Jalkapallo-ottelu on yritysvieraille elämys

Kuva: Mikko Kalavainen / Fotomikko
Kuva: Mikko Kalavainen / Fotomikko
08.06.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Kotimainen jalkapallokausi on täydessä käynnissä, ja joensuulainen JIPPO on aloittanut kautensa mainiosti. JIPPOn myynti- ja markkinointijohtaja Timo Tahvanainen korostaa, että iso osa urheilutapahtuman, kuten jalkapallo-ottelun, viehätystä on siinä, että urheilu on ennalta-arvaamatonta ja jännittävää.

– Peli ei ole valmiiksi käsikirjoitettu, vaan vaiheita ja tapahtumia on monenlaisia.

– Oma lukunsa on liveurheilun ilmapiiri. JIPPOn peleissä kannattajat pitävät ääntä, tunnelma Mehtimäen kentällä on tiivis.

– Kun katsojan silmä harjaantuu, hän alkaa huomata jalkapallopelistä lajin pieniä hienouksia. Pelaajat tulevat tutuiksi. Mitä enemmän katsoo, sitä enemmän kiinnostuu, Tahvanainen luonnehtii.

Monipuolinen tapahtuma

Jalkapallo-ottelu on mielenkiintoinen elämys yritysten henkilöstölle, asiakkaille ja sidosryhmien edustajille.

– Kotiotteluiden VIP:ssä kerrotaan kattava otteluennakko VIP-vieraille ennen ottelun alkua. Puoliajalla sitten analysoidaan pelin kulkua ja ennakoidaan, miten toisella puoliajalla tulee käymään. Joskus joku vieraskin voi olla haastateltavana ja kertomassa matsista, Timo Tahvanainen kertoo.

– Sen perusteella, mitä eri paikkakuntien ja seurojen VIP-tiloissa olen käynyt, voin todeta, että mielestäni meillä on parasta ruokaa. BBQ Karelia toimittaa herkullista syötävää, heidän tekemäänsä ruokaa on kiitelty todella paljon. Ruokatarjoiluista pääsee nauttimaan ennen peliä. Puoliajalla kahvitellaan, ja tarjolla on myös makkaraa ja muuta pientä purtavaa. Meillä on myös anniskeluoikeudet, joten sikälikin yritysvieraat pystyvät nautiskelemaan täysipainoisesti.


Hei yrittäjä! Kiinnostaako tulla tutustumaan JIPPOn ottelutapahtumaan Mehtimäelle? Pohjoiskarjalaisille yrityksille on tarjolla ilmaislippuja, joita voi tiedustella myynti- ja markkinointijohtaja Timo Tahvanaiselta, puh. 050 5622 066, s-posti [email protected].


Ottelukumppani Vatupassi erottui toukokuussa tuomalla oman nostimen JIPPOn ottelutapahtumaan ja tarjoamalla somearvonnan kautta muutamalle onnekkaalle ottelun parhaat paikat nosturista VIP-tason palveluilla. Kuva: Mikko Kalavainen / Fotomikko

Ottelukumppanina katsojasta tapahtuman tekijäksi

Jos yritys hankkii JIPPOn kotiottelun isännyyden, niin oman porukan VIP-pääsyn lisäksi yritys tulee osaksi JIPPOn ottelumainontaa ja pääsee vaikuttamaan tapahtuman ohjelmaan.

– Voimme tuoda esille ottelukumppanin haluamaa teemaa tai kohdentaa tapahtumaa ottelukumppanin toivomille kohderyhmille, Timo Tahvanainen mainitsee.

JIPPOn yrityskumppanit muodostavat Punamustaverkoston, jonka puitteissa yrityspäättäjien on mahdollista tutustua toisiinsa ja kenties ideoida yhteistyötä bisnesasioissa.

– Viestitämme yrityskumppaneille koti- ja vierasotteluista ja muista joukkueen ajankohtaisista asioista. Lisäksi pyrimme järjestämään verkostolle erilaisia tapahtumia, joissa yhteisö voi kokoontua keskenään myös ottelutapahtumien ulkopuolella. Tätä toimintaa on tavoite kasvattaa tulevaisuudessa.

Sarjajärjestelmä uudistuu 2024

Menossa oleva kausi 2023 on välivaihe ennen ensi vuotta, jolloin miesten jalkapallon sarjajärjestelmä uudistuu. Vuonna 2024 tasot pääsarjasta alkaen ovat Veikkausliiga, uusi sarjataso Ykkösliiga, ja sen jälkeen Ykkönen ja kolmen lohkon Kakkonen.

Tällä kaudella JIPPO pelaa Kakkosen A-lohkossa. Lohkojen voittajat ja paras 2. pelaavat playoffit noususta Ykkösliigaan, jonne nousee vain karsintojen voittaja. Muut kolme Ykkösliigaan karsinutta joukkuetta saavat kuitenkin paikan Ykkösestä, samoin kuin Kakkosen lohkojen toiseksi paras kakkonen suoraan.

Oman karsintansa Ykkösen paikasta pelaavat Kakkosen joukkueet lohkosijoilta 3.–5. sekä huonoin 2. Playoffparien voittajat nousevat Ykköseen.

Kakkosesta nousee siis ensi kaudeksi yksi joukkue Ykkösliigaan ja 9 joukkuetta Ykköseen.

– Jokainen tämän kauden runkosarjan ottelu on tärkeä, painottaa Timo Tahvanainen.

Kuva: Mikko Kalavainen / Fotomikko

Hyvin on mennyt, mutta lohko on kova

Tilanne tätä juttua kirjoitettaessa on JIPPOn kannalta oikein hyvä: saldo on tappioton ja joukkue on lohkossaan toisena.

– Pelissä on positiivisia elementtejä, mutta vielä on parannettavaa. Tyytyväisiä voimme kuitenkin olla kauden alkuun. Joukkue parantaa otteitaan kauden edetessä, Tahvanainen arvioi.

– Lohko A on tasokas, taso on laajempi kuin viime vuonna. Mukana on kaksi viime vuoden Ykkösen joukkuetta sekä HJK:n reservijoukkue Klubi 04, joka johtaa lohkoa. Reipaskaan ei ole viime vuotta huonompi, eikä hyvin puolustavaa FC Kiffeniäkään voi jättää huomiotta. Kyllä JIPPO saa tosissaan pelata, jos mielii nousukarsintapeleihin. Aika näyttää, mihin joukkue yltää.

Asenne punaisella!

Tänäkin vuonna JIPPO on leimallisesti pohjoiskarjalainen joukkue muutaman täsmävahvistuksen kera. Omasta maakunnasta on n. 65 % pelaajista. Ulkomaalaisvahvistuksia on Japanista kaksi ja Brasiliasta yksi.

– Esimerkiksi japanilaisen keskikenttäpelaajan Yoshiaki Kikuchin kaukolaukaus on sellainen pommi, että kohdalleen osuessa se kyllä verkkoon pölähtää, kuvailee Timo Tahvanainen.

– JIPPO on hyvin energinen ja aloitekykyinen joukkue, joka haluaa prässätä ylhäältä ja olla aktiivinen koko ajan. JIPPOn ottelut ovat vauhdikkaita, matseissa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

– Ikärakenteeltaan joukkue on suhteellisen nuori, mutta on siellä kokeneempaakin, yli kolmekymppistä osastoa. Hyvä kombo siinäkin mielessä, Tahvanainen sanoo.

Kohti ylempiä sarjatasoja

Timo Tahvanaisen mukaan JIPPOn lyhyen aikavälin tavoite vähintäänkin nousu Ykköseen ensi kaudella voimaan tulevassa sarjajärjestelmässä.

– Tällä hetkellä resurssimme ovat Ykkösen edellyttämällä tasolla.

– Hieman pidemmällä tähtäimellä tavoittelemme JIPPOn seurastrategian mukaisesti seuratoiminnan tasoa, jolla voi operoida menestyksekkäästi Suomen toiseksi korkeimmalta sarjatasolla eli Ykkösliigassa. Sitä seuraava askel olisi se suurin unelma: ensimmäinen pohjoiskarjalainen joukkue jalkapallon pääsarjassa.

– JIPPOn kasvun kulmakiviä, eli laadukkaita olosuhteita, paranevia resursseja ja menestyvää joukkuetta, pyrimme kehittämään jatkuvasti eteenpäin, Tahvanainen toteaa.

jippo.fi
jippojuniorit.fi

YouTube | Facebook | Instagram | Twitter

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä