Pyydä tarjous

Pihan laittaminen on kasvattanut suosiotaan – Kevätmessut tarjoilee vinkkejä ja inspiraatiota

Kuva: Kirsi Tiikkainen / Rainset
Kuva: Kirsi Tiikkainen / Rainset
01.04.2022 | Rakentaminen

Pihan laittamisen ja puutarhanhoidon suosio on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana entisestään. Pandemian myötä oleskelu kotona on lisääntynyt, mikä näkyy myös pihasuunnittelun trendeissä. Kevätmessut tarjoaa 7.-10.4.2022 Helsingin Messukeskuksessa katsauksen pihan laittamisen ja puutarhanhoidon tilaan ja trendeihin.

Pandemia-aika on tuonut uusia harrastajia monille aloille, eikä pihan laittaminen ole poikkeus. Pihasuunnittelun ja puutarhanhoidon suosio on kasvanut tasaisesti jo noin viiden vuoden ajan, mutta kahden viime vuoden aikana suosiossa on näkynyt selkeä hypähdys ylöspäin, kertoo viheraluemestari ja puutarhuri Kirsi Tiikkainen Rainsetilta. 

– Heti pandemian alkuvaiheessa matkustaminen loppui ja ymmärrettiin, että kotona pitää oleskella enemmän. Sen myötä oleskeluun alettiin kiinnittää enemmän huomiota. Kotiin haluttiin toimintoja, joita yleensä haetaan mökiltä tai reissusta, sanoo Kirsi Tiikkainen. 

Pihoilta halutaan nyt entistä mukavampia oleskelutiloja ja luksusta 

Halu luoda kotiin parempia oleskelutiloja näkyy vahvasti pihasuunnittelun trendeissä. Yhä useampi haluaa rakentaa pihalleen oleskelutiloja – lasituksia terassille, kesäkeittiöitä, pihasaunoja ja katettuja pihahuoneita, kertoo Kirsi Tiikkainen. 

– Ihmiset haluavat ottaa Suomen kesästä kotona kaiken irti. Omaan pihaan haetaan myös luksusta: esimerkiksi uima-altaita ja porealtaita kysytään entistä enemmän, Tiikkainen sanoo. 

Kasveissa suosittuja ovat sellaiset, joita voidaan hyödyntää ruoanlaitossa: pihoille ja parvekkeille halutaan suuria ruukkuja ja yrttejä. 

Pihan laittamisen suosio on kasvanut niin isoissa kuin pienemmissä kohteissa, myös kerrostaloissa. Pienissä pihoissa korostuvat säänkestävät ja mukavat kalusteet, joita Kevätmessuilla on runsaasti nähtävillä. 

Kausi ja kevät käynnistyvät Kevätmessuilta 

Kevät käynnistyy kunnolla Kevätmessuilla, jossa pihan laittamisen ja puutarhanhoidon trendeihin ja vinkkeihin pääsee tutustumaan kokonaisvaltaisesti. Ideapihat tarjoavat inspiraatiota pihan laittamisesta kiinnostuneille. Kevätmessut tarjoaa hyvän mahdollisuuden aloittaa pihan laittaminen, sillä asiantuntijat ja ammattilaiset tarjoavat apua muun muassa rakentamiseen ja kasvivalintoihin. 

– Ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä. Sen sijaan, että alkaisi itse miettiä ja kokeilla esimerkiksi erilaisia kasveja, on kustannustehokkaampaa pyytää konsultaatiota ammattilaiselta suoraan, muistuttaa Tiikkainen. 

Kirsi Tiikkainen kertoo yhdessä Tero Kontion kanssa vapaa-ajan asuntojen piharatkaisuista Kevätmessujen Mökkilavalla. Puheenvuoro messujen jokaisena päivänä. 

Suomen suurin puutarhanhoidon tapahtuma Kevätmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–10.4.2022. Puutarhanhoidon lisäksi tapahtuma kattaa rakentamisen, remontoinnin, piensisustamisen ja lähiruoan. Mukana tapahtumakokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, OmaMökki, Sisusta ja Lähiruoka & Luomu. Osittain samaan aikaan (la-su) järjestetään erityisruokavalioiden oma Lautasella-tapahtuma. 

kevatmessut.messukeskus.com

Muita uutisia