Uusia asuintontteja Vihdin Nummelaan

Havainnekuva, Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus. Kuva: YIT Suomi ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
Havainnekuva, Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus. Kuva: YIT Suomi ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
20.10.2022 | Rakentaminen

Vihdin uusi asuinalue, Hakalanrinne, rakentuu Nummelan taajaman palveluiden läheisyyteen. Tonttien haku on käynnistynyt ja ne ovat haettavissa lokakuun ajan.

– Meillä aukesi lokakuun alussa hakuaika Hakalanrinteen asemakaava-alueen tontteihin. Alueelta on haettavissa 30 omakotitalotonttia, kolme pientalotonttia ja kolme rivitalotonttia. Tontit ovat haettavissa lokakuun ajan, jonka jälkeen hakijoiden kesken suoritetaan arvonta. Jäljelle jäävät tontit tulevat vapaaseen hakuun, Vihdin kunnan maankäyttöinsinööri Mika Kukkula kertoo.

Nummelan taajamassa sijaitsevan asuinalueen optimaalinen sijainti tekee siitä tällä hetkellä kiinnostavimman kohteen Vihdin kunnan alueella.

– Hakalanrinteen lähettyville on rakenteilla uusi Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus, joka on aloittamassa toimintansa vuoden 2024 alussa. Siellä tulee toimimaan päiväkoti sekä luokat 1.–9., joten kyseessä on kohtalaisen suuri kokonaisuus. Koulu- ja päiväkotikeskuksen viereen toteutuu myös liikuntapuisto, josta löytyvät tällä hetkellä palloiluhalli sekä padel-ulkokenttiä. Hakalanrinteen asemakaava-alue sijaitsee aivan luonnon keskellä, pellon reunalla, joten ympäriltä löytyy hienoja metsämaastoja.

Tonteilla jopa 200 neliötä rakennusoikeutta

– Omakotitonttien pinta-alat vaihtelevat 408 neliöstä 969 neliöön ja niillä on rakennusoikeutta 0,2 tehokkuudella, joten tonteilla on rakennusoikeutta reilusta 80 neliöstä aina 200 neliöön. Tonttien hinnat vaihtelevat 24 070 eurosta 50 580 euroon.

Kukkula mainitsee, että alue on rakenteilla kovaa vauhtia kunnallistekniikan osalta, joten rakennustyöt on mahdollista aloittaa heti ensi kesänä.

Hakalanrinteen aluetta. Kuva: Vihdin kunta

Vihti – Koti lähellä kaikkea

– Meillä on slogan: “Vihti on Koti lähellä kaikkea”. Vihdin missiossa kunta on koti ihmisille, yrityksille ja aktiiviselle elämälle. Kunta haluaakin toivottaa uudet asukkaan tervetulleeksi, kaipasipa uusi tulija taajamaan palveluiden äärelle tai maaseudun rauhaan. Vihti on myös aktiivisten ihmisten koti. Tarjoamme modernit liikuntapaikat ja mahdollistamme liikkumisen lähiluonnossa sekä kannustamme muutenkin vihtiläisiä aktiiviseen elämäntapaan. Vihdissä on hyvät harjumaastot, joissa löytyy paljon maastopolkuja ja talvella hiihtolatuja. Täällä on myös paljon pyöräreittejä ja kuntoportaatkin meiltä löytyy, Kukkula listaa harrastusmahdollisuuksia.

Vihdissä on tällä hetkellä hieman alle 30 000 asukasta, ja varsinkin Nummelan päätaajaman asukasluku on noussut tasaisesti. 30 000 kuntalaisen raja tulee rikkoutumaan lähivuosina.

– Kaikki päivittäiset palvelut löytyvät täältä, joten mitään ei tarvitse erikseen lähteä hakemaan muualta. Olemme hyvin saavutettavissa, ja jos ajatellaan liikkumista pääkaupunkiseudulle, meiltä on Kehä 3:lle autolla noin 20 minuuttia ja Helsinkiinkin vain noin 40 minuuttia, Kukkula mainitsee.

Vihdissä luonto on lähellä. Esimerkiksi Nuuksion kansallispuistosta suurin osa sijaitsee juuri Vihdin puolella. Vihdissä sijaitseva Hiidenvesi on iso vesistö, joka rajoittuu Nummelan taajamaan ja ulottuu aina Vihdin kirkonkylälle saakka, joten ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet ovat todella monipuoliset.

Nummela on Vihdin hallinnollinen keskus

– Vaikka Nummela kasvaa nopeimmin, Vihdin kirkonkylääkin kehitetään jatkuvasti. Vihdin kirkonkylälle on valmistunut uusi yhtenäiskoulu, palloiluhalli ja sinne rakennetaan parasta aikaa liikuntapuistoa. Nummelan ja Vihdin kirkonkylän välimatka on reilu 10 kilometriä, joka tarkoittaa autolla noin 10 minuuttia. Myös Vihdin kirkonkylältä löytyy hyvät päivittäiset palvelut.

Vihdissä on myös oma lentokenttä

Kukkula kertoo, että Vihdin liikennöinti painottuu tällä hetkellä pääasiassa yksityisautoiluun, mutta on tarjolla myös julkista liikennettä, lentokenttä sekä myöhemmin myös Turun tunnin junan tarjoama raideyhteys.

– Vihdistä tosiaankin löytyy myös oma lentokenttä, joka on suosittu lentoharrastajien parissa. Kun Malmin lentokenttä lakkautettiin, osa lentokoneista siirtyi sieltä meille Nummelaan. Lentokentäalueella on parhaillaan menossa kaavamuutos, joka määrittelee miten paljon kentän toimintoja voidaan kehittää jatkossa.

Microsoft suunnittelee datakeskusta Vihtiin

– Viime valtuuston kokouksessa päätettiin myydä Microsoftille iso tontti Etelä-Nummelasta datakeskusta varten. Kauppojen syntyessä, se tuo tullessaan paljon työpaikkoja, varsinkin rakentamisaikana, mutta myöskin datakeskuksen ylläpidon osalta, Kukkula toteaa loppuun.

www.vihti.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia