Pyydä tarjous

Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä – elinvoimaa ja kilpailukykyä

Facebook
08.11.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Haapaveden-Siikalatvan seutukunta muodostuu Haapaveden, Pyhännän ja Siikalatvan kunnista. Kunnat sijaitsevat lähekkäin, keskellä Suomea ja ponnistavat pitkälti yrittäjyydestä sekä maataloudesta, että teollisuuden eri aloilta. Jatkuva kehittäminen on koko seutukunnan yhteinen toimintaperiaate.

- Kuntayhtymän perusajatuksena on ylläpitää ja kehittää seudun kilpailukykyä ja elinvoimaa. Kuntayhtymän tehtäviä ovat edunvalvonta, EU-rahoitteisten kehittämishankkeiden suunnittelu ja toteutus sekä yritysten neuvonta- ja tukipalvelut. Työ tapahtuu saumattomassa yhteistyössä seudun asukkaiden, kuntien, elinkeinoelämän, oppilaitosten ja muiden seutukuntien kanssa.

- Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan elinkeinorakenne on monipuolinen. Alueella on erityisen vahvaa talo-, teräs-, elintarvike- ja rakennustuoteteollisuutta sekä myös maa- ja metsätaloutta. Yhdistettynä näihin luonnonläheisyyden, hyvät asumisen mahdollisuudet sekä monipuolisen koulutus- ja palvelutarjonnan, seutukunta tarjoaa elinvoimaisen, virikkeellisen ja turvallisen elinympäristön, kertoo seutujohtaja Tarja Bäckman.

Hanketyöllä lisää alueen vetovoimaisuutta

Seutukunnan kehittämistyössä on kolme toimintalinjaa: yritystoiminta, maaseutu, osaaminen ja työllisyys. Hanketoiminnan tavoitteena on tukea paikallista kehittämisaktiivisuutta. Seutukunta tarjoaa tukipalveluita yritysten ja paikallisyhteisöjen kehittämisideoiden eteenpäin viemiseen ja hankkeistamiseen.

- Yrittäjät ovat vastaavasti innovatiivisella tuotekehityksellä, jatkuvan kehittämisen periaatteella toimimisella ja riskiottokyvyllä mahdollistaneet yritysten menestymisen ja työpaikkojen syntymisen seutukunnalle.

- Näemme myös, että etenkin nykyisessä työvoimapulan tilanteessa koulutuksella on erittäin suuri merkitys osaavan työvoiman saatavuuteen yrityksille. Ammattikorkeakoulun ja ammattioppilaitoksen yhteistyön merkitys on myös suuri, jotta saadaan sellaisia opintopolkuja, jota kautta nuoret pystyvät opiskelemaan ammattiin omalta paikkakunnalta käsin mahdollisimman pitkälti työpaikoilla. Pyrimme edistämään sitä, että nuorille on tarjolla koulutusta omalla paikkakunnalla ja yritysten työntekijöillä mahdollisuus kehittää itseään vaativampiin tehtäviin. Silloin meillä on hyvät lähtökohdat saada heidät jäämään paikkakunnalle antamaan työpanostaan yrityksille ja muuta kehityspotentiaalia kunnan kehittämiseen.

- Seutukunnalla on myös luontoon ja luonnontilan parantamiseen liittyviä hankkeita. Niistä esimerkkinä Siikajoen vesistöalueen vesistökunnostusverkosto, jossa selvitetään koko Siikajoen vesistöalueen ongelmakohteita ja kunnostustarpeita. Tavoitteena on laatia yhteistyössä eri osapuolten kanssa toimintamalli Siikajoen vesistöalueen yhteistyöverkoston perustamiseksi tulevia vesistöhankkeita varten, jatkaa Tarja Bäckman.

Täällä on hyvä olla ja yrittää

- Haapaveden-Siikalatvan seudun kunnat tarjoavat kaikenikäisille asukkailleen hyvät elämisen eväät ja turvallisen elinympäristön. Pientalovaltaisella seudulla kotimaisemakseen voi valita niin pikkukaupungin kuin maaseudun. Ja asuipa missä päin seutua tahansa, kaikki tarvittava on kohtuullisen matkan päässä. Arkipäivää sujuvoittavat hyvät yksityiset ja julkiset palvelut. Perheen pienimmät saavat päivähoitopaikan tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Peruskoulut antavat laadukasta perusopetusta kaikilla luokka-asteilla. Myös sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat mutkattomasti. Lisäksi luonnonläheisyys, vireä kulttuurielämä, opinto- ja harrastuspiirit sekä liikuntapalvelut tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon, toteaa lopuksi Tarja Bäckman.

Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä
Seutujohtaja Tarja Bäckman puh. 050 553 5510
[email protected]
Pulkkilantie 5, 92600 Pulkkila

www.haapavesi-siikalatva.fi