Turvallisempi aurinkovoimala

Facebook
29.06.2023 | Rakentaminen

Aurinkovoimala on investointi, joka tehdään vain kerran elämässä. Kyseessä on pitkäaikainen ja tyyris hankinta, joka tarjoaa turvaa ja omavaraisuutta hamaan tulevaisuuteen. Tämän vuoksi hankinta kannattaa tehdä harkiten. Kaikista olennaisin tekijä aurinkopaneelihankinnassa on voimalan turvallisuus. Tässä artikkelissa esitellään muutama pointti liittyen siihen, miten aurinkopaneeleja hankittaessa voidaan varmistua oman voimalan turvallisuudesta.

Helpoin tapa tehdä turvallinen investointi aurinkoenergiaan on valita luotettava asennuskumppani. Aurinkovoimalan kytkentätyöt ovat luvanvaraista toimintaa, ja täten syytä jättää ammattilaisille. On olemassa kuitenkin riski, että ammattilaisena esiintyvä toimija ei aina välttämättä olekaan sanojensa mittainen osaaja. Energiakriisin, sekä kasvaneen ilmastotietoisuuden myötä aurinkoenergia on noussut valtakunnalliseksi puheenaiheeksi. Ihmisten kiinnostus aihetta kohtaan on kasvanut merkittävästi, ja tämä on näkynyt aurinkopaneelialan räjähtävänä kasvuna. Alalle on noussut lukuisia uusia toimijoita, suurin osa erittäin luotettavia, mutta joukkoon on valitettavasti alkanut eksyä myös kyseenalaisia aurinkopaneelien asentamiseen keskittyneitä yrityksiä. Kasvanut kuluttajakysyntä on houkutellut alalle kokemattomia osaajia, joiden heikkoa työnjälkeä on alkanut näkymään keskusteluryhmissä sekä mediassa asti.

Asennusyritystä valittaessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota muiden asiakkaiden kokemuksiin kyseisestä yrityksestä. Julkiset arvostelut ovat yksi erinomainen asiakastyytyväisyyden indikaattori, sillä yritykset eivät pysty poistamaan arvosteluja netistä. Tyytymättömän asiakkaan negatiivinen palaute on siis bittiavaruudessa ikuisesti kaikkien nähtävillä. Suosimalla hyvin arvostettuja toimijoita, kasvattaa todennäköisyyttä sille, että omasta voimalasta tulee turvallinen ja kaikki hoituu niin kuin pitää.

Myös tuotevalinnoilla voidaan vaikuttaa aurinkopaneelinvestoinnin turvallisuuteen. Moderneilla mikroinverttereillä parannetaan erityisesti aurinkovoimalan paloturvallisuutta. Perinteisesti aurinkovoimalan invertteri asennetaan kiinteistön tekniseen tilaan, tai esimerkiksi talon ulkoseinään. Mikroinvertterit asennetaan talon katolle, paneelikentän alle. Tällä ratkaisulla parannetaan paloturvallisuutta esimerkiksi pienentämällä yksittäisten paneelien jännitettä. Mikroinvertterivoimalassa paneelien tuottama tasavirta muuntuu vaihtovirraksi jo talon katolla, jolloin vaihtovirtaa virtaa kohti sähkökeskusta jo katolta alkaen.

Sons of solar Oy on vuonna 2018 perustettu turkulainen perheyritys, ja yksi Suomen arvostetuimpia aurinkosähkökumppaneita. Erikoisosaamistamme ovat modernit mikroinvertterivoimalat, jotka parantavat aurinkovoimalan paloturvallisuutta, sekä tehokkuutta merkittävästi. Oma, ammattitaitoinen asennustiimimme on asentanut jo yli 500 aurinkovoimalaa Etelä-Suomeen. Asiakastyytyväisyys on toimintamme kulmakivi, Googlessa meillä on yli 50 5/5 arvostelua!

https://sonsofsolar.fi/

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia