Green Key -sertifioitu Hotelli Keurusselkä rakentaa kestävää matkailua

Facebook
24.06.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Hotelli Keurusselkä on viihteen, luontoaktiviteettien, hyvinvoinnin, kokousten sekä tapahtumien keskipiste. Keurusselältä löytyy majoitusta ja elämyksiä moneen makuun, ympäri vuoden. Rentouttava kylpyläympäristö lähiympäristöineen ja positiivinen tunnelma luovat elämyksiä, olipa kyseessä lomailu tai työyhteisön tapahtuma.

Yrittäjä Iris Mäkinen aloitti hotellin uutena johtajana kesällä 2020. Mäkisellä on vahva tausta hotelliyrittäjänä, hän omistaa myös 11 vuotta toimineen Mäntän Klubi Oy:n.

Hyvänolon rantahotelli keskellä kauneinta Suomea

Hotelli ehti olla suljettuna noin vuoden. Alkuperäinen Lomahotelli on perustettu vuonna 1949.

Iris Mäkinen sanoo, että uuden hotellin uudistuksia ja tavoitteita tullaan viemään systemaattisesti eteenpäin.

- Paikka on hieno ja kulttuurillisesti arvokas. Yrityksellä on pitkät, yli 70 vuotta vanhat perinteet. Toiminnan tulee olla vastuullista ja pitkäjänteistä.

- Meidän vahvuutenamme on monipuolisuus. Tarjoamme monipuolisia majoitus-, juhla- kokous- ja ravintolapalveluita Keurusselkäjärven molemmilla rannoilla.

Yhteensä alueelta löytyy 400 vuodepaikkaa; hotelleissa 300 hengelle ja mökeissä 180 hengelle.

- Keurusselkä on alueensa merkittävä yksityinen työllistäjä. Hotelli työllistää keskimäärin 15-20 työntekijää. Lisäksi meidän tiloissa toimii kolme hyvinvointialan yrittäjää; kosmetologi, hieroja ja vyöhyketerapeutti, Mäkinen kertoo.

Vaikuttavaa ympäristötyötä

Hotelli Keurusselkä sai toukokuun lopussa arvostetun Green Key- sertifikaatin.

Green Key -sertifioidut yritykset saavat käyttöönsä kansainvälisesti tunnetun Green Key -merkin sekä ohjelman tuen ympäristötyölleen ja siitä viestimiselle.

Iris Mäkinen kertoo, että Green Key -merkin saanut majoituskohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, kuten luonnon, historian sekä kulttuurin tietoisuuden lisäämiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

-Sertifikaatti on osoitus, että toimimme vastuullisena työnantajana. Lisäksi voimme tarjota työtä myös paikallisille yrittäjille esimerkiksi verkostojen yhteistyön kautta. Sertifikaatti tulee olemaan jatkuva prosessi yrityksen kaikessa toiminnassa, yhdessä henkilökunnan kanssa, Mäkinen linjaa.

Onnistuneita kokouksia – unohtumattomia elämyksiä

- Hotelli Keurusselkä on mitä mainioin kumppani yrityksille. Keurusselän kokouspaketeissa yhdistyvät hyvät työskentelymahdollisuudet, sujuvat oheispalvelut ja ainutlaatuiset liikunnalliset ja elämykselliset aktiviteetit. Onnistunut tapahtuma alkaa suunnittelusta, jossa vain mielikuvitus on rajana. Kokenut, ammattitaitoinen tiimimme osaa luoda puitteet kokousten ja tapahtumien suunnittelussa ja järjestelyissä ottaen huomioon asiakkaiden omat näkemykset ja mieltymykset. Nykyaikaisella kokoustekniikalla varustetut monipuoliset kokoustilat soveltuvat niin pieneen palaveriin, päivän kokoukseen kuin suureen seminaariinkin. Käytössä on viisi erikokoista kokoustilaa sekä 150 hengen paviljonki ja 300 hengen ravintolasali, Mäkinen kertoo ja jatkaa:

- Kaunis kylpylämiljöö järven rannalla tuo oman virkistävän lisänsä kokouspäivään. Päätöksenteon ja ideoinnin lomaan tarjoamme monipuoliset aktiviteetit ja uniikit, historialliset kohteet taidekaupunki Mäntässä, Serlachius-museoilla tai vaikkapa Siipirataslaiva Elias Lönnrotilla.

Mäkinen kertoo, että hotellin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Keurusselän liikuntapuisto on todellinen aktiviteettikeskus.

- Monipuolinen ohjelmatarjontamme sekä ammattitaitoiset vetäjät takaavat, että asiakkaat viihtyvät ja saavat ainutlaatuisia elämyksiä. Keurusselän luonnonläheisyys mahdollistaa monenlaisten ohjelmien sisällyttämisen kokous- ja virkistyspäiviin.

- Valinnan varaa löytyy, muun muassa patikointia, paintball-peliä, golfia, jousiammuntaa, melontaa, frisbee-golfia, vesijumppaa, tennistä, hiihtoa, lumikenkäilyä, kalastusta, talvipyöräilyä. Uutuutena meille on tulossa uutena Padel-pelikenttä, Mäkinen mainitsee.

Ravintolan keittiö tunnetaan herkuistaan

- Kokous- ja koulutuspäivä saa arvoisensa päätöksen, kun vaihdetaan vapaalle ja nautitaan ravintolan makuhermoja kutkuttelevasta ruuasta. Osa ainutlaatuisista resepteistämme on merkkihenkilöiden mukanaan tuomia, 50-luvulta alkaen. Olemme lähiruoan ystäviä ja käytämme aina paikalliset mahdollisuudet hyväksi.

- Tarjoamme parhaista raaka-aineista huolella valmistettuja kuhunkin tilanteeseen sopivia ateriakokonaisuuksia. Räätälöimme myös tilaisuuteen sopivia menuja ryyditettynä korkeatasoisella palvelulla, Mäkinen kuvaa.

- Illan päätteeksi on saunan löylyissä mukava rentoutua. Päähotellissa on naisten ja miesten saunat, yhteinen höyrysauna ja tilaussauna. Viihtyisällä terassilla ja pukuhuoneilla varustetut saunamme tarjoavat elämyksiä löylyttelijöille. Rantasaunamme tarjoavat happirikkaat löylyt.

Kotimaan matkailun kysyntä kasvaa

Kun pandemian takia ulkomaanmatkat peruuntuivat, niin kotimaan matkailun suosio kasvoi jo viime kesänä aivan uusin mittasuhteisiin.

Mäkinen uskoo, että kotimaan kohteet kiinnostavat yhä enenevässä määrin matkailijoita tulevinakin vuosina.

- Nyt kannattaa satsata matkaan kotimaassa: nukkua hyvin järvimaisemassa, ulkoilla luonnossa ja lisätä mausteeksi hieman luksusta luokseen kutsuvassa hotellissamme, Iris Mäkinen toivottaa tervetulleeksi.

https://www.hotelkeurusselka.fi/

Artikkeli on julkaistu Keski-Suomen Yritysmaailma -lehdessä 2/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä