Varia Vehkala on merkittävä sijoitus Vantaan tulevaisuuteen

Vehkalan aseman viereen on rakentumassa uudenaikaisia ja muunneltavia oppimisympäristöjä. Kuva: Vantaan kaupunki / Sercan Alkan
Vehkalan aseman viereen on rakentumassa uudenaikaisia ja muunneltavia oppimisympäristöjä. Kuva: Vantaan kaupunki / Sercan Alkan
18.10.2023 | Rakentaminen

Vehkalaan rakennettavassa ammattioppilaitoksessa näkyy opiskelijoiden kädenjälki. Rakennuksen peruskiveen muurattiin Varian opiskelijan hitsaama aikakapseli.

Keskeiselle paikalle Vantaan Vehkalaan valmistuu kesällä 2025 uudenaikaisia tiloja ammatilliseen koulutukseen. Varia Vehkala nousee Kehä III:n ja Kehäradan risteykseen, lähelle lentokenttää ja ihan Vehkalan aseman viereen.

Rakennushanke on Vantaan kaupungilta merkittävä sijoitus ammatilliseen koulutukseen ja samalla myös Vantaan tulevaisuuteen, sanoo Vehkalan peruskiven muuraustilaisuudessa 9. lokakuuta puhunut tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala.

– Osaava väestö on menestyksemme peruskivi. Varian kaltaisilla koulutuksenjärjestäjillä on merkittävä rooli yhteiskuntamme peruskivien muuraajana.

– On hienoa, että logistiikkapalveluiden keskuksessa Vehkalassa toimii jatkossa moderni ajoneuvoalalle, logistiikka-alalle ja lentokoneasennukseen suuntautunut oppimisympäristö, joka vastaa alueen elinkeinoelämän osaamistarpeisiin, Multala sanoi.

Hyvä sijainti mahdollistaa opinnot entistä useammalle

Vehkalaan rakennetaan uudenaikaisia tiloja, joissa ammattiin opiskelevat voivat kehittää osaamistaan käytännönläheisesti ja monipuolisesti, Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila sanoo.

Toimipisteeseen tulee tilaa yli 2 000 opiskelijalle ja 250 työntekijälle. Vehkalassa opiskellaan aikanaan ajoneuvoalaa, logistiikka-alaa, lentokoneasennusta, sosiaali- ja terveysalaa, sähkö- ja automaatioalaa sekä tieto- ja viestintätekniikkaa.

– Näiden alojen osaajat ovat tärkeitä paitsi Vantaan elinvoiman ja työllisyyden kannalta, myös koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Näitä osaajia tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa, apulaiskaupunginjohtaja Anttila muistutti.

Hyvä sijainti mahdollistaa monipuolisemmat opinnot jatkossa entistä useammalle, toisen asteen koulutuksen johtaja Ari Ranki katsoo.

– Jatkossa lukiolaiset pystyvät aiempaa paremmin suorittamaan opintoja Variassa. Ja aikuisopiskelijat, joita Variassa on noin kaksi kolmasosaa, pääsevät hyödyntämään alueen lähilukioita, Ranki sanoo.

Aikakapseliin euron kolikoita ja päivän lehti

Vehkalan kampuksella näkyy opiskelijoiden kädenjälki. Rakennuksen peruskiveen muurattiin Varian opiskelijan hitsaama aikakapseli. Sen sisään suljettiin muun muassa euron kolikoita ja päivän Vantaan Sanomat.

Vehkalan rakennushanke on merkittävä tämän päivän ja tulevaisuuden ammattilaisille.

– Rakentamista kannattelee nyt varsinkin pääkaupunkiseudulla toimitilarakentaminen sekä julkinen rakentaminen. Tämäkin hanke antaa meille mahdollisuuden tarjota henkilöstöllemme vakaan ja turvallisen työpaikan nyt ja tulevaisuudessa, rakennusurakoitsija Jatke Oy:n toimitusjohtaja Hannu Anttonen sanoi muuraustilaisuudessa ja muistutti, että rakennusala tarvitsee haasteistaan huolimatta koulutettuja osaajia myös tulevaisuudessa.

Lähde: Vantaan kaupunki

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia