Pyydä tarjous

Lankapaja-konserni on laajan skaalan sopimusvalmistaja

Reifer Oy:n uusi Fermat WFT13CNC –avarruskone.
Reifer Oy:n uusi Fermat WFT13CNC –avarruskone.
13.12.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Metallialan sopimusvalmistajien edelläkävijä Lankapaja Oy sekä Lankapaja-konserniin kuuluvat Reifer Oy ja Kiikala Steel Works Oy tarjoavat yhdessä asiakkailleen ns. ”one-stop-shop” -ratkaisun.

– Alihankkijoina Lankapaja-konsernin tytäryhtiöiden kesken vallitsee saumaton yhteistyö. Valmistettavalle kappaleelle löytyy aina oikea valmistaja, korostaa Lankapaja Oy:n myyntipäällikkö Vadim Stepanoff.

Tytäryhtiöistä tuorein tulokas on alkuvuodesta 2023 osaksi Lankapaja-konsernia tullut Kiikala Steel Works (KSW), jonka alaa ovat etenkin koneistetut, mutta myös hitsatut keskiraskaat kappaleet tarvittaessa raepuhallettuina ja maalattuina. Kiikala Steel Worksilla on tehtaat Kiikalassa ja Salossa. Valmistettavien kappaleiden enimmäismassa on viiden tonnin luokkaa.

Reifer puolestaan tekee raskaita kappaleita, kuten hitsattuja ja koneistettuja osia merkittäville kone- ja ajoneuvovalmistajille. Reifer toimittaa asiakkaalle tarvittaessa loppuun saakka pintakäsitellyn ja maalatun kappaleen. Reiferin konepajalla Kangasniemellä valmistettavien kappaleiden enimmäismassa yltää peräti 10–15 tonniin.

Nummelassa toimiva Lankapaja on konsernin yksiköistä volyymiltään ja liikevaihdoltaan suurin. Lankapaja valmistaa osia ohutlevystä, putkesta ja langasta. Nummelassa valmistetaan kappaleita, joiden maksimimassa on enintään 200 kg.

– Tarjoamme asiakkaalle erittäin laajan tuoteskaalan saman konsernin sisältä, vaikka yhtiöt eri nimillä toimivatkin, Vadim Stepanoff tiivistää.

– Kiikala Steel Worksin ja Reiferin asiakaskunnat ovat jokseenkin samalta sektorilta. Molemmat tytäryhtiöt palvelevat raskaiden koneiden ja ajoneuvojen valmistajia.

Vaativia, kokonaisvaltaisia toimituksia

Lankapaja-konserni on kehittänyt ja kehittää toimintaansa entistä vaativampien tuotteiden ja kokonaisvaltaisempien asiakkuuksien suuntaan. Kehittämisen punaisena lankana on kyvykkyys palvella asiakkaita.

– Käytännössä se tarkoittaa prosessien hiomista ja monimutkaisempien tuotteiden valmistamista, kuvailee Lankapaja Oy:n toimitusjohtaja Kari Timgren.

– Olemme muun muassa hankkineet tarvittavia järjestelmä- ja henkilösertifikaatteja. Esimerkiksi KSW sai kesällä 2023 NATO AQAP-2110 -sertifikaatin. Uskomme, että aina vain haastavampia töitä tekemällä olemme pystyneet erottautumaan kilpailijoistamme. Voimmekin todeta, että olemme siirtyneet uudelle tasolle vaativien osien tekemisessä.

Reifer Oy:n toimitusjohtaja Santtu Keto kertoo kehityksen näkyvän erityisesti palveluiden laajuudessa ja asiakasymmärryksessä.

– Kokonaistoimitukset helpottavat ostajien työtä, mutta vaikutus näkyy myös toimitusvarmuudessa, laadussa ja yhteydenpidon helppoudessa. Asiakasyrityksemme kykenee suunnittelemaan toimintaansa paremmin, ja tästä saimmekin hyvää palautetta asiakaskyselyssämme, Keto kertoo.

Asiakkaiden auditointiprosessit pitävät laadun huipussaan

Lankapaja-konserni tunnetaan tehokkaana, joustavana ja luotettavana valmistajana, jonka tarjooma yltää pienistä komponenteista isoihin kokonaisuuksiin. Lankapaja Oy, Reifer Oy ja Kiikala Steel Works Oy voivat huolehtia asiakkaan tuotteen tuotekehityksestä, kokoonpanosta, puskurivarastoinnista sekä logistisista palveluista.

Emoyhtiö ja tytäryhtiöt toimivat isojen asiakkuuksien kanssa, jotka auditoivat yhtiöiden toimintaa säännöllisesti. Auditoinneissa käydään läpi myös vastuullisuusasiat.

– Ympäristöasiat ovat teollisuuden kumppanuuksissa nostaneet päätään, emmekä me ole tässäkään asiassa jälkijunassa. Esimerkiksi Lankapajan Nummelan tehtaan katoilla on 1 400 aurinkopaneelia tukemassa Suomen energiantuotantoa, Kari Timgren toteaa.

Investoinneilla kehitetään palveluita

Esimerkkinä viimeaikaisista koneinvestoineista mainittakoon Reiferin alkuvuodesta 2023 hankkima uusi Fermat WFT13CNC -avarruskone, joka lisää merkittävästi kapasiteettia, tehokkuutta ja toimitusvarmuutta.

Vanhemman koneen pöydän painoraja on 6 tonnia, uuden 20 tonnia. Myös kappaleenkiinnitys- ja liikealueet ovat aiempaa suuremmat. Pöydän koko on 1800 × 2600 mm, ja X/Y/Z-liikkeet koneessa ovat 4000, 2500 ja 1500 mm. Uusinta teknologiaa edustavat koneen 3D-kappaleenmittausjärjestelmä ja 3D-mittausraportointi. Myös vanhempi avarruskone on Reiferillä edelleen käytössä.

Syvää kumppanuutta

Kari Timgren kuvailee Lankapajaa, Reiferiä ja Kiikala Steel Worksia menestyviksi yhtiöiksi, jotka uivat vikkelästi vastavirtaan ja menestyvät yhdessä asiakkaidensa kanssa.

– Olemme erittäin kiinnostuneita asiakkaidemme menestymisestä ja heidän kilpailukyvystään. Moni konsernimme avainasiakkaista on kansainvälistynyt, ja monesti tässä tapahtumaketjussa on mukana uusi kansainvälinen emokonserni. Näemme että meidän on kuljettava mukana ennakoimalla ja tukemalla tätä kansainvälistymisprosessia.

lankapaja.fi | Puh. 09 819 0020 | [email protected]

reifer.fi | Puh. 0207 983 090 | [email protected]

ksw.fi | Toim. joht. Erik Iltanen puh. 040 528 4856 | [email protected]