ER-Pahvityö investoi uuteen digipainokoneeseen

Facebook
11.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Innovatiivisuudesta ja laadukkaista aaltopahvipakkauksista tunnettu ER-Pahvityö on tehnyt merkittävän investoinnin uuteen aaltopahvia painavaan digipainokoneeseen. Marraskuussa Lahden tehtaalle asennettu Wonderjet WD200-32 digipainokone on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja Pohjoismaissa.

Tehokas tulostin mahdollistaa asiakkaalle ketterän tavan räätälöidä pakkausten ulkoasua sekä hankkia pieniä sarjoja aiempia tulostimia ja perinteistä flexopainomenetelmää kustannustehokkaammin. Digipainokone palvelee sekä Lahden että Leppävirran yksiköitä.

ER-Pahvityön toimitusjohtaja Heikki Erkamon mukaan uusi kone on osoittautunut erittäin onnistuneeksi hankinnaksi.

- Investointi uuteen digipainokoneeseen oli investointi laadun ylläpitoon. Olemme olleet jo pitkään edelläkävijöitä aaltopahvin digipainamisessa Suomessa. Nyt tehdyn koneinvestoinnin myötä pääsemme ratsastamaan digipainamisen aallonharjalla, sillä uusi koneemme mahdollistaa asiakkaillemme entistäkin kustannustehokkaamman hinnoittelun,

- Kiinassa valmistetun painokoneen ominaisuudet tarjoavat merkittäviä hyötyjä sekä flexo- että digipainomenetelmää käyttäville asiakkaille. Digipainaminen tuo myös joustoa, sillä asiakkaillamme on mahdollisuus saada erilaiset painatukset pakkauksiinsa ilman lisäkustannuksia. Pakkauskustannukset alenevat merkittävästi kuin kalliita painolaattoja ei enää tarvita. Suurin hyöty koneesta on se, että asiakkaidemme nyt mahdollista saada pieniinkin painatussarjoihin moniväripainatusta ilman kalliita aloituskustannuksia, Erkamo kertoo ja jatkaa:

- Uuden koneen myötä palkkasimme painoalan asiantuntijan, graafisen suunnittelijan Ari Kiurun, joka auttaa asiakkaita painatusaineistojen muokkauksessa.

Yrityksillä tarvetta tehdä kohdennettuja pakkauksia

Erkamo sanoo, että suurin osa suomalaisista yrityksistä on pk-yrityksiä, joiden pakkausmäärät ovat suhteellisen pieniä.

- Perinteisellä flexopainolla pienten pakkausmäärien yksikkökustannukset helposti nousevat, eikä yksilöllisen pakkauksen painaminen edes yksivärisenä ole kannattavaa. Flexopaino on kannattava ja kustannustehokas menetelmä silloin, kun painolaatat ovat asiakkaalle jo valmiiksi tehty tai on kyse isosta määrästä yksiväristä painoa. Merkittävä asia on myös se, että koneessa käytetään kustannustehokkaita ja ekologisia vesipohjaisia painovärejä, Erkamo mainitsee.

- Hyvin suunniteltu rakenne ja ulkoasu tukee yrityksen ja tuotteen brändiä sekä toimii informaatiokanavana. Tämän päivän yrityksillä on tarvetta tehdä kohdennettuja pakkauksia joko omien räätälöitävien tuotteiden, kohderyhmien tai kampanjoiden vuoksi. Voi sanoa, että digitaalinen tulostusmenetelmä on ainoa kustannustehokas tapa vastata tähän tarpeeseen etenkin määrien ollessa pieniä.

Erkamo sanoo, että yritys jatkaa flexopainamista digipainamisen rinnalla. Flexopaino on kustannustehokas menetelmä silloin, kun painolaatat on jo kertaalleen tehty tai asiakkaalla on isoja määriä yksiväristä painoa.

Erkamon mukaan pakkausten kysyntä on pysynyt hyvänä ja osin jopa lisääntynyt.

- Tarvetta on ollut entistä enemmän esimerkiksi pienempikokoisille pakkauksille.

Erkamo toteaa, että koronapandemian aikana useimpien raaka-aineiden hinnat ovat nousseet ennennäkemättömän nopeasti ja paljon. Samanaikaisesti tiettyjen tuotteiden kysyntä on kasvanut nopeasti.

- Tämä on koskenut myös pakkausalaa. Esimerkiksi meidän pääraaka-aineen, aaltopahvin hinta on noussut vuoden aikana noin 38%. Tällaista raaka-aineen hinnannousua emme ole yrityksen 30 vuoden toimintavuoden aikana kokeneet milloinkaan.

Ympäristövastuun merkitys korostuu yritysten pakkausten materiaalivalinnoissa

Erkamo sanoo, että ER-Pahvityö on aina ollut alansa ketterä toimija ja on tunnettu laadukkaasta asiakaspalvelusta sekä kyvykkyydestä toteuttaa ja toimittaa asiakkailleen mittatilauksena pieniäkin eriä painettuja aaltopahvipakkauksia.

- Arvomme ovat kotimaisuudessa ja siksi valmistammekin kotimaisista raaka-aineesta kotimaisten osaajien tekemiä ympäristöystävällisiä tuotteita. Kehitämme jatkuvasti uusia pakkausratkaisuja ja -menetelmiä, jotka täyttävät entistä paremmin ne monet vaatimukset, joita mm. pakattava tuote, jakelu ja kuluttajat asettavat. Myös ympäristöön liittyvät vaatimukset asettavat pakkaamiselle omat haasteensa ja uusille ekologisille pakkausratkaisuille on tarvetta, Erkamo täsmentää.

Vahva suunnitteluosaaminen

- Hyvä pakkaus on informatiivinen, käytännöllinen ja taloudellisesti optimaalisin ratkaisu. Sen mukaisesti suunnittelutyössä huomioidaan muun muassa graafinen suunnittelu, ulkonäkö, rakenteet, materiaalivaatimukset, pakkausmallit ja lainsäädäntö.

- Me tunnemme pakkaustarvikkeiden vaatimukset ja tekniset yksityiskohdat. Olemme satsanneet suunnitteluprosessiin, joka takaa sen, että asiakkaamme saavat tuotteelleen millilleen sopivan pakkauksen, joka suojaa tuotetta ulkoisilta vaikutuksilta parhaalla mahdollisella tavalla koko logistisen ketjun ajan, Erkamo määrittelee.

Heikki Erkamo

Lähellä paikallisesti

Erkamo kertoo, että Leppävirralla vuonna 2018 ER-Pahvityön ja aaltopahvijalostuksen piensarjatuotantoon erikoistuneen Well Manpakin välillä tapahtuneen yrityskaupan vahvistumisen myötä yhdistyi aaltopahvijalostuksen osaaminen sekä toimitusketjun tehokkuus yhdeksi kokonaisuudeksi.

- Paikallisuus on ollut yksi ER-Pahvityön kilpailuvalteista ja se on vahvistunut entisestään Keski- ja Itä-Suomen talousalueella ja laajentanut samalla yrityksen palvelutuotantoa. Leppävirran yksikkö pystyy hyödyntämään Lahden yksikön digipainoa sekä suunnittelupuolta. Yksiköissä työskentelee yhteensä noin 20 henkilöä. Molempien yksikköjen vahvuus on henkilöstön osaamisessa. Tämä asiantuntemus voidaan yhdistää asiakkaiden hyväksi, Erkamo linjaa.

Vuonna 2019 ER-Pahvityö osti Hengitysliitto ry:n omistaman, yli 60 vuotta toimineen Kovak Oy:n pahviliiketoiminnan ja jatkaa arkisto ja -pahvituotteiden valmistusta ja myyntiä Leppävirran yksikössä.

- Kovak Oy:n toiminta on painottunut pysyvään arkistointiin ja säilytykseen käytettävien kansioiden, koteloiden ja laatikoiden valmistukseen kotimaisista raaka-aineista, Heikki Erkamo kertoo.

ER-Pahvityö 30 vuotta - Jatkuvuus ja asiakaskokemus vahvana toiminnan keskiössä

Lahtelainen ER-Pahvityö Oy on vuonna 1992 perustettu Lahdessa ja Leppävirralla toimiva aaltopahvin jatkojalostukseen ja piensarjatuotantoon erikoistunut perheyritys, joka valmistaa pahvilaatikoita, pakkaustarvikkeita, suojaustarvikkeita ja aaltopahvirullia sekä uutena tuoteryhmänä pysyvään arkistointiin ja säilytykseen käytettävien kansioiden, koteloiden ja laatikoiden valmistusta. Yrityksen ydinosaamista ovat mittatilauspakkaukset.

ER-Pahvityön 30-vuotinen tarina on sarja rohkeita päätöksiä, sinnikkyyttä, luottamusta ympärillä oleviin ihmisiin ja uskoa omaan tekemiseen. Se on tarina intohimosta pahvilaatikoihin ja halusta tuottaa parasta mahdollista asiakaspalvelua. ER-Pahvityö on vuosien aikana kasvanut yhden miehen ideasta monta työntekijää työllistäväksi, kahdella paikkakunnalla toimivaksi oman alansa pioneeriksi ja suunnannäyttäjäksi.

- ER-Pahvityön tavoitteena on olla pahvi- ja pakkauspuolen vahva, joustava kumppani. Sekä nykyiset että uudet asiakkuudet ovat yrityksen toiminnan elinehto. Tuotteiden valinta ja suunnittelu on aina asiakaslähtöistä, joten pystymme vastaamaan monipuolisiin asiakastarpeisiin nopeasti ja kilpailukykyisesti. Koulutettu ja kokenut henkilöstömme avustaa ja neuvoo mielellään kaikissa tuotevalintaan ja käyttöön liittyvissä kysymyksissä, Heikki Erkamo luonnehtii yrityksensä toimintaa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä