Pyydä tarjous

Finn-ID sujuvoittaa sairaaloiden materiaalihallintaa ja sisälogistiikkaa

Facebook
27.01.2023 | Sosiaali- ja kuntatalous

Logistiikan digitalisoinnin suunnannäyttäjä Finn-ID Oy tarjoaa terveydenhuoltoalalle materiaalihallinnan, tunnistamisen ja merkitsemisen ratkaisujen sekä sisälogistiikan ja hoitotyön mobiilivälineiden ohella nyt myös logistiikkarobotteja.

– Robotit ovat olleet tarjoomassamme viime keväästä lähtien, kertoo toimitusjohtaja Janne Pyrrö.

Turha kävely pois, robotti keräilee ja kuljettaa

FINN-ID Fetch on autonominen mobiilirobotti (AMR), joka toimii turvallisesti yhteistyössä ihmisten kanssa. Mobiilirobotti tekee yksinkertaiset ja toistuvat työtehtävät ihmisen puolesta tehokkaasti ja jopa huomaamatta.

– Tuotteiden keräilyssä roboteilla saadaan kaksin-kolminkertainen tuottavuus aikaisempaan verrattuna. Ihmisten tekemää edestakaista kävelemistä ei enää tarvita. Hyllyjen välissä kulkevia keräilyrobotteja voidaan täyttää kahdelta puolelta. Kun keräilylista on täynnä, robotti kuljettaa lastinsa lähetys- tai pakkauspisteelle, Janne Pyrrö kuvailee.

Automaatio tuo kustannustehokkuutta

Varastokeräilyn lisäksi robotteja voi käyttää sairaaloissa esimerkiksi laboratorionäytteiden ja lääkkeiden kuljettamiseen. Robotti osaa kulkea sairaalan yleisissä tiloissa ihmisten joukossa.

– Robotti oppii navigoimaan reittinsä, kun se ensin on ajettu reitin läpi ohjaimen avulla. Robotin konenäkö muodostuu kameran ja laserkeilauksen avulla. Se väistää ihmisiä ja kiertää esteitä, Pyrrö kertoo.

Keräilyyn tarkoitetut robotit kuljettavat laatikoita, mutta robottimalleja on myös rullakoiden ja tasovaunujen kuljettamiseen esimerkiksi terminaalista varastoon tai varastosta osastolle. Kuljetettavia kohteita voivat olla mm. väline- ja lääkehuollon kärryt, laboratorionäytevaunut, pyykkirullakot, pakkausjätteet ja niin edelleen.

– Tarjoamassamme mallissa logistiikka ei ole täysin automatisoitu, vaan robotit tulevat ihmisten avuksi yksinkertaisiin työtehtäviin. Varsinkin suurissa sairaaloissa kannattaa tehdä kustannusvertailua robotisoidun logistiikan ja ihmisten tekemän keräily-, kuljetus- ja jakelutyön välillä.

– Kun yksinkertaiset kävelemistä ja kuljettamista vaativat työt siirretään roboteille, ihmiset voivat keskittyä vaativampiin tehtäviin, kiteyttää Janne Pyrrö.

Materiaalivirrat hallintaan

Finn-ID on toiminut jo pitkään sairaaloiden materiaalilogistiikan parissa. Yhtiön ratkaisut tukevat sairaalalogistiikan työntekijöiden työtä, jotta he voivat toimittaa osastoille juuri oikeita artikkeleita juuri oikeita määriä. Selkeiden mobiili- ja webkäyttöliittymien ansiosta järjestelmää on helppo käyttää ja se on aina ajan tasalla.

Janne Pyrrön mukaan Finn-ID:n mobiilivälineillä materiaalitilaukset voidaan tehdä osastoilla sujuvasti ja hallitusti.

– Materiaalitilausjärjestelmämme integroituu vaivattomasti erilaisiin materiaalihallinnan järjestelmiin.

– Sairaalamaailman ja ylipäätään viranomaissektorin asiakkuuksia varten meillä on ohjelmistoja mobiililaitteiden tietoturvan varmistamiseen.

Yksilöllisiä ja skaalautuvia ratkaisuja

Janne Pyrrö rohkaisee kokeilemaan automaation, robottiteknologian ja itsepalveluiden ratkaisuja, joilla terveydenhuollon ammattilaisten ydinosaamisen kannalta epäoleellisia tehtäviä voidaan vähentää heidän päivittäisestä työstään.

– Ratkaisumme ovat skaalautuvia, joten niitä on mahdollista kokeilla ensin pienemmässä mittakaavassa.

– Kokonaisuus kustomoidaan asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Robotiikassa ja RFID-ratkaisuissa ensimmäinen vaihe on yleensä ns. verstas, jossa käydään läpi asiakkaan prosessit ja hahmotetaan nykytila. Saadun tiedon pohjalta luodaan Proof of Concept -kokeilu, jossa testataan, miten uusi malli toimii käytännössä. PoC-konseptin perusteella nähdään hyödyt ja merkitykset asiakkaalle ja voidaan vielä hioa varsinaista toteutusta, Pyrrö kuvailee.

– Vaikka terveydenhuollossa prosessit ovat eri toimijoilla usein samankaltaisia, on asiakkailla usein yksilöllisiäkin tarpeita. Osaamisemme turvin pystymme vastaamaan tarpeisiin. Tunnemme hyvin asiakkaidemme käyttämät sovellusalueet.

Itseilmoittautuminen vapauttaa resursseja hoitotyöhön

Finn-ID:n valikoimaan kuuluvat myös laboratorionäytteiden ja lääkkeiden merkintätarrat, potilasrannekkeet sekä itsepalvelutuotteet.

ATTUNE Ilmo on nopeasti käyttöönotettava itseilmoittautumisratkaisu, joka tarjoaa lisäresurssin hoitohenkilöstön arkeen, parantaa asiakaspalvelua, vähentää jonottamista sekä vapauttaa aikaa hoitotyöhön.

– Tältä osin pystymme hieman auttamaan hoitajapulan helpottamisessa, Janne Pyrrö mainitsee.

Finn-ID:n asiakkaalle toimittama ratkaisu on aina kokonaisuus, johon sisältyvät päätelaitteet ja sovellukset sekä käyttäjätuen ja ylläpidon palvelut.

– Pakettiin kuuluvat myös tarvittavat liittymät muihin järjestelmiin, kuten vaikkapa potilastietojärjestelmään, Pyrrö korostaa.

Innovatiivinen asiantuntijatalo

Finn-ID Oy on noin 50 hengen yhtiö. Henkilöstöstä 20 on ohjelmisto- tai teknologia-asiantuntijoita, 20 henkilöä toimii myynnin tehtävissä, ja erilaisissa tukitehtävissä työskentelee kymmenkunta ammattilaista.

– Olemme asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa valikoitujen huippuvalmistajien tuotteita, omaa tuotantoa olevia ohjelmistoja ja vankkaa osaamista. Näitä eväistä yhdistelemme toimivia kokonaisuuksia, jotka palvelevat asiakkaita saumattomasti. Pyrimme hyödyntämään avoimia standardeja mahdollisimman laajasti esimerkiksi viivakoodi- ja RFID-tunnistuksessa, Janne Pyrrö sanoo.

Turvallista jatkuvuutta

Janne Pyrrön mukaan on oleellista varmistaa jatkumo, kun Finn-ID valikoi edustukseensa tulevia laitevalmistajia.

– Emme halua tilannetta, jossa asiakkaalle rakennetulta ratkaisulta lähtee matto alta sen vuoksi, jos jokin laite ei olekaan saatavana. Pidämme huolen siitä, että jos yhden valmistajan laite jää pois, tilalle löytyy kyseiseen käyttöympäristöön sopiva laite joltakin toiselta valmistajalta.

Luotettavaa jatkumoa edustaa myös Finn-ID itse. Vuonna 1986 perustetun yhtiön palvelulupauksena on puolittaa asiakkaidensa turha työ nerokkailla digitaalisilla ratkaisuilla. Erityisesti RAIN RFID -teknologiaan pohjautuvien ratkaisujen toteuttamisessa Finn-ID on Suomen johtavia toimijoita.

Janne Pyrrö muistelee, että Finn-ID:n toiminta terveydenhuollossa lähti liikkeelle Kela-kortin viivakoodin luennasta.

– Myöhemmin tulivat kuvaan mukaan laboratorionäytteiden sekä lääkevalmistuksen merkinnät. Vuosituhannen vaihteessa ryhdyimme tekemään ratkaisuja materiaalilogistiikkaan. Yhdeksi osa-alueeksi otimme potilasrannekkeiden tulostamisen ja luotettavaan tunnistamiseen liittyvät tuotteet potilasturvallisuuden kannalta. Matkan varrella olemme luoneet tiettyihin logistiikan osa-alueisiin liittyviä ratkaisuja, kuten konttien ja muiden kuljetusyksiköiden seurantaa.

– Terveydenhuolto on meille hyvin tärkeä asiakassegmentti, jota olemme monipuolisesti palvelleet jo reilusti yli 30 vuotta. Taitavatpa kaikki nykyiset hyvinvointialueet olla asiakkaitamme, kuten myös valtaosa alan merkittävistä yksityisistä toimijoista, Pyrrö toteaa.

www.finn-id.fi
LinkedIn
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Myynti puh. 09 3510 1555
[email protected]


Finn-ID on terveydenhuoltoalan pitkän linjan luottokumppani

Finn-ID palvelee kokonaisvaltaisesti potilasturvallisuuteen, potilaantunnistamiseen ja itsepalveluihin liittyvissä asioissa. Yhtiö toimittaa merkintä-, luenta- ja mobiiliratkaisuja mm. laboratorioille, keskus- ja osastovarastoille, apteekeille sekä lääkinnällisen kuntoutuksen ja välinehuollon tarpeisiin. Finn-ID on yksi Suomen uranuurtajista potilasturvallisuuden edistämiseen liittyvissä toiminnoissa.

Finn-ID:n ratkaisujen ansiosta henkilökunnan työaika saadaan kohdennettua tärkeimpään asiaan eli potilaiden hoitotyöhön. Tehokkuus, tiedon oikeellisuus ja jäljitettävyys hoitotyössä näkyy asiakkaille parempana palveluna sekä henkilökunnalle turhien ja aikaa vievien rutiinien poistumisena.

Finn-ID sujuvoittaa sairaaloiden materiaalihallintaa ja sisälogistiikkaa (linkki Finn-ID:n www-sivulle)