Ford Transit Customin saa nyt nelivetoautomaattina

Facebook
30.04.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Fordin hyötyajoneuvomallisto uudistuu kokonaan seuraavan kahden vuoden aikana. Malliston kuumin uutuus on Transit Custom, jonka saa nyt nelivetoautomaattina. Autosta on tulossa myöhemmin tänä vuonna myös lataushybridi sekä täyssähköversio. Muita uutuuksia edustavat pienemmät Transit Courier ja Connect.

– Nelivetoisen Transit Customin kauppa on käynyt todella hyvin. Malli on uudistunut täysin, ainoastaan perusmoottorit ovat entisellään. Auton varustetaso on aiempaa parempi, polttoainekulutus on pienempi, tavaratila isompi ja ohjaamoonkin on tullut runsaasti lisää mukavuutta. Merkittävin uudistus on kuitenkin ollut nelivetotekniikka automaatin kera. Nyt myydyistä Transit Customeista yli puolet ovat olleet nelivetoautomaatteja, Käyttöauto Oy:n hyötyajoneuvomyyjä Marko Tikkanen kertoo.

Varusteiden osalta Transit Customissa ei ole pihtailtu, sillä vakiona kauppaan kuuluvat mm. 12” näyttö, peruutuskamera, automaatti-ilmastointi, pysäköintitutkat eteen ja taakse, kaistavahti sekä -avustin.
Lisähintaa maksamalla voi autoon saada turvallisuuteen ja tyyliin liittyviä lisävarustepaketteja sekä sähköiset liukuovet. Lisävarustepaketit kulkevat nimillä Trend, Limited, Trail ja Sport.

– Moottoreissa on tarjolla 136 tai 170 hv diesel. Etuvetoinen versio on joko 6-vaihteinen manuaali tai 8-vaihteinen automaatti. Nelivetomalli on varustettu 8-vaihteisella automaatilla ja sen saa molemmilla moottorivaihtoehdoilla. Pituusvaihtoehtoja on tarjolla kaksi, L1 ja L2, , jolloin tavaratilat ovat pituudeltaan joko 3 metriä tai 2,6 metriä.

Tikkanen mainitsee, että moottorivaihtoehtona on tarjolla PHEV-lataushybridi, jossa on 2,5 litrainen bensamoottori ja akusto. Akustolla voidaan ajaa jopa 55 km. Ensimmäiset hybridit tulevat toimitukseen syksyllä ja täyssähköisen Transit Customin tuotanto alkaa kesäkuussa. Täyssähköisen Transit Customin toimintamatka on jopa 327 km ja sitä on saatavilla sekä 100 että 160 kWh:n akustolla. Täyssähköisen Transit Customin maksivetopaino voi olla jopa 2300 kg.

Maksimilatausteho on 125 kW tasavirtapikalatauksella. Ford Transit E Customiin ja PHEV -lataushybridiin on saatavana lisävarusteena Pro Power Onboard, jonka avulla ajoneuvo voi toimia pistokevirtalähteenä.

– Autot voidaan räätälöidä meillä yhteistyössä eri toimittajien kanssa. Esim. työkäytössä tarvittavat hyllyt ja muut varusteet valitaan meillä yhdessä asiakkaan kanssa.

Transit Courier on pieni mutta tilava pakettiauto

Transit Courier on pieni pakettiauto, jonka 2,6 kuution tavaratilaan mahtuu jopa kaksi kuormalavaa. Courierista on tulossa myös viisipaikkainen henkilöauto, joka on perhekäyttöön soveltuva tila-auto.
Courieriin on saatavilla moottorivaihtoehtoina ekologiset: 1 litrainen bensakone tai 1,5 litrainen diesel sekä täyssähköversio 100 kWh:n akustolla. Täyssähköinen Courier tullaan esittelemään loppuvuodesta 2024.

Courierissa on Tikkasen mukaan hyvä ajettavuus ja sen varustelutaso on jo vakiona monipuolinen.
– Uskon että tätä tullaan myymään henkilöautoversionakin paljon.

Kesällä myyntiin tuleva Transit Connect on Volkswagenin kanssa tehtävä yhteistyömalli.

Leasing on monella tapaa järkevin valinta

– Isot yritykset käyttävät pääasiassa leasing-rahoitusta, mutta se on lisääntynyt pk-puolellakin. Se on yrittäjille kulurakenteen osalta selkeä, joten kustannusten ennakoitavuus on hyvällä tasolla. Leasingistä saa myös verotuksellista hyötyä. Autoa voidaan käyttää 3–4 vuotta, jonka jälkeen se voidaan vaihtaa uuteen. Leasingin haasteena on ollut autojen hinnan nousun lisäksi myöskin korkotason nousu, joka on luonnollisesti vaikuttanut myös leasing-maksuihin. Tavara-autopuolella tehdään pääasiassa rahoitusleasing pohjaisia sopimuksia, mutta isompien yhtiöiden kanssa tehdään myös huoltoleasingeja.

Tikkasen mukaan rahoitusleasingin etuna on, että mikäli auton käyttötarve muuttuu, se on mahdollista vaihtaa kesken sopimuskauden. Kyseessä on huoltoleasingiä joustavampi tapa. Suomessa Fordin hyötyajoneuvoihin myönnetään kahden vuoden tehdastakuu ilman kilometrirajaa, mutta kaikkiin Suomeen tuotaviin malleihin annetaan vielä lisätakuu, joka kattaa viisi vuotta tai 150 000 km.

www.kayttoauto.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia