Pyydä tarjous

Itä-Suomen säiliö- ja poltinhuolto Oy on öljysäiliöiden ja -poltinten monipuolinen ammattilainen

Toimintamme perustuu hyvään asiakaspalveluun, työn laatuun ja kilpailukykyisiin hintoihin. Yksityisasiakkaat ovat oikeutettuja työn osuudesta kotitalousvähennykseen. 
Toimintamme perustuu hyvään asiakaspalveluun, työn laatuun ja kilpailukykyisiin hintoihin. Yksityisasiakkaat ovat oikeutettuja työn osuudesta kotitalousvähennykseen. 
20.03.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Itä-Suomen säiliö- ja poltinhuolto on kontiolahtelainen yritys, joka on erikoistunut öljysäiliöiden ja öljypoltinten kaikkiin elinkaaren vaiheisiin. Toimenkuvaan kuuluvat muun muassa öljysäiliöiden tarkastukset, korjaukset, puhdistukset ja käytöstä poistot. Yrityksen toimialuetta on koko Itä-Suomen alue, mutta tarvittaessa oma liikkuva kalusto on käytettävissäsi lähes missä tahansa ja milloin tahansa.

- Olipa kyseessä öljysäiliön tarkastus, puhdistus, poisto tai öljypoltinhuolto, pystymme hoitamaan vaativankin kohteen. Laajaan asiakaskuntaamme kuuluvat niin kunnat, öljy-yhtiöt, varastoterminaalit mutta myös pienet toimijat aina maatiloista kotitalouksiin saakka, kertoo yrittäjä Ari Hiltunen ja jatkaa:

- Asennamme, huollamme ja korjaamme myös öljylämmityslaitteet polttoaineputkistoineen. Uutuutena meillä on öljysäiliön pinnan mittaukseen tehtävät järjestelmät. Vaihtoehtoja on useita, kohteesta riippuen.


Sesonkiaikamme on huhtikuun lopusta alkutalveen saakka, joten nyt on hyvä aika tarkastuttaa säiliöt ja polttimet!


Öljysäiliöt ja -polttimet vaativat säännöllistä tarkastusta ja huoltoa

Ari Hiltunen korostaa öljysäiliöiden säännöllistä huoltoa luotettavan toiminnan kannalta. Esimerkiksi lujitemuovisäiliöille 10 vuoden huolto/tarkastusväli on sopiva, terässäiliöiden tarkastusväli on maksimissaan 5 vuotta.

- Säiliöön kertyy ajan mittaan muun muassa vettä, ilman mukana hienojakoista ainesta ja öljyn omia sedimenttejä. Näitä ainesosia kertyy myös putkistoon ja pohjaventtiiliin. Putkisto tulisikin puhdistaa aika-ajoin häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi.

- Veden laskeuduttua terässäiliön pohjalle aloittaa se pistemäisen syöpymisen melko nopeasti. Syöpymiä terässäiliössä voidaan ehkäistä ja korjata useammallakin tavalla, näin säiliö käyttöikä jatkuu vielä hyvinkin kauan.

Öljypolttimet tarvitsevat huoltoa samoin kuin monet muutkin tekniset laitteet. Yleensä huoltoväli kotitalouksissa on vuodesta kahteen. Tähän vaikuttaa muun muassa käytetty polttoaineen määrä, laitteiston ikä ja käyttöolosuhteet.

- Huollettu, puhdistettu ja säädetty laitteisto säästää helposti huoltokulunsa lämmityskauden aikana, toteaa Hiltunen.

- Jos käytössä on vielä öljyn paluuputki säiliöön, suosittelemme siirtymistä yksiputkijärjestelmään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että polttimen läheisyyteen asennetaan öljyn kiertolaite, johon öljyn paluulinja polttimesta kytketään. Näin öljy ei mene takaisin säiliöön vaan jää kiertämään laitteen ja polttimen piiriin. Hyötyjä tästä on esimerkiksi öljyn lämpeneminen valmiiksi, suodatettavan öljyn väheneminen ja paluuputken vuotoriskin poistuminen.

Fossiilisesta öljystä kohti bioöljyä

Lämmityskustannukset ovat nousseet Ukrainan sodan aiheuttaman energia­kriisin myötä. Bioöljyn käyttöönotto onkin tullut avainasemaan lämmityskulujen ympäristöhaittojen vähentämiseksi.

- Uusiutuvan lämmitysöljyn käyttö on edullista ekologisempaa, eikä sen käyttöönotto vaadi kalliita toimenpiteitä. Puhutaan yleisesti polttimen päivittämisestä muutamia komponentteja vaihtamalla.

- Näistä ja muista palveluistamme annamme mielellämme lisätietoa.

www.sphuolto.fi

www.facebook.com/sphuolto

P. 0400 579 258