Konepalvelu Osa Oy – hitsauskoneiden myyntiä, vuokrausta ja ylläpitopalveluita

Facebook
11.04.2022 | Teollisuus

Teollisuutta palveleva huolto- ja teollisuustukkuliike Konepalvelu Osa Oy, myy, huoltaa ja vuokraa laadukkaat Kempin hitsauskoneet. Tämän lisäksi yrityksen toimintaan kuuluu paineilmakoneiden maahantuontia, myyntiä ja huoltoa sekä laajenevassa määrin myös pääasiassa metalliteollisuuteen suuntautuvaa työkalumyyntiä. Hitsauskoneiden vuokrauksen lisäksi yritys vuokraa mm. Avant-työkoneita lisälaitteineen sekä peräkärryjä, vuokrattavana on myös yksi 9-hengen pikkubussi.

– Olemme Kempin valtuutettu huoltoliike ja hoidamme asiakkuuksia Varsinais-Suomessa sektorilla: Rauma, Forssa ja Salo. Tämän lisäksi huollamme maahantuomiamme paineilmakoneita ja ylläpidämme niihin liittyvää varaosavarastoa, toimitusjohtaja Jari Osa kertoo.

Kemppi on yhtiön suurin yksittäinen tuotemerkki myös huoltopalveluiden puolella, jonka puitteissa laitteita huolletaan ja tarvittaessa myös korjataan. Huolto-ohjelmaan kuuluu mm Luna Ab:n maahantuomien tuotteiden takuuhuollot ja korjaukset Varsinais-Suomen alueella.

– Kempin hitsauskoneiden lisäksi myymme paljon muutakin hitsaukseen liittyvää tuotteistoa.

Paineilmakoneiden maahantuontia ja huoltoa

Paineilmakoneiden osalta Konepalvelu Osa maahantuo japanilaista Fujia, italialaista Fiamia ja ruotsalaista IPT:tä. Yrityksellä on maankattava jälleenmyyjäverkosto Suomessa.

– Vaikka akkukoneet ovat jo jonkin verran syrjäyttäneet paineilmakoneita, eivät kuitenkaan ratkaisevasti, koska paineilmakoneilla saadaan aikaan parempaa jatkuvaa tehoa, kun puhutaan vaikkapa materiaalin poistosta. Mm. valimot käyttävät paineilmakoneita tuotteiden puhdistukseen ja materiaalin poistoon.

Osa mainitsee, että myös suuret konepajat käyttävät edelleen laadukkaita paineilmakoneita, sillä laadukas paineilmakone kestää moninaisia vuosia ja niihin on saatavilla myös varaosia koko tuotteen elinkaaren ajan.

– Teollisuudessa on pitkällä tähtäimellä kannattavampaa ostaa laatumerkki ja korjata sitä tarvittaessa. Meidän strategiaan kuuluu myös se, että asiakkaidemme tuotanto ei saa keskeytyä, olipa kyseessä mikä tahansa myymämme tuote.

Osa korjaustöistä voidaan tehdä asiakkaan luona, vaikkakin suurin osa korjauksista tapahtuu Konepalvelu Osan toimitiloissa. Asiakkaan luona tehdään myös hitsauskoneiden validointeja.

– Kun koneita on useita kymmeniä, ne on järkevämpää korjata/huoltaa/validoida asiakkaan luona. Ennakoivalla huollolla voidaan välttyä koneiden rikkoutumiselta.

Nopeaa ja kustannustehokasta palvelua

– On moniakin syitä, miksi asiakkaat arvostavat meidän toimintaamme, mutta mm. nopea reagointiaika, hyvä hinta-laatusuhde sekä kohtuullisen lyhyt läpimenoaika ovat olleet merkittävässä roolissa hyvissä asiakaspalautteissa. Sopimusasiakkaamme ovat tietynlaisessa etulyöntiasemassa, kun puhutaan nopeista korjaustarpeista. Laitteiden ja työn laatu ovat avainroolissa, kun puhutaan tuottavasta työstä, Osa mainitsee. Laatu-, työturvallisuus- ja ympäristöasioissa yhtiö on sitoutunut noudattamaan laaditun toimintajärjestelmän standardeja.

Teknologia apuna hitsauskoneiden huolto- ja säätötarpeen arvioinnissa

Osa mainitsee, että asiakkaiden käyttämät hitsausohjelmistot ovat hyvänä apuna heikon hitsauslaadun todentamisessa ja mahdollisten laatupoikkeamien estämisessä.

– Nykyään hitsaamista voidaan seurata myös digitaalisesti etänä, jolloin mahdolliset säätö- ja huoltotarpeet voidaan havaita varsin nopeasti. Jotta pitkälle viedyt hitsausohjelma järjestelmät voivat toimia, pitää myös koneen toimia häiriöittä, jos näin ei ole, tulemme apuun ja katsomme koneen säädöt kohdalleen. Saatamme koneen siihen tilaan, että se läpäisee vaativimpienkin asiakkaiden standardit.

Hitsauskoneiden vuokraus soveltuu nopeisiin tuotantokapasiteetin lisäyksiin

– Hitsauskoneiden vuokraus on yksi osa meidän toimintaa ja meiltä löytyy eri tarpeisiin vuokrakoneita. Asiakkaalle tulee yleensä äkillinen tarve hitsauskoneelle, kuten jokin lisätyö, johon ei ole suunniteltu hankittavaksi uutta hitsauskonetta. Akuutti tarve voi syntyä myös korjaamolla tai konepajalla, jolloin meiltä saa noudettua hitsausvalmiin paketin, Osa kertoo.

Konepalvelu Osan kautta löytyy kattavasti myös teollisuuden putkityökalut, joita käyttävät lähinnä teollisuusputkifirmat. Lisäksi yhtiöllä on normaalia työkaluvarastoa, joita tarjotaan asiakkaille projektiluontoisesti. Valikoimista löytyy mm. paineilmakoneiden lisäksi sähkö- ja hiomatyökaluja sekä hitsauksen esivalmistelussa tarvittavia työkoneita.

Vuokrattavat Avant-työkoneet sekä lisälaitteet

Konepalvelu Osa vuokraa myös Avant-pienkuormaajia, niiden lisälaitteita sekä peräkärryjä.

– Aika aktiivisesti niitä vuokrataan pien- ja piharakentajien sekä rakennustyömaiden tarpeisiin. Koneet ovat menossa tyypillisesti huhtikuun alusta aina marraskuun puoleenväliin saakka. Meidän Avant-koneet eivät vaadi ajokorttia, koska ne eivät ole tieliikenteeseen rekisteröityjä, Osa toteaa.

Muuton myötä Konepalvelu Osan tilat tuplaantuvat, jolloin mm. myymälätila moninkertaistuu.

Ratkaisumyyjä muuttaa uusiin tiloihin toukokuussa

Vuodesta 2011 nykyisellä toimialallaan toiminut Konepalvelu Osa Oy pyrkii löytämään asiakkailleen tarpeen mukaiset laitteet ja ratkaisut. Saadut asiakaspalautteet ovat Osan mukaan vahvistaneet sen, että yrityksellä on kykyä ratkaista ongelmat, jotka liittyvät materiaalin poistoon tai hitsaamiseen.

– Meiltä saa luotettavaa ja kokonaisvaltaista palvelua, joka on asiakkaalle kokonaisedullista.

Yhtiö on avannut uudet nettisivut, jotka palvelevat asiakkaita entistäkin paremmin ja yksilöllisemmin. Myös yhtiön toimipiste päivittyy toukokuussa uuteen.

– Olemme muuttamassa uusiin tiloihin toukokuun alussa, jonka seurauksena kaikki toimintaamme liittyvät tilat tuplaantuvat, niin huollon, myymälän kuin varastoinninkin osalta. Uudet modernit ja nykyaikaiset tilat palvelevat myös henkilökuntamme tarpeita entistä paremmin, Osa toteaa.

Kesäkuun alussa Konepalvelu Osa on mukana Turussa järjestettävillä Navigate-messuilla. Marras-joulukuun vaihteessa yhtiö osallistuu Tampereella järjestettävään Nordic Welding Expoon.

Pitkään odotetut Alihankintamessut päästiin viimeinkin järjestämään 2021 syyskuussa. Tällä kertaa Konepalvelu Osan messuosaston vetonaulana toimivat hitsauspöydät.

www.osa.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä