Pyydä tarjous

Innovatiivinen Novatron Oy on koneohjausjärjestelmien markkinajohtaja Suomessa

Infrarakentamisen digitalisaatio on täydessä vauhdissa. Suomalainen Novatron on alan edelläkävijä.
Infrarakentamisen digitalisaatio on täydessä vauhdissa. Suomalainen Novatron on alan edelläkävijä.
05.07.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Jokaiselle maanrakennusurakoitsijalle on tärkeää tehdä työ laadukkaasti, tarkasti ja aikataulun mukaisesti. Koneohjauksen hyödyntäminen työkoneissa mahdollistaa maanrakennusprosessin tehostamisen.

Koneohjauksen avulla työ tehostuu ja nopeutuu, koska kuljettaja voi keskittyä tuottavaan työhön. Nopeammin valmistuvat urakat tarkoittavat säästöjä työvoima-, polttoaine- ja konekustannuksissa. Tarkka mittalaite mahdollistaa tiukemmat toleranssit. Materiaali- ja kuljetuskustannukset pienenevät, koska ylimääräinen materiaalien käyttö ja kuljetus jäävät pois.

Novatron tunnetaan maarakennustyön digitalisoinnista ja asiakaspalveluista

Suomalainen Novatron Oy suunnittelee, valmistaa ja toimittaa koneohjausjärjestelmiä maanrakennustyökoneisiin. Tuoteperhe sisältää monipuolisia ohjausjärjestelmiä erilaisiin työkoneisiin ja sovelluksiin.

Novatron Oy on kehittänyt koneohjausjärjestelmiä jo vuodesta 1991 lähtien. Jatkuva tuotekehitys mahdollistaa monipuolisten ohjausjärjestelmien tarjoamisen erilaisiin työkoneisiin ja sovelluksiin. Digitaalisen infrarakentamisen edelläkävijöinä Novatron on mukana monissa eri foorumeissa kehittämässä infrarakentamisen yleisiä standardeja ja toimintatapoja niin kotimaassa kuin globaalistikin.

- Novatron on suomalainen, noin 150 ammattilaisen tiimi, jolla on yli 30 vuoden kokemus infrarakentamisen automaatiosta. Yrityksen tuotekehityksessä on noin 80 henkilöä. Yrityksen pääkonttori sekä teknologiakeskus sijaitsevat Pirkkalassa. Suomessa meillä on toimistot myös Oulussa ja Espoossa. Ulkomailla toimimme pääosin MOBAn myyntikanavien kautta, Novatron Oy:n myyntijohtaja Harri Virtanen kertoo.

- Panostamme vahvasti asiakaspalveluun, koko Suomen kattava huolto- ja tukiverkostomme takaavat, että laitteiden käyttöönotto ja käyttö sujuvat vaivatta.

Novatronin koneohjausjärjestelmä opastaa kuljettajaa tekemään työn nopeasti ja tarkasti. Satelliittipaikannukseen perustuva järjestelmä kertoo konekuljettajalle mitä pitää rakentaa, minne ja miten.

Koneohjaus lisää tehokkuutta, tarkkuutta ja tuottavuutta

Virtasen mukaan Suomi on kärjessä digitaalisessa maarakentamisessa.

- Olemme infrarakentamisen automaatioon erikoistunut suomalainen teknologiayritys. Koneohjausjärjestelmien valmistuksen lisäksi olemme vahva ohjelmistotalo. Tarjoamme ratkaisuja työmaiden digitalisointiin ja työkoneiden robotisointiin. Kehitämme, valmistamme ja toimitamme laitteita ja ohjelmistoja, joilla parannetaan infrarakentamisen tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta, Virtanen kertoo ja jatkaa:

- Koneohjausjärjestelmistämme 90 % menee kaivinkoneisiin. Asiakkaitamme ovat maanrakennusurakoitsijat, suunnittelutoimistot, työkonevalmistajat ja lisäksi tärkeä segmentti ovat koneiden maahantuojat.

Novatronin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Pirkkalassa.

Xsite® MANAGE tarjoaa saumattoman tiedonsiirron reaaliajassa

Virtanen kertoo, että Xsite® MANAGE -pilvipalvelu yhdistää koneohjausjärjestelmät, käyttäjät ja mittausdata yhteen alustaan.

- Xsite® MANAGE -pilvipalvelunavulla rakennusalan ammattilaiset voivat työskennellä älykkäämmin, käyttää resursseja tehokkaammin ja tulla kilpailukykyisemmiksi. Palvelu yhdistää ja jakaa tarvittavan ajantasaisen informaation eri sidosryhmille mahdollistaen laadukkaan rakennustuotannon. Xsite® MANAGE mahdollistaa myös pintamallien sekä kartoitus- ja toteumapisteiden visualisoinnin kartalla, osana työmaaprojektin tiedonhallintaa.

- Infrarakentamisen suunnittelupuolelle ja työnjohdolle meillä on tarjolla 3D-Win-ohjelmisto, joka tehostaa ja tekee turvalliseksi koko prosessia. 3D-Winiä hyödynnetään suunnittelijoiden keskuudessa etenkin tietomallien tarkastuksessa sekä viimeistelyssä. 3D-Win on myös työmailla toimivien tuotannon tietomallikoordinaattoreiden perustyökalu.

Helppokäyttöinen kaivusyvyysmittari – korko ja kaadot kerralla oikein!

Novatron toi uutuutena tänä keväänä markkinoilleXsite® EASY-ohjelman, joka sopii mm. pienempiin urakointitöihin.

- Järjestelmän helppolukuinen kosketusnäyttö opastaa saavuttamaan halutun koron ja/tai kaadon senttimetrin tarkkuudella, joten koneen käyttäjän ei tarvitse keskeyttää kaivutyötä koron tai kaadon tarkastusta varten. Oli kyseessä sitten salaojan kaivuu, luiska, tasoitus- tai pohjatyöt, Xsite® EASY tekee työstä helpompaa, nopeampaa ja tarkempaa, Virtanen kuvaa.

novatron.fi | Facebook | LinkedIn | Instagram | YouTube

Novatron on suomalainen perheyritys, jonka omistajina ovat Tervahaudan perhe sekä vähemmistöosakkaana MOBA Mobile Automation AG -konserni. Saksalainen MOBA on maailmanlaajuisesti toimiva liikkuvien työkoneiden automaatioon keskittynyt yritys.

Tänään Novatron on kansainvälisesti merkittävä maanrakennuksen koneohjausjärjestelmien toimittaja jolla on yli 30 vuoden kokemus takanaan. Tärkeänä tukena koneohjausjärjestelmien tuotekehitykselle on tiivis yhteistyö yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa-jatkuva tuotekehitys on edellytys menestykselle kansainvälisessä kilpailussa.

- Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaan toiveita ja tarjoamme heille soveltuvia tuotteita ja palvelua. Olemme panostaneet merkittävästi myös koulutukseen ja meillä on oma koulutusorganisaatio, Harri Virtanen kertoo ja jatkaa:

- Teemme yhteistyötä oppilaitosten ja asiakkaidemme sekä Infra ry:n kanssa. Espoon Pirkkalan ja Oulun toimipaikassa järjestämme kuukausittain avoimia järjestelmäkoulutuksia, joiden tarkoitus on saada teknologian ja prosessien mahdollistamat hyödyt käyttöön käytännössä löytämällä näkökulmia ja kokemuksia, joita asiakkaamme voivat hyödyntää omassa työssään, Harri Virtanen määrittelee.