Pyydä tarjous

Hollolassa yritys ei jää yksin

Salpakankaan yritysalueella toimii reilusti yli 200 yritystä.
Salpakankaan yritysalueella toimii reilusti yli 200 yritystä.
15.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Hollola on elinvoimainen, luonnostaan tunnettu kunta Lahden kupeessa. Yritysten kannalta kunnan vahvimmiksi valteiksi elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander kiteyttää logistisesti erinomaisen sijainnin, seudun laajat yritysverkostot, Lahdessa toimivat oppilaitokset sekä kohtuuhintaiset toimitila-, asumis- ja työvoimakustannukset.

– Hollolaan sijoittumista miettivän yrittäjän kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä elinkeinopalveluihin tai erilliselle yrittäjälinjalle. Vastaamme nopeasti ja etsimme oikeat vastaukset, vastaajat tai reitit edetä.

Kasvun ja kehittymisen eväät yrityksille

Lahden eteläinen kehätie (Vt12), loistavat logistiset yhteydet kaikkiin ilmansuuntiin, vireät vanhat sekä uudet yritysalueet tarjoavat sekä paikallisille että sijoittuville yrityksille paljon kasvumahdollisuuksia. Runsaan 23 000 asukkaan Hollola on osa reilun 200 000 asukkaan Päijät-Hämettä.

– Annamme lisätietoja yritystonteista ja vapaista toimitiloista. Yritystontteja meillä on saatavana erinomaisten yhteyksien varrelta. Toimitilojen suhteen kartoitamme myös alueen yksityistä tarjontaa. Pystymme tarjoamaan yrityksille myös hyviä yhteistyökumppanuuksia, sanoo Vilander.

– Selvitämme aina alueeltamme sijoittumispaikkaa etsivälle parhaat mahdolliset vaihtoehdot ja autamme mahdollisimman kokonaisvaltaisesti yhteistyössä alueen kehittämisyhtiön kanssa.

Kattavat yrityspalvelut

Sari-Anna Vilander muistuttaa, että Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy palvelee yritysten perustajia sekä kasvuhakuisia yrittäjiä.

– Hollolan kunta tarjoaa kehittämisyhtiö LADECin monipuoliset neuvontapalvelut yrityksille maksutta. Monet yritystoimintaa aloittavat, kasvua, kehittämissuuntaa ja kumppaneita etsivät sekä yritykselleen jatkajaa hakevat ovat saaneet LADECin osaajilta ratkaisevaa apua.

– Hollolan kunta tekee yritysten parissa aktiivista kenttätyötä ja tiedonvälitystä myös yhdessä Hollolan yrittäjät ry:n ja alueen muiden kumppaneiden kanssa.

Hollolan yrittäjät ry palkitsi 4.9. vuoden 2022 yrittäjät ja yritykset: vuoden nuori yrittäjä Juho Rappula (Koneurakointi Rappula Oy), vuoden yksinyrittäjä Helena Vaari-Silventoinen (Helena Vaari Design) sekä vuoden yrityksen edustajana tj. Petri Vuori (Calefa Oy).

Kiinni verkostoihin

Hyviä verkostoitumismahdollisuuksia tarjoavat LADECin lisäksi matkailu- ja tapahtumayhtiö Lahti Region sekä oppilaitokset, hankkeet ja yrittäjätapahtumat.

– Hollolan yrityskenttä on laaja ja monimuotoinen. Lahden seudun verkostoja, kehittämisteemoja ja innovaatioalustoja toimii mm. kiertotalouden ja ympäristöasioiden sekä sähköisen liikenteen aloilla. Valmistava teollisuus yhdistettynä Lahden seudun muotoiluosaamiseen muodostaa hedelmällisiä yhteistyömahdollisuuksia yrityksille.

– Täällä on mm. elintarviketeollisuutta, jolle oivalliset edellytykset luo Salpausselän harjujen suodattama maailman laadukkain juoma- ja talousvesi. Myös urheiluun ja luontoon liittyvällä yrittäjyydellä on vankka jalansija, Sari-Anna Vilander kuvailee.

Oppilaitokset osaamisen tiennäyttäjinä

Hollolan kunta, kuten koko Lahden seutu, tekee syvää yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa.

– Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUTin ja LAB-ammattikorkeakoulun kampuksella Lahdessa tehdään vaikuttavaa, yrityksiä aidosti hyödyntävää tutkimus- ja kehitystyötä, kertoo Vilander.

– Ja koulutuskeskus Salpaus tarjoaa laadukasta ammatillista koulutusta sekä palveluja yrityksille.

Hollolaan on helppo asettua yrittämään, asumaan ja viihtymään

Hollola on erittäin suosittu asuinpaikka. Luonnostaan tunnettu omakotitalovaltainen kunta tarjoaa ihmisille mainiot puitteet elää laadukasta arkea.

– Esimerkiksi viime vuosina valmistuneet, terveet koulurakennukset ovat lasten ja vanhempien arvostamia, Sari-Anna Vilander huomauttaa.

– Talvella Hollola on hiihtäjän paratiisi, ja lumettomana aikana retkeilyyn ja muuhun luonnossa liikkumiseen aivan mahtava paikka. Olemme osa UNESCOn statuksen saanutta Salpausselkä Geoparkia.

Vilander korostaa myös Hollolan ja koko Lahden seudun järkevää kustannustasoa.

– Pääkaupunkiseudun yksiön hinnalla meillä saa tasokkaan omakotitalon.

– Työssäkäynnin kannalta Hollola ja koko Lahden seutu on helposti saavutettavissa, työssäkäyntialue on laaja kaikkiin ilmansuuntiin.

– Kuntana haluamme mahdollistaa yritysten menestyksekkään toiminnan ja kehitämme koko ajan yritys- ja elinkeinopalveluitamme. Olemme tässä todennäköisesti onnistuneetkin, sillä kiitoksena tekemästämme työstä nousimme Suomen yrittäjien tekemässä kyselyssä Päijät-Hämeen kuntabarometrin kärkeen tänä vuonna.

– Kun yrityksistä on kyse, ei ole liian pientä tai suurta asiaa. Aina saa soittaa tai lähettää sähköpostia, elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander rohkaisee.

[email protected], +358 44 7801298
hollola.fi
ladec.fi
lahtibusinessregion.fi
visitlahti.fi

Tervetuloa vireästi kasvavalle Hollolan seudulle!

  • Kunta perustettu v. 1865
  • Asukkaita noin 23 000
  • Yritysten toimipisteitä yli 1 600, aktiivisia yrityksiä n. 2 700
  • Talousalueella yli 200 000 asukasta
  • Lahteen autolla 14 minuuttia, Hki-Vantaan lentokentälle 1 h, Lahdesta Helsinkiin junalla 50 minuuttia