen halutuin kierrätyksen kumppani.
Meiltä saa henkilökohtaista palvelua ja asiakkaalle nimetyn yhteyshenkilön, myyntipäällikkö Jussi Vilkkilä kertoo.

MKO Ympäristöpalvelut voi toimittaa kohteisiin yksittäisiä keräyslavoja, mutta toteutamme myös isoja kokonaisratkaisuja, kuten viime aikoina esimerkiksi Muuramen monitoimitalon uudistushankkeessa Jalon Rakentajat Oy:lle tai Jyväskylän Seppälässä sijaitsevan HopLopin saneerauksessa Star Rakennus- ja kuivauspalvelut Oy:lle.
– Muuramessa saavutimme kierrätysasteen 86 % ja HopLopissa 80,76 %.


Kuinka Muuramen monitoimitalon uudistushankkeessa päästiin peräti 86 % kierrätysasteeseen? Katso lisää tästä linkistä.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

MKO Ympäristöpalvelut on mukana hankkeissa ja projekteissa jo suunnitteluvaiheesta alkaen. Tällöin asiantuntemus tulee parhaiten hyödynnettyä.

– Yhdessä asiakkaan kanssa laadittavassa jätehuoltosuunnitelmassa huomioidaan tavoiteltava kierrätysaste ja työmaan olosuhteiden asettamat haasteet.

Tältä pohjalta suunnittelemme, mitä jätteitä missäkin työvaiheessa kerätään, missä järjestyksessä ja mihin. Suunnittelemme myös työmaan henkilöstön perehdyttämisen ja sitouttamisen kierrätykseen.

Ahtaammille työmaille meiltä löytyy jaettuja vaihtolavoja sekä muita ratkaisuja, joiden avulla järkevä syntypaikkalajittelu on myös tilan puutteen takia mahdollista toteuttaa.

– Tavoitteena on, että kun työt alkavat, kaikki ovat kartalla sen suhteen, mitä tehdään. Samaan aikaan valmiina ovat tarvittavat opasteet sekä keräilyvälineet, Jussi Vilkkilä sanoo.

Tiedot raportoidaan asiakkaalle

Jätehuolto toimii sujuvasti silloin, kun sen olemassaoloa ei huomaa. Erittäin hyvän palvelunopeuden omaava MKO Ympäristöpalvelut Oy tunnistaa, että hektisellä työmaalla jätelavojen tyhjennyspyynnöt saattavat joskus jäädä viime tinkaan, mutta kauttamme myös näidenkään osalta ei rakennustyömaa jää pulaan.
MKO Ympäristöpalvelut lähettää asiakkaalle säännöllisesti tietoa jätehuollon toiminnasta rakennustyömaalla.

– Haluamme, että asiakkaamme voivat keskittyä ydinbisnekseensä eli rakentamiseen. Tuotamme asiakkaalle koko rakennusurakan ajan jätehuoltoa koskevaa dataa mm. kierrätysasteesta ja jätemääristä.

– Tietoja analysoidaan asiakkaan kanssa projektin edetessä ja työmaan päättyessä työmaan päätöspalaverissa. Jos havaitaan jotakin poikkeavaa jätteen määrässä tai kehitettävää toiminnassa, tilanteeseen voidaan reagoida heti, Vilkkilä kuvailee.

Puhdas ja käsitelty puu sataprosenttisesti kiertoon

Yksi MKO Ympäristöpalveluiden valttikorteista korkean kierrätysasteen saavuttamiseen on se, että puhdas sekä käsitelty puu eivät päädy polttoon, vaan hyödynnämme sitä Mustankorkean kompostointilaitoksen tukiaineena mullan valmistuksessa. Jyväskylän alueella kierrätettävä puu nostaa myös yhtiön asiakkaiden jätteiden paikallisuusastetta, sillä puu saadaan käsiteltyä paikallisesti jätekeskuksellamme. Poltettavaksi puuta ei mene yhtään.

Keski-Suomen yritysten asialla

Myyntineuvottelija Satu Kärkkäinen muistuttaa, että MKO Ympäristöpalveluilla on Jyväskylän alueen ja koko keskisen Suomen suurin vastaanottokapasiteetti yritysten jätteille.

– Jätekeskuksemme Ronsuntaipaleentiellä vastaanottaa kaiken kokoisten ja kaikilla aloilla toimivien yritysten jätteitä. Jätekeskukseen voi toimittaa esimerkiksi maarakentamisessa kaivetut pilaantuneet maat tai haittakasvit.

– Isoissa ja ajanmukaisissa tiloissa pystymme vastaanottamaan ja käsittelemään lähestulkoon kaikenlaista tavanomaisen jätteen kaatopaikalle soveltuvaa jätettä. Meillä jätteen paikallisuusaste on korkea, mikä tarkoittaa, että pystymme kierrättämään ja hyödyntämään jätettä Jyväskylän alueella, ja kuljetuksia tarvitaan vähemmän.

Yhteyttä saa ottaa matalalla kynnyksellä

Satu Kärkkäinen ja Jussi Vilkkilä painottavat, että MKO Ympäristöpalveluihin kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä kaikenlaisissa yritysten jätehuoltoasioissa.

– Kehitämme jatkuvasti paitsi asiakkaillemme tarjottavia palveluita, myös omia prosessejamme. Pyrimme löytämään kaikille materiaaleille mahdollisimman järkevän kierrätys- tai hyötykäyttökohteen ja näin tarjoamaan asiakkaillemme vastuullisempia ja kustannustehokkaampia ratkaisuja.

Alansa edelläkävijä

MKO Ympäristöpalvelut on yksilöllisesti palveleva ja osaava kumppani, olipa asiakkaana rakennusliike, kiinteistönhuoltoyhtiö, teollisuuden toimija tai mikä tahansa yritys, joka tarvitsee ratkaisuja jätteenkäsittelyn suunnitteluun ja hoitamiseen.

Kierrätys- ja jätehuoltoala kehittyy vauhdilla. Toimitusjohtaja Antti Leppäkorpi kertoo, että MKO Ympäristöpalvelut on juuri saanut valmiiksi uuden strategian, jonka mukaan asiakaslähtöisyys yhdistettynä ajantasaiseen osaamiseen ja teknologiaan varmistaa jatkossakin paikan alan ykkösketjussa.

– Me kuuntelemme asiakasta. Haluamme tietää ja ymmärtää, mitä asiakkaan puolella tapahtuu, jotta voisimme yhteistuumin kehittää toimintaa ja ratkoa ongelmia. Siitähän kumppanuudessa on kyse.


mkoymparistopalvelut.fi
010 248 3660 (arkisin 8–16)
[email protected]
Facebook | LinkedIn | YouTube

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä