Lankapaja Oy on joustava metalliteollisuuden sopimusvalmistaja

Facebook
11.04.2022 | Teollisuus

Metallialan sopimusvalmistajien edelläkävijä Lankapaja Oy on viime aikoina tehnyt useita koneinvestointeja.

– Uskomme siihen, että pystyäksemme palvelemaan asiakkaita laadukkaasti ja kustannustehokkaasti meidän on jatkuvasti investoitava korkealuokkaiseen tuotantotekniikkaan, kertoo toimitusjohtaja Kari Timgren.

Lankapaja Oy investoi vuosittain 2–4 miljoonaa euroa tuotannon modernisointiin ja tehokkuuden parantamiseen. Investoinnit ovat olennaisen tärkeitä yrityksen kilpailukyvyn kannalta. Kokonaisvaltaisesti suunnittelusta valmistukseen ja pintakäsittelystä pakkaukseen palveleva Lankapaja Oy tarjoaa kullekin asiakkaalleen tämän tarpeiden mukaisen ratkaisun. Koska Lankapaja tuntee asiakkaidensa tarpeet, voidaan tulevaisuuden investoinneista keskustella luottamuksellisesti usean vuoden aikajänteellä. Luottamuksellinen kumppanuus mahdollistaa Lankapajan tuotannon kehittymisen asiakkaan mukana.

Tärkeimmät investoinnit 2021–2022:

  • Finn-Power Night Train -varasto ja siihen liitetty Combi Laser
  • Finn-Power SGe kulmaleikkurikone liitettynä levyvarastoon
  • 3 kpl pystykaraisia työstökeskuksia, 1 automaattisorvi
  • 1 kpl Tornado varastoautomaatti 7 m korkea
  • 1 kpl hitsausrobotti Kuka Fronius CMT virtalähde
  • Aliko-vesileikkuri
  • FanGuard-automaattikone valmistamaan suuria puhallinsuojia

Taustalla tehokas tuotannonohjausjärjestelmä

Lankapaja tunnetaan tehokkaana, joustavana ja luotettavana valmistajana, jonka tuoteskaala yltää pienistä komponenteista isoihin kokonaisuuksiin. Lankapajan valmistamia tuotteita ovat mm. kylmäkalusteiden, varastoautomaattien, kiukaiden, henkilönostimien, ajoneuvoteollisuuden, myymäläkalusteiden komponentit sekä rullakot ja muut logistiset ratkaisut. Valmistusmateriaaleina käytetään ohutlevyä, teräsputkea ja -lankaa sekä kaikkia näiden yhdistelmiä. Tuotannossa hyödynnetään korkeaa automaatiotasoa sekä viimeisintä tuotantoteknologiaa. Yhtiöllä on ISO 9001 ja 14001 sekä EN1090 ja EN15085 hitsaussertifioinnit.

Lankapajan palvelukonseptina on tarjota asiakkaalle kaikki tarvittava helposti yhdestä ja samasta paikasta. Toimintamalli kiteytyy käsitteeseen "one-stop-shop". Lisäpalveluna Lankapaja voi huolehtia asiakkaan tuotteen tuotekehityksestä, kokoonpanosta, puskurivarastoinnista sekä logistisista palveluista. Tuotantotilaa on 29 000 neliömetriä ja tuotantokoneita satoja. Yhtiön pitkälle automatisoitu konekanta on Pohjoismaiden monipuolisin ja henkilöstö erittäin ammattitaitoista.

Yksi vahvimmista Lankapajan kilpailueduista on oma tuotannonohjausjärjestelmä, joka antaa mahdollisuuden hallita laajan ja monipuolisen tuotevalikoiman valmistusta. Kun tuotetta on valmistettu kerran, on tuotteen valmistustiedot ja -kustannukset saatavissa reaaliajassa tuotannonohjausjärjestelmän kautta. Lankapajalla on yhteensä kolme tehdasta: Suomessa Nummelassa ja Lahdessa sekä Ruotsissa Skillingarydissä. Suomessa Lankapajalla on oma kuljetuskalusto, jonka ansiosta logistiikka toimii.

Syvää kumppanuutta

Kari Timgren mainitsee Lankapajan asiakaskunnan olevan vakaalla pohjalla. Useissa tapauksissa Lankapaja osallistuu asiakkaan tuotteen valmistuksen lisäksi myös sen teollistamisprosessiin.

– Meillä on useita varmoja avainasiakkuuksia jo kymmenien vuosien ajalta. He ovat tukipilarimme. Myös uusasiakashankintamme on tällä hetkellä vahvaa, siihen olemme panostaneet.

Kari Timgren toteaa, että Lankapaja on menestyvä kasvuyritys, joka nopeasti ui vastavirtaan.

– Lankapaja on menestynyt yhdessä asiakkaidensa kanssa ja olemme erittäin kiinnostuneita asiakkaidemme menestymisestä ja heidän kilpailukyvystään valitussa liiketoiminnassa. Moni Lankapajan avainasiakkaista on kansainvälistynyt, ja monesti tässä tapahtumaketjussa on mukana uusi kansainvälinen emokonserni. Näemme, että Lankapajan on kuljettava mukana, tukemassa ja ennakoimassa tätä kansainvälistymisprosessia. Lankapaja arvioi ja punnitsee jatkuvasti myös eri mahdollisuuksia nopeaan kasvuun erilaisin yritysostoin.

Reifer Oy

Loppuvuodesta 2021 Lankapaja Oy lunasti 100% Reifer Oy:n osakekannasta.

Reifer Oy on Kangasniemellä sijaitseva vakavarainen palvelukonepaja, joka on erikoistunut levypohjaisten piensarjojen sekä raskaampien kappaleiden valmistukseen.

Kaupan tarkoituksena on täydentää kummankin yhtiön osaamisalueita ja siten laajentaa asiakkaille tarjottavaa palvelua. Reiferin raskaampien kappaleiden työstö avaa Lankapajalle uusia mahdollisuuksia. Lankapaja taas omalla laajalla konekannallaan pystyy täydentämään Reiferin palveluvalikoimaa kone- ja laitevalmistajille. Reiferin vuoden 2021 liikevaihto tulee olemaan 7,5M€, Lankapajan Suomen yksiköiden 31M€.

Kummatkin yhtiöt tulevat jatkamaan erillisinä yhtiöinä eikä kauppa vaikuta nykyisiin asiakas- ja toimittajasuhteisiin.

lankapaja.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä