Huittinen tarjoaa optimaalisen sijaintinsa lisäksi paljon muutakin

Huittisten kaupunki (kuvaaja Janni H.) 
Huittisten kaupunki (kuvaaja Janni H.) 
28.01.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Huittisissa uskotaan hyvän sijainnin voimaan. Kaksi kertaa peräkkäin Satakunnan yrittäjäaktiivisimmaksi kunnaksi valittu Huittinen panostaa aktiiviseen yhteistyöhön yritysten kanssa. Kaupungin monipuoliset palvelut ja lyhyet etäisyydet mahdollistavat myös arjen pyörittämisen helppouden.

Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peippo kertoo, että Huittisten sijainti on yksi tärkeimmistä syistä, miksi kaupunkiin syntyy uutta yritystoimintaa.

– Huittisista käsin on mahdollista saavuttaa Tampereen, Turun, Rauman sekä Porin alueet tunnissa ja pääkaupunkiseudullekin päästään kahdessa tunnissa. Jos yrityksen sijainnille on tärkeää, että sieltä pystyy saavuttamaan isommat kaupungit nopeasti, Huittinen on hyvä vaihtoehto.

Huittinen on tunnettu työssäkäyntialue

Yksi sijoittumista edesauttava seikka on työvoiman hyvä saatavuus. Huittisissa on Satakunnan alhaisin työttömyysaste, sillä kaupungin työpaikkaomavaraisuus on yli 100 %.

– Jos miettii meidän sijaintia työvoiman liikkuvuuden kannalta, meillä käydään töissä myös lähialueilta. Olemme tunnettua työssäkäyntialuetta. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä asuu 65 000 henkeä ja tunnin ajomatkan päässä huimat 700 000 ihmistä, Peippo toteaa.

Työntekijöiden saatavuutta ovat osaltaan turvaamassa Huittisten useat oppilaitokset, joihin lukeutuu myös ammattikorkeakoulu. Huittinen on seutukuntansa asiointi- ja palvelukeskus, jonka vireästä keskustasta löytyvät todella kattavat julkiset sekä kaupalliset palvelut.

Vahva ruuantuotannon ja elintarviketeollisuuden keskittymä

Peippo kertoo, että Huittisissa on hyvin vahva elintarvikesektori ja sitä kautta paljon alan yrityksiä.

– Huittinen lähialueineen muodostaa Suomen kuudenneksi suurimman ruuantuotannon ja elintarviketeollisuuden keskittymän liikevaihdollisesti mitattuna. Meitä on tässä kolme kuntaa vierekkäin, joissa kaikissa on vahvaa elintarviketeollisuutta ja ruuantuotantoa. Alueellamme on myös merkittävää tukku- ja vähittäiskauppaa. Yritysten lukumäärä suhteessa asukaslukuumme on todella suuri – meillä on 10 000 asukasta ja 1000 yritystä.

Peipon mukaan Huittisiin sijoittuu usein logistiikkaan liittyviä tuotannollisia yrityksiä. Myös erikoisteollisuuden yritykset, joiden toiminnassa sijainnilla on merkitystä, valitsevat usein Huittisten kaupungin kotipaikakseen.

Kaupunki tarjoaa yrityksille henkilökohtaista palvelua

– Olemme vielä pieni kaupunki, joten meihin on helppoa ottaa yhteyttä ja meiltä saa henkilökohtaista palvelua. Kaavoituskin on omissa käsissämme, joten pystymme hyvin nopeasti ja joustavasti auttamaan yrityksiä maankäytöllisissä asioissa, Peippo lupaa.

Huittisten kaupunki on koonnut yrittäjiensä tueksi Hubi-verkoston, joka tulee sanoista hulluna bisnekseen. Hubi toimii myös solmukohtana palveluille ja yhteisölliselle toiminnalle.

– 15 julkista organisaatiota, käsittäen yli 20 asiantuntijaa, tarjoavat Hubin kautta palveluitaan alueen yrityksille. Meillä on vahva ja kattava tukiverkosto yritysten takana. Tukea löytyy mm. kehittämiseen, rahoitukseen, kansainvälistymiseen ja omistajanvaihdokseen. Meillä on tiivistä elinvoimayhteistyötä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa, jonka puitteissa kehitämme aluetta yhdessä, niin koulutuksellisesti kuin erilaisilla kehittämishankkeillakin. Tämä avaa yrityksille paljon mahdollisuuksia, Peippo huomauttaa.

Huittinen valittiin Satakunnan Yrittäjäaktiivisimmaksi kunnaksi 2020 jo toista vuotta peräkkäin.

– Miksi olemme kyseisen palkinnon saaneet? Kysyimme tätä meidän yrittäjiltä ja he ovat nostaneet ykkösasiaksi meidän sijainnin, mutta myös yhteistyön, jota meidän alueen yrittäjät tekevät paljon. Myös kaupunki ja yrittäjät tekevät keskinäistä yhteistyötä, joka on kirjattu myös kaupungin arvoihin. Kolmas tekijä on ollut elinkeinopolitiikan asema kaupungissa, joka on hyvin yritysmyönteistä, kun puhutaan yrityksiin liittyvästä päätöksenteosta, Peippo kertoo.

Uusi alakoulu valmistuu vuoden 2024 alussa

– Meille on päätetty rakentaa uusi alakoulu, joka on käytössä viimeistään vuoden 2024 vuoden alussa. Huittisiin on aukeamassa uusia asuinalueita, kuten myös uusia yritysalueita. Olemassa olevia yritystontteja löytyy mm. Jokilevyn yritysalueelta, joka sijaitsee 2-tien läheisyydessä, jonka lisäksi meillä on uusi yritysalue myös Valtatie 12 lähettyvillä, missä sijaitsevat myös elintarviketeollisuuden toimijat. Näiden lisäksi olemme kaavoittamassa myös uusia yritystontteja.

Jos kaupungin nettisivuilta ei löydy sopivaa yritystonttia, yksityispuolellakin on runsaasti tarjontaa. Peippo lupaa, että yrityksiä autetaan kontaktoimaan yksityisiä maanomistajia.

Logistiikka-alan koulutusyksikkö ja uusia asuintontteja kaavoitetaan

Peippo kertoo, että Huittisiin ollaan rakentamassa Sataedun koulutuskuntayhtymän uutta logistiikka-alan koulutusyksikköä.

– Sataedu on jo keskittänyt kaikki lähialueiden logistiikka-alan koulutukset Huittisiin ja nyt ollaan rakentamassa uutta koulutusyksikköä, joka sijoittuu Valtatie 2:n laitamille.

Huittisiin on rakentumassa myös viehättäviä uusia asuinalueita aivan keskustan tuntumaan. Tontteja on kaavoituksessa mm. Kuninkaisten sekä Sahkon alueilla. Osa uusista tonteista on joenrantatontteja.

– Kun Huittisten keskustasta lähtee liikkeelle polkupyörällä, viiden minuutin ympyrän sisälle mahtuu lähes kaikki meidän julkiset palvelut, joten palveluiden saavutettavuus on todella hyvällä tasolla. Huittisissa arki sujuu ja täällä on hyvä elää. Samassa paketissa on sijainti, koulutusmahdollisuudet, viihtyisä asuminen, hyvät vapaa-ajanmahdollisuudet sekä monipuoliset palvelut. Täältä löytyy koti jokaiselle, vinkkaa Peippo.

www.huittinen.fi

Huittisten kaupunki on tuottanut YouTubeen esittelyvideoita. Useiden lyhyiden videoiden kautta saa luotua hyvän katsauksen Huittisiin kaupunkina sekä alueella toimivaan yritysmaailmaan. "Hullun hyvä tuuri sijoittua Huittisiin" -soittolista löytyy Huittisten kaupungin YouTube-kanavalta.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä