Pyydä tarjous

Ruoppaus Samppa Oy on rantojen kunnostuksen kokenut ammattilainen

Digipalvelut
30.06.2022 | Rakentaminen, Yrityselämässä tapahtuu

Kaipaisiko rantavetesi kunnostusta?

Ruoppaus Samppa Oy tarjoaa kokonaisvaltaiset ruoppauspalvelut niin yksityisille kotitalouksille ja yrityksille kuin julkisen sektorin toimijoille, kuten kunnille, kaupungeille ja ELY-keskuksille. Seinäjoella kotipaikkaansa pitävä yritys suorittaa ruoppaustyöt kaikkialla Suomessa, myös saaristo-olosuhteissa.

Ruoppaus Samppa Oy poistaa kaislikot, syventää rantoja ja rakentaa uimarantoja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Valikoimaan kuuluu lisäksi kosteikkojen sekä veneväylien rakentaminen. Yritys palvelee myös sähköyhtiöitä kaapelien upotuksissa ja asennuksissa.

– Olemme varmoja ja kokeneita ammattilaisia. Ruoppaus Samppa Oy on keskittynyt pelkästään ruoppaukseen. Teemme tarvittaessa myös rannan maisemoinnin ruoppauksen jälkeen, kertoo yrittäjä Joni Nevala.

– Meillä on ruoppaustyöhön tarkoitettu ajanmukainen kalusto, mm. kolme kelluvalla Big Float -alustalla olevaa kaivinkonetta. Pystymme operoimaan sekä maalta että vedestä.

Yrityksessä työskentelee kolme henkilöä, jotka ovat kokeneita ruoppauksen ammattilaisia – mukaan lukien yrittäjä itse.

– Tarvittaessa käytettävissämme on luotettavien ammattilaisten työpanosta alihankintana.

Säästöä naapureiden välisellä yhteistyöllä

Asuintalojen ja loma-asuntojen rantojen ruoppauksen hankkimista miettiville yksityisasiakkaille Joni Nevalalla on rahanarvoinen vinkki:

– Olisi hienoa, jos ruoppauksen tilaamista suunnitteleva asiakas tiedustelisi myös naapureilta ruoppaustarvetta. Alle 500 m³ ruoppauksen tekemiseen riittää maksuton ruoppausilmoitus ELY-keskukselle ja vesialueen omistajalle, mutta ilmoitus on tehtävä 30 vrk ennen töiden aloittamista. Usein käy niin, että kun olemme yksityisasiakkaalle tekemässä ruoppausta, tulee naapuri tiedustelemaan, että onnistuisiko heillekin samalla vaivalla. Meidän täytyy vastata, että aikaisintaan vasta kuukauden kuluttua, jos ruoppausilmoitusta ei ole tehty.

– Jos kaikki naapurustossa ruoppausta tarvitsevat olisivat ajoissa tehneet ruoppausilmoituksen, voisimme tehdä kaikille työn yhdellä kertaa. Kustannuskin per asiakas olisi pienempi, sillä kaluston kuljetuskustannukset jäisivät vähäisemmiksi, kun ei tarvitse tehdä useita eri reissuja samalle paikalle. Olisi siis sekä asiakkaille että meille vaivattomampaa, jos ruoppaustarve olisi selvitetty porukalla naapureiden kanssa.

Huolellisella suunnittelulla onnistuu vaativakin työ

Ruoppaaminen on haastava työtehtävä, jonka onnistunut toteutus vaatii huolellisen suunnittelun sekä asiantuntevan toteuttajan. Ruoppaus Samppa Oy:n osaaminen, vuosien kokemus sekä tasokas kalusto varmistavat halutun lopputuloksen ympäristöä vahingoittamatta.

– Pidämme aina huolen siitä, että ruoppaus ei aiheuta haittavaikutuksia ympäröivälle vesistölle tai ranta-alueille.

– Ennen kuin teemme asiakkaalle tarjouksen, käymme tekemässä ilmaisen kartoituskäynnin. Ammattitaitomme on asiakkaan käytettävissä jo alusta alkaen. Tarkastelemme yhdessä asiakkaan kanssa, millainen ruoppaustarve on kyseessä. Osaamme kertoa asiakkaalle, mihin koneemme käytännössä pystyvät, ja miten työn voi tehdä mahdollisimman kustannustehokkaasti, Joni Nevala kertoo.

Kasvua askel kerrallaan

Ruoppaus Samppa Oy on toiminut kahdeksan vuotta. Joni Nevala osti yrityksestä puolet 2,5 vuotta sitten, ja toisenkin puoliskon viime vuodenvaihteessa.

– Samaan aikaan hankin omistukseeni myös toisen tämän alan yrityksen, Ruoppaus Tiimi Oy:n, joten vuodenvaihde oli henkilökohtaisesti ikimuistoinen. Nyt tehdään töitä, ja tavoitteena on pikkuhiljaa kasvattaa liiketoimintaa.

Kysyntää Nevalan mukaan riittää. Julkishallinto kilpailuttaa isoja urakoita jatkuvasti, ja korona-ajan mökki-innostus on näkynyt välillisesti myös Ruoppaus Samppa Oy:n toiminnassa loma-asuntojen rantojen ruoppausten lisääntymisenä.

– Ihmiset ovat investoineet kesämökkeihinsä myös niiden rantojen osalta.

Ruoppaus Samppa Oy
0400 651 719
[email protected]
www.ruoppaussamppa.fi

Muita uutisia