Spigot tarjoaa täyden talotekniikkapaketin kaikkiin talotyyppeihin

Spigotin toimitusjohtaja Olli Huhtala kertoo, että heidän missionsa on auttaa ihmisiä talotekniikan sokkeloisessa maailmassa.
Spigotin toimitusjohtaja Olli Huhtala kertoo, että heidän missionsa on auttaa ihmisiä talotekniikan sokkeloisessa maailmassa.
26.06.2023 | Rakentaminen

Talotekniikka on laaja käsite, jonka seassa seikkailu saa helposti rakentajan pään pyörälle. Spigot tuo helpotuksen tähän tekniseen viidakkoon. Se tarjoaa koko talotekniikan suunnittelusta asennukseen yhtenä kokonaisuutena kiinteällä hinnalla.

Talotekniikka on laaja ja tekninen tuoteviidakko, jonka seassa rakentajan on haasteellista sukkuloida. Siksi usein päädytään siihen, että LVI-suunnitelmat tilataan tuolta, sähkösuunnitelmat täältä ja molemmat urakat pilkotaan vielä useisiin osoitteisiin.

Haasteita tulee helposti, kun toisilleen tuntemattomat tahot eivät kommunikoi keskenään tarpeeksi.

– Siitä seuraa lähes poikkeuksetta myös lisäkustannuksia. Urakoiden yhteenlaskettu summa pilkotussa mallissa ei ole myöskään talotekniikan lopullinen hinta, koska urakoiden väliin jää asioita, jotka eivät ole lopulta kenenkään urakassa eikä tilaaja niitä ostaessaan pysty sitä hahmottamaan, kertoo Spigotin toimitusjohtaja Olli Huhtala.

Spigotilta saa koko talotekniikan saman katon alta, suunnittelusta asennukseen.

– Asiakas osallistuu itse suunnitteluun ja kaikki on räätälöitävissä hänen toiveidensa mukaisesti eli teemme nimenomaan ihmisen näköistä talotekniikkaa. Ja ennen kuin yhtäkään viivaa on piirretty paperille, meiltä saa urakalle kiinteän hinnan. Näin otamme myös vastuun työstämme, kun takaamme, ettei yllättäviä lisäkustannuksia tule, Huhtala jatkaa.

Missiona ratkaisut rakentamisen ongelmiin

– Spigotin ytimessä on ajatus siitä, että me haluamme ratkaista markkinoilla olevan todellisen haasteen konseptin kautta. Meidän missiomme on tuottaa konseptoituja talotekniikkaratkaisuja, joita on helppo ostaa ja helppo toimittaa, sanoo Huhtala.

Spigotin asiakkaina on niin yksityisiä pientalorakentajia kuin paritalojen ja rivitalojen rakennuttajia. Kaikkiin talotyyppeihin on tarjolla varta vasten räätälöity, konseptoitu talotekniikan kokonaispaketti.

Rakennuttajille paketista on erityishyötyä.

– Kun teemme tarjouksen suunnittelusta ja urakasta esimerkiksi rivitalon rakennuttajalle heti alussa pelkkien pohjakuvien perusteella, asiakas tulee tietämään jo ennen urakan aloittamista, mikä on talotekniikan osuus valmiissa asunnossa. Näin hän pystyy muodostamaan asunnoille hinnan hyvissä ajoin ennen kuin edes lähtee myymään niitä. Tarjoamamme konseptin ja kiinteän hinnan ansiosta asiakkaalle ei tule matkan varrella yllätyksiä ainakaan talotekniikan osalta, sanoo Huhtala.

Tätä nykyä Spigot urakoi myös kerrostalokohteita tavoitteenaan kehittää suunnittelusta asennukseen konsepti myös siihen maailmaan.

Työtä jolla on tarkoitus

Viime vuoden marraskuussa Spigot aloitti uudisrakennusten ohelle myös LVI- ja sähkösaneeraukset. Spigot uusii kokonaisia lämmitysjärjestelmiä lämpöpumpuilla sekä asentaa aurinkopaneeleita ja ilmalämpöpumppuja varsinaisten lämmitysjärjestelmien tueksi. Myös muiden talotekniikkajärjestelmien huollot ja vaikkapa sähköautojen latausasemien asennukset onnistuvat.

Kerrostaloyhtiöille Spigot tekee patteriventtiilien vaihtoja ja lämmitysjärjestelmien perussäätöjä, joilla saadaan energiatehokkuutta taloyhtiöön.

– Huolto- ja saneerausliiketoiminta on tullut hyväksi kumppaniksi uudisrakentamiseen. Sen ansiosta pystymme asennuksen lisäksi huoltamaan ja päivittämään kohteita, joissa olemme olleet mukana. Pystymme kantamaan siis elinkaarivastuun asentamastamme tekniikasta, Huhtala iloitsee.

– Talotekniikassa voidaan tehdä paljon rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi ja elinkaarikustannusten pienentämiseksi. Teemme tätä koko ajan sekä uudisrakentamisessa että saneerauksissa. Energiamuotojen vaihtamisen ja järjestelmien järkevän huollon lisäksi yksi osa sitä on se, että kokonaisuudet rakennetaan järkevällä tavalla. Tätä meidän konseptointimme juuri on, hän jatkaa.

Spigotilla on 35 työntekijää ja lisäksi ruuhkahuipussa tukea antaa konseptin tuntevat aliurakoitsijat.

– Meidän suurin voimavaramme on ihmiset. Meillä on huipputiimi, jossa talotekniikan ammattilaiset ovat valmiita ennakkoluulottomasti tekemään erilaisia työtehtäviä. Meillä esimerkiksi suunnittelija ei ole vain suunnittelija tai työnjohtaja vain työnjohtaja. Kaikki ovat valmiita työskentelemään myös työmaalla tai tekemään vaikkapa myyntityötä, kun tarve vaatii, Huhtala kiittelee.

– Kaiken lisäksi meillä on hyvä yhteishenki ja se varmasti välittyy asiakkaillekin. Parasta tässä työssä on se, että meillä on selkeä missio, jota varten olemme olemassa eli auttamassa ihmisiä talotekniikan sokkeloisessa maailmassa. Työstä tekee mielekästä se, että tiedämme sen olevan tärkeää.

spigot.fi
Facebook
Instagram
LinkedIn

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia