Pyydä tarjous

Hämeenkyrö on Pirkanmaan vetovoimainen vihreä helmi

Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius ja elinkeinojohtaja Marko Kosonen toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan Hämeenkyröön!
Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius ja elinkeinojohtaja Marko Kosonen toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan Hämeenkyröön!
15.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Hämeenkyrö on viisaasti vihreä, lähiruoalla, biotaloudella ja kiertotaloudella kestävää kasvua tuleville sukupolville rakentava maaseutumainen, luonnonkaunis kunta. Hämeenkyrö on myös ohittamaton paikka yrittämiselle ja työnteolle valtatie kolmen liikennevirrassa ja Suomen kasvukäytävässä. Kunta tunnetaan aktiivisesta elinkeinopolitiikasta, monipuolisesta toisen asteen koulutuksesta sekä laadukkaista palveluista kuntalaisten hyvinvoinnin puolesta.

- Kolmostien linjauksen muutos on historiallisen suuri ja sitä on vuosikymmeniä odotettu. Se muuttaa merkittävästi paikallisia liikenneolosuhteita ja liikennellistä asemaa. Hämeenkyrön sijainti tarjoaakin kasvavat mahdollisuudet menestymiseen niin asukkaana, palvelun tarjoajana kuin yrittäjänä. Esimerkiksi yrityksille kolmostien uudistus merkitsee aikatauluparannusta, sujuvuutta sekä tutkimuksen mukaan yli 20 % säästöä polttoainekustannuksissa, koska raskaan liikenteen ei tarvitse pysähtyä kiertoliittymissä. Kuulumme entistä vahvemmin Tampereen kehyskunta alueeseen, kertoo Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius.

Kunnassa toteutetaan kestävää kehitystä

Viime vuodet ovat Hämeenkyrössä olleet nopeaa uudistumisen aikaa. Kouluihin, päiväkoteihin ja sote-kiinteistöihin on investoitu kymmeniä miljoonia euroja, joka on enemmän kuin koskaan. Lisäksi asumisen mahdollisuuksiin on panostettu ja panostetaan merkittävästi uuden kolmostien valmistumisen tiimoilta.

- Me näemme Hämeenkyrön erittäin kiinnostavana kohteena asuntotuotannon näkökulmasta. Tampereen lähialueiden kiinnostuksen kasvaessa ja kolmostien uudistuksen mukanaan tuomat edut nostavat Hämeenkyrön erittäin potentiaaliseksi kasvualueeksi. Meillä on tarjota erinomaisia tontteja niin asuinrakentamiseen kuin myös yritys- ja teollisuusrakentamiseen. Esimerkiksi kunnantalon läheisyydestä vapautuu tontteja uudisrakennuskohteille, teollisuusrakentamiseen Hanhijärven ja Tippavaaran yritysalueilta, Sasi-Mahnalan alueelta yksityisiä asuinrakennustontteja valmistuvan yleiskaavan mukaisesti.

- Lisäksi tämän vuoden alussa teimme muutoksen, jossa otimme elinkeinopalvelut kunnan omaan toimintaan. Haluamme tällä muutoksella tuoda esille sitä, että kuntaorganisaatio pystyy vastaamaan entistä ripeämmin ja joustavammin yritysten tarpeisiin, toteaa Antero Alenius.

Kestävä kehitys näkyy myös kunnan tekemästä työstä ympäristönsä hyvinvoinnin hyväksi.

- Ensimmäisenä kuntana Pirkanmaalta liityimme Hinku-foorumiin, eli hiilineutraalit kunnat verkostoon, jossa kannustamme myös asukkaita ja yrityksiä kestävään kehitykseen ja uusien energiamuotojen käyttöön.

- Hämeenkyröllä on aina ollut vahva suhde luontoon. Kunta tunnetaankin kansallismaisemista ja vesistöistä. Onkin luontevaa, että hämeenkyröläiset haluavat kantaa vastuuta myös tulevien sukupolvien ympäristöstä. Hämeenkyrössä asutaan aidosti lähellä luontoa joko kaupunkimaisessa tai maaseutumaisessa ympäristössä, sanoo Antero Alenius.

www.hameenkyro.fi

www.facebook.com/hameenkyro