Pyydä tarjous

Rakennus- ja talotekniikka-alan Highlights-tuotteet on valittu

Facebook
30.09.2022 | Rakentaminen

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä FinnBuild 2022 4. - 6.10.2022 esittelee tulevaisuuden uutuustuotteita: energiansäästöä, antibakteerisia tuotteita, ilmanpuhdistusta sinivalolla, reaaliaikaista mittausdataa, teräsbetonin mikrotehdas, kiertotaloutta, ilmanviilennystä, biopohjainen PEX-putki ja turvallinen parkkitalo pyörille.

FinnBuild Highlights -kilpailun tuomaristo valitsi tänä vuonna 9 Highlightsia kilpailuun ilmoittautuneen 35 yrityksen tuotteista ja palveluista. Ne esitellään FinnBuildissä 4. - 6.10.2022 yritysten omilla osastoilla, jotka on merkitty Highlights-tunnuksella. Kilpailussa haetaan FinnBuildin mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Kilpailun vaikuttavin innovaatio eli ”Highlightsien Highlight” julkistetaan messuilla 4.10. ja palkitaan 10 000 euron palkinnolla.

FinnBuild Highlights -tuomariston valinnat 2022 (yritykset aakkosjärjestyksessä)

Cyklon-pyöräparkkitalo

Cyklon-pyöräparkkitalo on arkkitehtonisesti korkeatasoinen, tila- ja kustannustehokas ratkaisu taloyhtiöiden, asuinkorttelien, liike- ja toimistotalojen sekä julkisten tilojen polkupyörien, skuuttien ja muiden pienten henkilökuljettimien säilytystarpeisiin. Kiertävä pysäköintitasorakenne mahdollistaa monikerroksisuuden, mikä tuo huomattavia tila- ja kustannussäästöjä.

Cyklon-pyöräparkkitalot tiivistävät tilankäyttöä vapauttaen julkisia alueita ja taloyhtiöiden kellaritiloja muihin toimintoihin.

Enervent Svea eAir E Cooler

Enervent Svea eAir E Cooler on huoneistokohtainen ilmanvaihtokone kompressoriviilennysyksiköllä pientalojen ja kerrostalokotien ilmanvaihtoon. Laiteyhdistelmän moduulirakenne ratkaisee kotien ilmanvaihdon ja jäähdytyksen ilman lisätilan tarvetta tai erillistä ulkoyksikköä.

Tehokkaalle ja kompaktille ilmanvaihtokoneelle ja jäähdytykselle on huutava tarve etenkin kerrostaloasunnoissa lämpiminä kesinä. Aikaisemmin jo toimitettuun Svea eAir E koneeseen on mahdollisuus jälkiasentaa Cooler-yksikkö.

NORDcanopy ammattikeittiöhuuvien aSAP-ratkaisu

ETS NORDin ammattikeittiöhuuvien aSAP-ratkaisu joustaa ilmanvaihdon tarpeen muuttuessa.

Suomessa on noin 13 000 ammattikeittiötä. Joka viides vuosi noin 70 % ammattikeittiöistä muuttaa järjestystä tai uusii keittiölaitteiden tekniikkaa. aSAP-ratkaisu joustaa ilmanvaihdon tarpeen muuttuessa ja huuvat on helppo muuttaa vastaamaan keittiölaitteiden tuomia uusia vaatimuksia.

Halton Vita VHR

Laite tarjoaa kaksi eri puhdistusmenetelmää samassa tuotteessa tilojen tehokkaampaan puhdistamiseen.

Tämä suomalainen innovaatio on kehitetty tukemaan puhdastilojen ammattilaisia taistelussa epäpuhtauksia vastaan. Laite soveltuu erinomaisesti terveydenhuollon ja teollisuuden tiloihin sisäilman ja pintojen puhtauden varmistamiseen.

3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni

Mikrotehdas sisältää 3D-printtausrobotin ja teknologian, jonka avulla on mahdollista suunnitella rakenteita, jotka säästävät materiaalia jopa 75 % perinteisiin valettuihin betonirakenteisiin verrattuna. Hyperion kehittää 3D printtaamiseen soveltuvia betonisekoitteita, joissa käytetään teollisuuden jätevirtoja.

myMetec

myMetec on innovatiivinen, älykkyyttä integroiva IoT-ratkaisu, joka osallistuttaa kiinteistöt ja asukkaat merkittävään energiansäästöön. Tämän päivän energiansaatavuuden haasteiden myötä myMetec on äärimmäisen ajankohtainen sekä vastuullinen palvelu, joka potentiaali on yhteiskunnallisesti merkittävän kokoluokan energiansäästössä.

CleanEmal® by Temal

CleanEmal® on uusi, hopeaa sisältävä luonnollisesti antibakteerinen emalilasite, joka poltetaan pysyvästi kiinni teräkseen 830 asteessa. CleanEmal® suojaa bakteereja, hometta ja sienikasvustoja vastaan ja on erityisen kestävä: sen vaikutus tai teho ei koskaan kulu pois pinnoitteesta.CleanEmal® tarjoaa kestävän, ekologisen ja terveydelle vaarattoman ratkaisun.

Pitkän elinkaaren tuoteessa yhdistyy kestävyys, ympäristöystävällisyys, terveysturvallisuus ja antibakteerisuus. Made in Finland. With pride.

Uponor PEX Pipe Blue – maailman ensimmäinen biopohjainen PEX-putki (ISCC-sertifioitu)

Uponor PEX Pipe Blue on uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettu biopohjainen PEX-putki. Uponor PEX Pipe Blue -putkia voidaan käyttää lattialämmitys-, käyttövesi- ja patterilämmitysjärjestelmien putkituksissa. Uponor PEX Pipe Blue on mahdollista valita fossiilipohjaisen PEX-putken tilalle. Potentiaalina on koko nykyisen PEX-putkivalikoiman vaihtuminen biopohjaiseen materiaaliin.

VILPE Sense – älykatto on järjestelmä kosteudenhallintaan

VILPE Sense on älykäs järjestelmä kosteusvaurion ehkäisyyn. Sensen ansiosta rakenteiden tuuletus on tarpeenmukainen. Kosteusvaurioiden ehkäisyn lisäksi sama järjestelmä yhdistää myös kosteuden tarkkailun rakenteissa ja eristekerroksessa. Sense kuivaa eristekerroksen tarpeen mukaan esimerkiksi sateen jälkeen tai kosteana syksynä. Se myös etsii ja hälyttää jopa pienimmistä, vaikeasti havaittavista kattovuodoista.

Lisätietoja messuista: www.finnbuild.fi

Teksti- ja kuvalähde: Messukeskus