Taukonuotiot ja Tuikkuli-tuikkupuut Joletek Oy:ltä

Facebook
06.07.2021 | Rakentaminen

Alihankinnasta kannuksensa hankkinut yritys on tuonut markkinoille laadukkaita tuotteita sisustukseen sekä nuotiopaikoille. Joletekin omaa tuotteistoa edustavat mm. Taukonuotio ja Tuikkuli-tuikkupuu, jotka ovat kotimaisia Avainlipputuotteita. Taukonuotio soveltuu tulentekopaikoille ja Tuikkuli puolestaan sisustukseen.

– Muutama vuosi aloimme kehitellä omia tuotteita, kun Suomen alihankintapuoli alkoi hiukan hiipumaan. Halusimme löytää omia tuotteita ja ihan omista tarpeista, jolloin kehitimme Taukonuotio-nimellä myytävät nuotioalustat. Taukonuotioista löytyy tuotetietoa osoitteesta: taukonuotio.fi, toimitusjohtaja Tapani Hellman kertoo.

Taukonuotiota seurasivat Tuikkuli-tuikkupuut, jotka ovat lämpökynttilöille ja ledituikuille suunniteltuja jalustoja. Tuikkulit ovat metallista valmistettuja turvallisia ja todella näyttäviä koristetuotteita.

– Kehitystyön loppuvaiheilla on tällä hetkellä aika ainutlaatuisia juttuja, joista uutisoimme myöhemmin. Uusia tuotteita on suhteellisen voimakkaan tuotekehityksen alla. Haluamme tarjota ihmisille elämyksiä luonnollisen tulen kautta. Tulen äärellä voidaan valmistaa ruokaa, tunnelmoida sekä opettaa jälkipolville oikeanlaista tulenkäsittelyä.

Taukonuotiot soveltuvat monenlaisiin käyttökohteisiin

– Omakotitalojen tonteilta löytyy lähes aina sopiva nurkkaus Taukonuotiolle, niitä käytetään paljon myös mökeillä sekä metsästysporukoiden taukolaavuilla. Taukonuotioita on mennyt taloyhtiöiden piha-aktiviteettipaikoille – käyttöpaikkoja on enemmän kuin mitä valmistaja pystyy keksimään.

Hellman kertoo, että asiakkaiden tuotekehitysideoita otetaan mielellään vastaan ja niitä on jo päässytkin tuotantoon asti.

– Eräältä asiakkaalta tuli mm. sellainen ajatus, että miksi tuotetta ei voisi saada pienempään tilaan. Nyt uusissa malleissa on pulteilla kasattavat jalat, joten kuljetus onnistuu aiempaa helpommin. Kun jalat tulevat eri laatikossa, kuljetusliikkeetkin kuljettavat tuotteet halvemmalla.

Turvallinen, laadukas ja monipuolinen tulentekopaikka

Taukonuotiot ovat moduulirakenteisia. Perusmalliin kuuluu tulimalja ja jalat, mutta sitä voidaan varustella erillisellä säätötolpalla, ritilällä, ritilän pannukoukulla, wokkipannulla, loimulaudoilla sekä huuvalla.

– Taukonuotiossa tuli on erillään maaperästä ja lisäksi se on tuulisuojattu. Huuvan ansiosta tulen voi sytytellä nyt milloin vain. Suunnittelussa olemme painottaneet tulenkäytön turvallisuutta.

Hellman toteaa, että tuotteissa käytetään vain parhaita materiaaleja.

– Taukonuotioissa on valurautaiset arinat, tulimaljat ovat tulen ja sään kestävää Corten-levyä, kaikki tuotteen liikuteltavat säätötolpat ja -kahvat ovat ruostumatonta terästä.

– Komponenttien raaka-aineet ja materiaalivahvuudet ovat sellaisia, ettei montaa vastaavaa löydy maailmasta. Tämän ansiosta pystymme antamaan tuotteillemme pitkän takuuajan.

Tuotteen säätötolpat kiinnitetään pulteilla ja kiristyspultit ovat piilossa tuotteen alla. Ritilää tai ritiläkahvaa ei saa irti, mutta itse ritiläosa on pikakiinnittimellä kiinni, joten sen saa helposti sääsuojaan.

Tuikkuli-tuikkupuut luovat tunnelmaa

Tuikkuli on suunniteltu turvallisuuden näkökulmasta. Tuote on tamperelaisen Desart-muotoilutoimiston suunnittelema. Tuikkulin suunnittelusta ja piirtämisestä on vastannut Kotimaisen työn liitolta muotoiludiplomin saanut Matti Seppo.

– Tuikkuli-tuoteperhe on kohtalaisen monipuolinen. Tarjolla on vaihtoehtoja yhden tuikun jalustasta aina 24 tuikun jalustaan saakka. Toiset tuotteista on suunniteltu lattioille, toiset pöydille, tarjolla on myös lampettimallisia sekä ripustettavia Tuikkuleita. Facebookista löytyy lisätietoja Tuikkuli-tuikkupuut -nimellä. Tuotteitamme voi hankkia verkkokauppojemme kautta: www.kotisi.fi tai www.tulitori.fi, Hellman opastaa.

Joletek

Joletekilla on jo reilun 35 vuoden historia ohutlevytuotteiden ja koneiden osien osa-alihankintatyöstä. Tuotteet valmistuvat tarvittaessa jopa valmiiksi saakka, sisältäen suunnittelu- ja testauspalvelut. Alihankintapuolen asiakkaat löytyvät pääasiassa valaisinteollisuuden, koneenvalmistuksen sekä kaupan aloilta.

www.joletek.fi

Artikkeli on julkaistu Uudenmaan Rakennusmaailma -lehdessä 3/2021 (asuntomessunumero).

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä