Biopohjaisten öljyjen käyttö lisääntyy entistä enemmän

Yhdysvaltalaisen Quaker Houghton Corporation työllistää maailmanlaajuisesti 4200 henkilöä, ja sen liikevaihto on 1,7 miljardia dollaria. Sen 34 tuotantolaitoksesta seitsemän sijaitsee Euroopassa. Tuotekehityskeskuksia sillä on 35, joista 10 Euroopassa. 
Yhdysvaltalaisen Quaker Houghton Corporation työllistää maailmanlaajuisesti 4200 henkilöä, ja sen liikevaihto on 1,7 miljardia dollaria. Sen 34 tuotantolaitoksesta seitsemän sijaitsee Euroopassa. Tuotekehityskeskuksia sillä on 35, joista 10 Euroopassa. 
09.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Teknoma Oy on vuonna 1937 perustettu teknisen alan maahantuonti- ja markkinointiyritys, jonka toiminta on jaettu neljään osastoon. Mekaaninen, kemia ja suodatus vastaavat noin puolesta 21 henkilöä työllistävän yrityksen 10 miljoonan euron budjetoidusta liikevaihdosta. Loput tulee suurimmalta eli Quaker Houghtonin tuotteita myyvältä osastolta, jota vetää myyntijohtaja Jukka Kuusela, jolla on yli 20 vuoden kokemus alalta erityisesti Binolin tuotteista.

Quaker Houghton on maailman johtava teollisuuden prosessinesteiden valmistaja, jolta löytyvät kaikki tuotantoon tarvittavat tuotteet kuten työstönesteet, voiteluaineet, karkaisuöljyt, pesuaineet sekä korroosiosuoja-aineet. Tuotevalikoimasta löytyy myös kasvis­pohjaisiin raaka-aineisiin perustuvat Binol työstö- ja hiontaöljyt sekä Biosafe sahanesteet ja voiteluaineet puu-, metsä- ja rakennusteollisuuden käyttöön.

- Kasviöljyestereistä jalostettujen tuotteiden suosio on voimakkaassa kasvussa monella teollisuuden alalla. Esimerkiksi sahateollisuudessa biopohjaisia voitelu- ja puhdistusöljyjä kysytään yhä enemmän. Samanlainen muutos on myös nähtävissä mekaanisessa metsäteollisuudessa, jossa toki vieläkin terien voitelussa saatetaan käyttää dieseliä tai polttoöljyä. Kasviöljyn tuottajia tarvitaankin alalle enemmän, kertoo Teknoman myyntijohtaja Jukka Kuusela.

Teknoma on Binolin tuotteiden edustaja Suomessa

Binolin tuotteiden Suomen edustuksessa on tapahtunut viimeisten vuosien aikana merkittäviä muutoksia. Nykyisin Binolin tuotteiden kotimaan markkina-alueen myynnistä ja edustuksesta vastaa yksinoikeudella Teknoma.

- Teknoma osti konepajoille sekä sahateollisuuteen Binolin tuotteita myyvän Optiwertin lokakuussa 2019, ja samalla Teknomaan perustettiin Quaker Houghton-osasto. Binol Biosafe -tuotemerkin tuotteiden myynnistä vastasivat kuitenkin Quaker Houghton sekä jälleenmyyjänä Fortum Waste Solutions Suomessa aina elokuuhun 2020 asti. Sen jälkeen olemme vastanneet myös niiden jälleenmyynnistä Suomessa.

- Viimeisen puolentoista vuoden ajan olemme tehneet kovasti töitä sen eteen, että asiakkaat tietävät kääntyä Binolin tuotteita halutessaan meidän puoleemme. Olemme myös pikkuhiljaa uudistamassa Binolin tuotevalikoimaa. Markkinointi Tapio Nyrönen Oy on aloittanut Binol Biosafe -tuotteiden osalta Teknoman jälleenmyyjänä ja laajennamme yhteistyötä myös erilaisten edustamamme kaluston pesuaineiden sekä terähuoneiden kemikaalien puolelle, sanoo Kuusela.

Teknoman pääkonttori sijaitsee Nummelassa ja varastot Nummelassa sekä Vantaalla. Pelkästään Quaker Houghton -osaston tuotteita varastossa on yli 200 000 litraa, jonka ansiosta vaikkapa sahateollisuuden tarvitsemien tuotteiden toimitusvarmuus ja -nopeus on aiempaa parempi.

Erinomaisia tuotteita, myös ympäristöystävällisempiä

Teknoman Quaker Hougton -osaston vuosimyynti on yli 1,1 miljoonaa litraa/kiloa. Binol Biosafe -tuotteiden osuus on reilut 100 000 litraa, joista erilaisia sahanesteitä 55 000 litraa. Nämä luvut osoittavat, että ympäristöystävällisempiä ja biohajoavia vaihtoehtoja kysytään yhä enemmän ja niitä myös myydään eri teollisuussektoreille.

- Myynti varsinkin konepajoille vetää tällä hetkellä todella hyvin, ja tavoittelemme 15–20 prosentin myynnin kasvua myös saha- ja metsäpuolen tuotteissa. Kasviöljypohjaiset tuotteet, kuten terien jäähdytykseen, puhtaanapitoon ja voiteluun käytettävä sahaemulsio Biosafe Boem, sekä vannesahojen voitelu- ja puhdistusöljy Bont ovat tunnettuja tuotemerkkejä sahoilla ja höyläämöissä. Jatkossa Biosafe-tuotemerkki tulee jäämään historiaan tuotteiden uudelleen brandäyksen johdosta. Biosafe Bont on jo muutettu Binol Band -nimiseksi. Biosafe-tuotemerkin alla on lisäksi esimerkiksi kuljetinketjujen voiteluöljy Con 46/68W, rakennusteollisuuden muottiöljy RF10W, sekä eri viskositeettisiä hydrauliöljyjä. Aika näyttää sen, muuttuvatko kaikki tuotteet lopulta Quaker Houghton -nimisiksi, jatkaa Kuusela.

Kuuselan mukaan Quaker Houghtonin tuotevalikoima on valtava, mutta läheskään kaikki eivät sovellu Suomen olosuhteisiin.

- Jokaisen tuotteen soveltuvuus esimerkiksi paikalliseen veden kovuuteen on testattava, jotta löydetään meille sopivat tuotteet. Lisäksi tiivis yhteistyö asiakkaidemme kanssa auttaa meitä kehittymään ja uusiutumaan, jotta voimme vastata heidän vaatimuksiinsa.

Lisätietoa tuotteistamme: www.teknoma.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä