LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Hotelliravintola Kumpu tarjoaa mukavan majoituksen ja tasokkaat ateriat

Digipalvelut
22.04.2020 | Yrityselämässä tapahtuu
Outokummun keskustassa majoitus- ja ravitsemuspalveluita on tammikuusta 2020 lähtien tarjonnut Hotelliravintola Kumpu. Laadukas keittiö ja hyvä hotellitasoinen majoitus ovat olleet toiminnan peruskivet, joista on tarkoitus pitää kiinni, kun koronaviruksesta johtuva katkos aikanaan päättyy ja ovet jälleen avataan.Elokuun 2019 jälkeen Asemakadun hotellikiinteistössä ei enää ollut yrittäjää, vaikka tarvetta majoituspalveluille jatkuvasti on. Tästä syystä Outokummun kaupungin markkinointi- ja kehittämispalveluyhtiö Matkakumpu Oy ryhtyi pyörittämään paikkaa Kumpu-nimisenä.– Viime vuonna onnistuimme hyvin matkailu- ja ravintolatoiminnassa Vanhalla Kaivoksella. Outokummun kaupunki mietti, että Matkakumpu Oy voisi tilapäisesti toimia palvelujen tuottajana Asemakadulla ja katsoa, miltä se vaikuttaa. Ratkaisulla etsitään kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä ja haetaan uutta yrittäjää, kertoo hotelli- ja ravintolapäällikkö Petri Sjöblom.– Hotelliravintola Kumpu täydentää seudun matkailukokonaisuutta. Panostamme tiettyihin, ehkä hieman erilaisiin asioihin. Hintoja emme aio ryhtyä polkemaan, sillä emme halua vaikeuttaa alan muiden yritysten toimintaa.Huoneissa uutta ilmettäSesonkiaikoina Hotelliravintola Kumpu palvelee matkailijoita, sesonkien ulkopuolella työmatkalaiset ovat muodostaneet valtaosan asiakkaista. – Huoneita on 25. Olemme stailanneet kaikki huoneet uusiksi ja ilmeeltään raikkaammiksi. Huoneissa on esimerkiksi käytetty sisustuselementteinä kankaita, joiden kuva-aiheet ovat valokuvia Vanhasta Kaivoksesta. Lisäksi huoneissa on nyt vedenkeittimet sekä teetä ja kahvia.Petri Sjöblom kertoo, että hotellirakennus on valmistunut aikana, jolloin huoneista vielä tehtiin isokokoisia. – Normaali kahden hengen huone on sviitin kokoinen, sinne mahtuu hyvin sohvaryhmäkin. Parissa huoneessa on lisävarusteena poreamme.– Ylimmän eli neljännen kerroksen sviitti on rauhaisa perhehuone. Siihen on yhdistetty kaksi kahden hengen huonetta, joilla on oma parveke. Neljännessä kerroksessa sviitin yhteydessä ovat myös hotellin sauna ja saunakabinetti.Ruokaa myös iltaisinToistaiseksi Hotelliravintola Kummun keittiö on tarjonnut ainoastaan lounasruokaa. Kesäksi on suunniteltu myös iltaravintolatoimintaa. – Tarkoitus on, että illallakin asiakkaat voisivat tilata syötävää. À la carte -listalle mahdutetaan esimerkiksi kunnon pihvi. Sellaista ei iltaisin Outokummusta muualta tahdo saada, Petri Sjöblom mainitsee.– Tuore kala on minulle läheinen raaka-aine. Haluan, että sitä löytyy aina listalta. Se on hieman harvinaisempaa herkkua, mutta asia järjestyy, kun siihen paneudutaan. Minulla on itselläni hieman puoliammattilaiskalastajan taustaa, vaikken sitä hommaa olekaan viime aikoina ehtinyt tekemään. Outokummun seudulta saadaan todella herkullisia kaloja, kuten kuhaa, ahventa ja muikkua. Hauenkin lasken top 5:een kuuluvaksi.Paikallisuus saa Hotelliravintola Kummussa kuulua, näkyä ja maistua. Petri Sjöblom kertoo, että viime kesänä Ravintola Vanhassa Kaivoksessa tarjottiin päivittäin paikallista perunaa, jonka viljelijä oli aamulla pellosta nostanut, pessyt ja toimittanut ravintolaan. – Keitetyt uudet perunat ovat todella maukkaita. Tällä tavalla paikallisuutta on tarkoitus tuoda esiin myös Hotelliravintola Kummussa. Luulen, että tämä aika, joka meitä nyt koettelee, opettaa arvostamaan myös tällaisia asioita.Artikkeli on julkaistu Pohjois-Karjalan Yritysmaailma -lehdessä 2/2020.Hotelliravintola Kumpu sekä Outokummun Vanha Kaivos, Kaivospuoti ja info ovat suljettuina toistaiseksi koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi. Pohjois-Karjalan Yritysmaailma -lehden painoon mennessä tieto on, että kiinniolo kestää 31.5.2020 saakka. Kohteet voidaan kuitenkin avata nopealla aikataululla, kun tilanne on ohi.