SP stainless Oy – teräksenlujaa ammattitaitoa ja pitkäaikaista kumppanuutta

Facebook
15.09.2023 | Teollisuus

Yli 30 vuoden kokemuksella toimiva SP stainless Oy on metalliteollisuuden yritys, jonka ydinosaamista on ruostumattomien ja haponkestävien materiaalien käsittely. Yritys valmistaa tuotteita prosessiteollisuuden laitevalmistajille kuten Valmetille, Andritzille ja Metsolle. Lyhyen ajan sisällä tehdyt, uudet laiteinvestoinnit vahvistavat entisestään yrityksen tuotantoprosesseja vastaamaan alan haasteisiin.

- Vuosien saatossa olemme kerryttäneet teräksenlujaa ammattitaitoa ja osaamista, jotta voimme tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa laadukkaiden alihankintatuotteiden muodossa. Lisäksi olemme selkeyttäneet prosessejamme ja pystyneet viemään toimintaamme uudelle tasolle. SP stainlessilla on modernit tuotantolaitokset Siilinjärven Toivalassa ja Savonlinnassa. Ne työllistävät yhteensä noin 50 metallialan ammattilaista, sanoo SP stainless Oy:n toimitusjohtaja Arto Koljonen.

Osana SP stainless Oy:n suunnitelmallista liiketoiminnan kehittämistä on ollut Monitor ERP toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto, joka on tarjonnut kokonaisratkaisun yrityksen tuotannon ja myynnin tueksi.

- Kyseinen järjestelmä on auttanut meitä optimoimaan prosesseja, parantamaan varastonhallintaa ja vastaamaan asiakkaiden jäljitettävyysvaatimuksiin tehokkaasti. Järjestelmän käyttöönoton myötä tuotantoa on myös helpompi johtaa, kun mahdolliset pullonkaulat ovat tunnistettavissa ennakoivasti. Työntekijät tietävät mitä milloinkin on tehtävä, kun tieto on reaaliaikaisesti saatavilla järjestelmässä, linjaa Koljonen.

Kuvissa Pemamekin SP stainlessille toimittamat PEMA-robottihitsausasema, pituussaumakiinnityskone sekä puoliautomaattinen t-liitos kone.

Kuvassa SP stainless Oy:n toimitusjohtaja Arto Koljonen. Hänen mukaansa hitsausautomaatio tulee parantamaan valmistuskapasiteettia sekä laajentamaan valmistettavien tuotteiden portfoliota.

Kohti tuotannon automatisointia

Arto Koljonen kertoo, että toiminnanohjausjärjestelmän myötä tuotantoa on lähdetty systemaattisesti automatisoimaan ja mekanisoimaan kasvattaakseen yrityksen kapasiteettiä. Uudet laiteinvestoinnit käsittävät muun muassa PEMA- robottihitsausaseman, pituussaumakiinnityskoneen sekä puoliautomaattisen t-liitos koneen.

- Olemme pyrkineet löytämään jo aiemmin automatisointiratkaisuja hitsaukseen, mutta vaadittua laatutasoa ei ole aiemmin tavoitettu. Investointi oli panostus yrityksen tulevaisuuteen ja jatkuvuuteen.

- Näillä ratkaisuilla pystymme nyt keventämään hitsaajien kuormitusta ja tuomaan työhön vaihtelua. Jatkossa pyrimme valmistamaan kaikki mahdolliset toistuvat tuotteet automatisoidusti. Uudet laitteistot tuovat meille mahdollisuuden ottaa valmistukseen myös uudentyyppisiä tuotteita ja erikokoisia sarjoja. Mikäli asiakas tarvitsee tuotetta säännöllisesti pienenä sarjana, voimme varmasti tarjota kilpailukykyisen hinnan ja nopean toimitusajan uusilla ratkaisuillamme. Laitteistot ovat ennen kaikkea asiakkaidemme parempaa palvelemista, korostaa Koljonen.

www.spstainless.fi

PEMA-robottihitsausasema on varusteltu PEMA Offline- ohjelmoinnilla ja PEMA CellControl soluohjaimella. Älykkään käyttöjärjestelmän avulla, hitsattavan kappaleen ohjelmointi robotille on tehokasta sekä hitsaussolun hallinta vaivatonta. Pituussaumakiinnityskone mahdollistaa levymäisten kappaleiden hitsauksen automatisoidusti. Erikoisuutena ratkaisussa on, että sillä voidaan valmistaa myös kartiomaisia kappaleita ja laitteistossa on valmius alumiinihitsaukseen. Pituussauman enimmäispituus on mitoitettu 3 metrin kappaleen mukaan.

Vuonna 1989 perustettu SP stainless Oy on perinteikäs perheyritys, jonka juuret ovat Savossa. Ydintuotteita ovat ruostumattomat ja haponkestävät prosessiputkistot sekä ruostumattomat ja haponkestävät säiliöt. Toimitukseen sisältyvät automaatioratkaisut ovat suunniteltu materiaaliltaan, muodoltaan sekä laadultaan vaativien työkappaleiden valmistukseen.

Yrityksessä on tapahtunut suurelta osin sukupolvenvaihdoksia. Perustajajäsenten lapset ovat nyt vetämässä ja kehittämässä toimintaa yhdessä kasvaneen henkilöstön kanssa. Vuonna 2006 toimitusjohtajaksi valittiin Toivo Koljosen poika Arto Koljonen. Hän on luotsannut yritystä ja kasvattanut toimintaa noin 50 hengen teollisuusyritykseksi.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä