Muuttaako etätyötrendi kotien sisustusta?

Facebook
07.07.2021 | Rakentaminen

– Etätyö on tainnut tulla jäädäkseen, arvioi Mirror Linen toimitusjohtaja Sinikka Saaranluoma. Liukuovia, tilanjakajia ja säilytysjärjestelmiä mittatilaustyönä valmistavan Mirror Linen myyntitiimillä on pitänyt kiirettä, sillä yhä useampi suomalainen on herännyt työhuoneen tarpeeseen koronapandemian aiheuttaman etätyön lisääntymisen myötä. Tilanjakajien ja liukuovien avulla pieneenkin asuntoon on mahdollista luoda lisää hyötyneliöitä ja toteuttaa erillinen etätyötila.

– Monissa perheissä on samanaikaisesti kaksikin henkeä kerralla kotona etätöissä, ja harvasta kodista löytyy valmiina toimivia työtiloja kummallekin. Tilanjakajilla työpiste on mahdollista rakentaa esimerkiksi makuuhuoneen tai olohuoneen nurkkaan, Saaranluoma kertoo.

Koronapandemia on tehnyt etätyöstä uuden normaalin, ja moni on tykästynyt etätyöhön niin, että sitä halutaan jatkaa vielä pandemian jälkeenkin. Osittainenkin etätyö voi tuoda arkeen lisää vapaa-aikaa, kun työmatkoihin käytetty aika vähenee. Mutta koska kotoa ei enää erikseen poistuta töiden tekoa varten, saattavat tekemättömät työt olla läsnä arjessa vuorokauden ympäri. Keittiön pöydällä lojuva tietokone ja paperit pitävät helposti työt mielessä myös työpäivän päätyttyä. Töistä irtautuminen on silloin vaikeaa ja työn rasituksesta palautuminen saattaa jäädä liian vähälle huomiolle. Siksi etätyön erottaminen vapaa-ajasta on erityisen tärkeää, ja hyvä keino siihen on työnteolle varattu oma tila.

Erillinen työtila auttaa jäsentämään työtä ja pitämään työt niille määrätyllä työpisteellä. Seinien tai ovien avulla muista tiloista rajattu työtila mahdollistaa myös paremman työrauhan ja keskittymisen työntekoon.

– Etätyön mukavuuteen ja käytännöllisyyteen halutaan selvästi kiinnittää enemmän huomiota, ja kotiin haetaan pysyviä ja pitkäkestoisia ratkaisuja, Saaranluoma toteaa.

Esimerkiksi Mirror Linen hittituotteeksi onkin noussut ruudukkolasiseinä mustilla tai valkoisilla alumiinikehyksillä.

– Ruudukkolasiseinä on lunastanut paikkansa tämän hetken sisustustrendeissä, ja uskomme sen suosion jatkuvan vielä pitkään. Ruudukkolasiseiniä suositaan kevyen ja siron muotoilunsa vuoksi: lasiseinät säilyttävät tilan avarana ja valoisana, mutta tuovat tilaan kuitenkin sopivasti järjestystä ja yksityisyyttä. Niiden avulla isomman tilan voi jakaa pienempiin osioihin tai rakentaa kokonaisen lisähuoneen. Lasiseinä on myös pitkäkestoinen sisustusratkaisu: tila on suoraan muokattavissa toiseen tarkoitukseen, jos etätyönteosta päätetäänkin myöhemmin luopua.

Artikkeli on julkaistu Uudenmaan Rakennusmaailma -lehdessä 3/2021 (asuntomessunumero).

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä