Pyydä tarjous

Premetec – vaikuttavan varma sopimusvalmistaja

Digipalvelut
15.11.2022 | Teollisuus

Premetec Production Oy valmistaa metalli- ja muoviosia, osakokonaisuuksia sekä massatuotannontyökaluja. Yritys toimii metalli- ja muovialan sopimusvalmistajana sekä teollisuuden alihankkijana.

Vankalla osaamisellaan Premetec pystyy tukemaan asiakkaitaan tuotteiden suunnittelussa ja valmistettavuuden kehittämisessä. Täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys toimii Outokummun teollisuuskylässä kahdessa toimipaikassa.

Vahvasti kasvava yritys

Premetec valmistaa komponentteja ja kokoonpantuja laitteita sekä tekee vaativia koneistuksia karkaistuille koville materiaaleille ja muille erikoismateriaaleille. Lisäksi Premetec valmistaa mm. leikkaintyökaluja, ruiskuvalu- ja painevalumuotteja sekä vetotyökaluja.

Yrittäjä ja toimitusjohtaja Paavo Linna huomauttaa, että toiminnan historia yltää pidemmälle kuin mitä Premetecin perustamisvuodesta 2015 voisi päätellä.

– Olemme tehneet sopimusvalmistusta ja alihankintaa 1980-luvun puolivälistä. Vuonna 2015 ostimme 1980-luvulla toimintansa aloittaneen Metalliporaamo Martti Nykänen Oy:n, jota lähdimme kehittämään Premetec-nimellä. Vuonna 2017 ostimme toisen outokumpulaisen yrityksen, pitkän linjan työkaluvalmistaja Toolman Oy:n, joka on perustettu vuonna 1986.

– Ostamamme yritystoiminnan liikevaihto oli n. 0,4 miljoonaa euroa. Siitä olemme vuosien mittaan kasvaneet kuluvan tilikauden noin kuuden miljoonan euron liikevaihtoon. Henkilöstömäärä on noussut neljästä yli 40:een. Olemme edelleen vahvassa kasvussa, Linna kiteyttää Premetecin kehityspolun.

– Nykyisellään valmistusliiketoimintamme on eriytetty Premetec Production Oy:lle, emoyhtiö Premetec Oy hoitaa hallinnon ja suunnittelun.

Nopeasti, varmasti, tuottavasti – myös haastavista materiaaleista

Premetec on erikoistunut pienten ja keskisuurten kappaleiden koneistukseen. Työstettäviksi käyvät karkaistut kovat materiaalit, rakenneteräkset, ruostumattomat teräkset, nuorrutusteräkset, alumiinit ja kuparimetallit sekä muovit ja komposiitit.

Peruskoneistuksen ohella Premetecin palveluihin kuuluvat mm. pikateräksen koneistus, mikroreikien poraus, suurnopeustyöstö, lankasahaus ja uppokipinätyöstö. Moderni konekanta soveltuu pienten ja keskisuurten osien sekä osakokonaisuuksien valmistamiseen yksittäiskappaleista suursarjoihin.

– Työstökeskuspuolella teemme yksittäiskappaleita ja piensarjoja, sorvauksessa teemme suuriakin sarjoja. Tarvittaessa hoidamme myös viimeistelyn ja kokoonpanon asiakkaalle valmiiksi. Valmistettavan yksittäisen kappaleen maksimipaino on meillä viisi tonnia, Paavo Linna kertoo.

Tuotantoketjun varmin lenkki

Premetecin toiminnan peruskiviä ovat jatkuva halu kehittyä, asiakaslähtöinen palveluasenne ja sitoutuneisuus. Premetecillä on asiakkaita hyvinkin erilaisilla toimialoilla, kuten prosessi-, kaivos- ja elektroniikkateollisuudessa sekä elintarvike- ja terveyssektoreilla.

– Olemme luotettava alihankintavalmistaja asiakkaillemme. He edustavat kotimaisen teollisuuden kärkeä ja toimittavat tuotteitaan kaikkialle maailmaan.

– Pyrimme pitkäaikaisiin kumppanuuksiin, jotka ovat kestäviä ja kehittyviä, ja jotka tuovat lisäarvoa asiakkaillemme. Voimme toimia paikallisesti palvelevana alihankkijana sekä osana globaalia digitaalista toimitusketjua, Paavo Linna kuvailee.

Sopimusvalmistus ja työkalusuunnittelu ovat yhteistyötä, jossa luottamuksen ja tietoturvan merkitys on ratkaisevan tärkeä. Premetec on useiden kansainvälisten suuryhtiöiden erikoistyökaluvalmistaja, jonka kokemusta ja luotettavuutta arvostetaan.

Reaaliaikaista tietoa tuotannosta

Paavo Linnan mukaan Premetec on investoinut vahvasti konekantansa kehittämiseen viimeisimmät kuusi vuotta.

– Tahti on ollut suunnilleen kone per vuosi. Tuorein hankintamme on uusi 5-akselinen työstökeskus, neljäs laatuaan käytössämme.

– Vuodesta 2016 lähtien olemme satsanneet voimakkaasti myös automaatioon ja digitaalisuuteen, joilla saavutamme parempaa tehokkuutta, tuottavuutta ja läpinäkyvyyttä.

Digitaalisten prosessien ansiosta Premetec pystyy integroitumaan saumattomaksi osaksi asiakkaan hankinta- ja tuotannonohjausprosesseja sekä tarjoamaan reaaliaikaisesti päivittyvän näkymän yhdessä sovittuihin tuotannon mittareihin.

– Parhaillaan on tekeillä investointiohjelma seuraavalle kolmelle vuodelle. Mietinnässä on mm. uutta tuotantotilaa, Linna mainitsee.

Vastuullisuus korostuu

Premetecin tuotannossaan käyttämien materiaalien alkuperä on aina jäljitettävissä. Asiakas saa raaka-ainetodistuksen sekä todistukset tehdyistä pinta- ja viimeistelykäsittelyistä. Premetecin valmistamilla tuotteilla on digitaalinen jalanjälki, ts. koko valmistusprosessi on täysin seurattavissa ja varmistettavissa.

Paavo Linna kertoo, että yhdeksi tärkeäksi kehityssuunnaksi on näinä aikoina noussut energiankäytön tehostaminen.

– Pyrimme lisäämään hukkalämmön talteenottoa ja olemme suunnittelemassa omaa aurinkovoimalaa.

Laadukkaita ratkaisuja asiakkaiden parhaaksi

Premetec on pidetty työnantaja, joka jatkuvasti kehittää työntekijöidensä osaamista ja huolehtii heidän hyvinvoinnistaan.

– Henkilöstön vaihtuvuus on meillä vähäistä. Haluamme antaa työntekijöille mahdollisuuden hyödyntää omia vahvuuksiaan ja kehittyä omissa työtehtävissään, Linna sanoo.

Ammattitaitoiset työntekijät ovat laadun tae. Premetecin yrityskulttuuriin kuuluu työntekijöiden omaehtoinen laatu- ja vastuullisuusajattelu. Premetecillä on sertifioitu ISO 9001 -laatujärjestelmä, ja yritys on myös sitoutunut toimimaan vastuullisesti ympäristöjärjestelmä ISO 14001:tä noudattaen.

Paavo Linnan oma työhistoria muodostaa luontevan lähtökohdan menestyksekkäälle yritystoiminnalle. Kone- ja tuotantotekniikan insinööri on työskennellyt mm. Valtran ja Metso Paperin palveluksessa ennen yrittäjäksi ryhtymistään.

– Me Premetecillä teemme jokainen tinkimättömällä asenteella töitä sen eteen, että tuotamme asiakkaidemme tarpeisiin tarkasti sopivia, varmasti laadukkaita ja tuottavia ratkaisuja. Toimimme aina myös vastuullisesti ympäristöä, asiakkaitamme, toimittajiamme ja työntekijöitämme kunnioittaen sekä erilaisuutta arvostaen.

www.premetec.fi

LinkedIn

Facebook

Toim. joht. Paavo Linna, 040 123 4567, [email protected]