Ilmanvaihtopalvelut laadukkaasti ja luotettavasti

Ilmanvaihtopalvelu Salminen Oy Tarjoaa laadukkaat kokonaisratkaisut saman katon alta. Työkohteita ovat niin uudis- ja saneerauskohteet kuin jo käytössä olevat rakennuksetkin, joihin yritys tekee tilauksesta tarkistuskäyntejä, mikäli ilmanvaihdon säädöt ovat pielessä, tai ilmanvaihto ei toimi halutulla tavalla.
Ilmanvaihtopalvelu Salminen Oy Tarjoaa laadukkaat kokonaisratkaisut saman katon alta. Työkohteita ovat niin uudis- ja saneerauskohteet kuin jo käytössä olevat rakennuksetkin, joihin yritys tekee tilauksesta tarkistuskäyntejä, mikäli ilmanvaihdon säädöt ovat pielessä, tai ilmanvaihto ei toimi halutulla tavalla.
28.10.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

llmanvaihtopalvelu Salminen Oy on ilmanvaihdon asiantuntija 20 vuoden kokemuksella. Yrityksen monipuolisiin palveluihin kuuluvat saneeraukset, uudiskohteet, huoltotyöt, mittaus ja säätötyöt, puhdistukset, olosuhdeseuranta ja kuitusaneeraukset. Toimialuetta on pääasiassa Keski-Suomen alue, mutta resursseja löytyy myös muualle Suomeen tehtäviin urakoihin.

- Olemme täydenpalvelun perheyritys ilmanvaihtoasioissa. Yrityksen taustalla on vuosikymmenien vankka kokemus alalla toimimisesta. Vahva osaamisemme mahdollistaakin asiakkaan tarpeiden toteuttamisen ammattitaidolla, olipa kyseessä pieni muutostyö tai mittava saneerauskohde. Tyypillisimpiä kohteitamme ovat muun muassa liike- ja teollisuuskiinteistöt, toimistot, oppilaitokset sekä asuinkiinteistöt, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ville Salminen ja jatkaa:

- Uudiskohteissa olemme mukana jo suunnittelusta saakka. Näin varmistamme, että kiinteistön ilmanvaihto rakennetaan toimivaksi ja määräysten mukaisesti heti alusta lähtien. Saneerauskohteissa päivitämme vanhan ilmanvaihtojärjestelmän nykyaikaiseen ja energiatehokkaaseen ratkaisuun.

Ilmanvaihtopalvelu Salminen Oy:n laajaan asiakaskuntaan kuuluvat kunnat ja kaupungit, teollisuus, rakennusliikkeet, yritykset, taloyhtiöt ja yksityiset asiakkaat.

Huono sisäilma aiheuttaa lukuisia ongelmia, ratkaisu oikeanlaisessa ilmanvaihdossa

Toimimaton tai huonosti toimiva ilmanvaihto on usein syynä sisäilmaongelmiin. Kun rakennuksen sisäilman laatua ryhdytään tutkimaan, ilmanvaihto korvausilmareitteineen ja poistohormiyhteyksineen on aiheellisesti yksi ensimmäisistä tarkasteluun otettavista asioista.

- Heikosti toimiva ilmanvaihto voi aiheuttaa haittaa sekä rakennukselle itselleen että sen asukkaille. Kun ilma ei vaihdu riittävästi, sisäilmaan kertyy tavallista enemmän hiilidioksidia, materiaaleista irtoavia epäpuhtauksia ja kosteutta. Huonon ilmanvaihdon seurauksena sisäilma on hajultaan tunkkainen ja se voi saada aikaan muun muassa päänsärkyä ja vetämätöntä oloa tiloissa oleskelijoille.

- Esimerkiksi Suomessa on hyvin yleistä painovoimaisen ilmanvaihdon toiminta, joka on investointikustannuksiltaan edullinen eikä aiheuta minkäänlaista ääntä. Painovoimainen ilmanvaihto toimii aina kokonaisuutena, jonka toiminta häiriintyy, jos korvausilmaventtileitä tukitaan tai niitä on alun perinkin ollut liian vähän. Silloin hallittu korvausilma muuttuu rakennevuodoksi, jossa ilmaa pääsee sisään vääristä paikoista, kuten alapohjan rakenteista. Tällaisessa tilanteessa huoneilmaan voi kulkeutua myös esimerkiksi hajuja, mikrobeja ja radonia rakennuksen alapohjasta. Kerrostaloissa korvausilman puutteesta johtuva liiallinen alipaine voi saada aikaan sen, että huoneistoihin kulkeutuu naapuriasunnoista häiritseviä hajuja, kuten ruuankäryä ja tupakansavua.

- Koneellisessa ilmanvaihdossa ilman vaihtumiseen tarvittava paine-ero saadaan aikaan puhaltimilla. Sen etuina ovat ilmanvaihdon tasaisuus sekä mahdollisuudet, joita painovoimaisessa ilmanvaihdossa ei voida hyödyntää, esimerkiksi tuloilman suodatus ja lämmöntalteenotto poistoilmasta. Painovoimaiseen ilmanvaihtoon verrattuna koneellinen ilmanvaihto vaatii enemmän huoltoa. Jos sitä ei huolleta, se lakkaa toimivasta oikein. Koneellisen ilmanvaihdon on myös oltava säädetty oikein, jotta painetasot pysyvät halutunlaisina. Muuten törmätään samoihin ongelmiin kuin painovoimaisenkin ilmanvaihdon toimimattomuuden kohdalla, toteaa Salminen.

Ilmanvaihtopalvelu Salminen on asentanut muun muassa Eurofins–laboratoriotiloihin uudet ilmastointilaitteet.

Hyvällä kuntotutkimuksella alkuun

Toimiva ilmanvaihto takaa oikean sisäilman lämpötilan sekä hyvän sisäilman laadun. Ilmanvaihdon kuntotutkimuksella määritellään ilmanvaihtojärjestelmien tekninen kunto ja toimivuus, samalla myös mahdolliset ongelmat ja niiden laajuus selviää. Kuntotutkimus suoritetaan sekä aistinvaraisesti että mittaamalla ilmanvaihdon toimivuutta.

- Kuntotutkimukseen liittyy erilaisia mittauksia. Mittausmenetelminä käytetään esimerkiksi ilmavirran, paine-eron ja hiilidioksidipitoisuuden mittausta, tarvittaessa myös pitkällä aikavälillä. Kuntotutkimuksessa tarkastetaan silmämääräisesti kaikki ilmanvaihtojärjestelmään liittyvät osa-alueet, kuten ilmanvaihtokoneet, kanavat, eristykset ja venttiilit.

- Jotta ilmanvaihto pysyisi optimaalisena myös jatkossa, teemme ilmanvaihdon mittauksia ja säätöjä säännöllisesti. Kun ilmanvaihto on säädetty oikein, kiinteistön sisäilma pysyy puhtaana ja turvallisena hengittää. Vastaavasti rakenteet pysyvät kunnossa, kun tulo- ja poistoilmavirtojen suhde on tasapainossa, ja kosteus pääsee poistumaan rakennuksesta tehokkaasti, korostaa Salminen.

www.ivsalminen.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia