Iin kunnan vetovastuu siirtyi Marjukka Manniselle

Facebook
22.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

10 000 asukkaan ja neljänsadan vireän yrityksen Iissä on ideaa, sillä kunta on uskaltanut profiloitua ja saanut aikaan positiivista kasvua panostamalla kestävään kehitykseen. Yrityksille kunta tarjoaa kattavat yrityspalvelut ja neuvontaa, unohtamatta joustavia toimintamalleja sekä positiivista asennoitumista yrittäjyyttä kohtaan. Logistisesti Ii sijaitsee kahden ison kaupungin välissä, joissa molemmissa on käynnissä mittavaa hanketoimintaa.

Marjukka Manninen valittiin kunnanvaltuuston kokouksessa 28.2.2022 Iin uudeksi kunnanjohtajaksi. Mannisen aiempi tehtävä oli Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja. Hän on työskennellyt aiemmassa elämässään Haapaveden vs. kaupunginjohtajana, Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajana sekä Tyrnävän kunnanjohtajana.

– On hienoa palata takaisin kuntakentälle. Pidän todella tärkeänä että yrityskenttä saadaan entisestään viriämään ja pystytään hyödyntämään Iin hyvää sekä selkeää kuntaprofiilia. Vaikka olemme edelläkävijän roolissa mm. ilmastoasioissa ja vastuullisuustyössä, olemme kiinnostuneita kaikkien alojen yrityksistä. Meillä on tarjolla erittäin monipuolisesti yritys- ja asuintontteja – pystymme räätälöimään ratkaisut yrityskohtaisesti. Meillä on kaikin puolin innovatiivinen ote kehitystyöhön, Iin tuore kunnanjohtaja Marjukka Manninen toteaa.

Iin kunta sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla, sillä Iistä Ouluun on vain noin 20 minuutin ajomatka ja Oulun lentokentänkin saavuttaa 35 minuutissa. Iitä ympäröivä hyväkuntoinen tiestö mahdollistaa helpon siirtymisen Iin yritystoimintapaikoilta Oulun kaupunkiin sekä lentokentälle. Ii sijaitsee myös hyvin lähellä Kemiä, missä on aloitettu isoja hankkeita.

Iin kunnanjohtaja Marjukka Manninen

Kestävän kehityksen kunta

– Meillä on isot tavoitteet ja toimenpidetavoitteet ilmastoasioihin liittyen, kuinka olemme hiilineutraali ja miten otamme huomioon kestävän kehityksen asiat monipuolisesti kunnan sekä kuntalaisten toiminnassa. Tämä antaa yritystoiminnallekin hyvän pohjan täällä meillä. Teemme ilmastoasioiden osalta yhteistyötä eri tutkimuskeskusten ja yliopistojen kanssa, Manninen kertoo.

Iistä löytyy yrityksille monipuolisesti sekä kaavoitettuja yritystontteja että valmiitakin yritystoimitiloja. Lisäksi tarjolla on yritystoiminnan kehittämisympäristöjä, kuten Micropolis.

– Iistä löytyy hyvin kattavat valokuituverkot ja kuntainfra on muutenkin hyvätasoista.

Asumisen puolella Ii tarjoaa useita viihtyisiä asuinalueita ja mahdollisuuden rakentaa hyvin eri tyylisille tonteille. Tarjolla on mm. meren- ja joenrantatontteja. Meillä on hyvät peruspalvelut ja tilaa elää mukavasti. Myös kaupallisten palveluiden osalta meillä on hyvät palvelut, eikä tästä ole pitkä matka isoihin kasvukeskuksiin vähän erikoisempien palvelutarpeidenkaan osaltakaan, Manninen mainitsee.

Tilaa kaikentyyppiselle yritystoiminnalle

– Olemme avoimia eri yritystoimialoille, mutta toki ilmasto ja energia-asioihin keskittyneet yritykset voisivat hyödyntää meillä jo olemassa olevia ekosysteemejä sekä meidän hyvää mainetta näiden aihepiirien osalta.

Manninen mainitsee, että Ii on myös yksi Suomen tuulivoimavaltaisimmista kunnista. Kunnasta löytyy tuulivoimakapasiteettia tällä hetkellä jo 52 tuulivoimalan verran, joiden lisäksi kaavoituksessa on muutamia hankkeita.

– Meillä on runsaasti sekä tuuli- että vesivoimaa, joten siinä mielessä olemme omavarainen kestävän energian kunta. Meillä on myös kohtalaisen hyvä työvoiman saatavuus, ja mielellämme myös autamme yrityksiä työvoiman saamisessa mm. oppilaitosten kanssa tehtävän koulutusyhteistyön kautta.

Lähimatkailu nousevana trendinä

Viihtyvyyden ja vetovoiman näkökulmasta, Iissä on virkeää kulttuuritoimintaa ja sen on ollut monella tapaa myös taiteilijoiden kohtaamispaikka. Meillä on myös paljon perheille sopivia luonto- ja retkeilykohteita. Historiallinen helmi eli Iin Wanha Hamina, vesistöt ja luontopolut tarjoavat paljon erilaisia vaihtoehtoja Oulun seudulla liikkuville. Manninen mainitsee, että Ii on mukana Oulun seudun matkailutoimijoiden yhteisessä Pohjolan rengastie reitistössä.

– Tulevana kesänä Oulusta järjestetään päiväretkiä Iihin. Myös joulukuussa avattu, lähes 200 metriä Iijoen ylittävän, Pohjois-Euroopan pisimmän kevyen liikenteen riippusillan, Iin Jakkukylässä, odotetaan houkuttelevan retkeilijöitä Iihin.

www.ii.fi
www.visitii.fi
www.ii.fi/business
www.artii.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia