Pyydä tarjous

Joensuun Kiekko-Pojat tarjoaa yrityksille elämyksiä ja menestymisen eväitä

Toimitusjohtaja Mika Kupiainen ja manageri Jaakko Lipponen.
Toimitusjohtaja Mika Kupiainen ja manageri Jaakko Lipponen.
22.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

– Periaatteenamme on lähteä rakentamaan kumppaniyrityksen tarpeelle perustuvaa yhteistyötä. Haluamme auttaa yritystä menestymään sen ydintoiminnassa, kiteyttää toimitusjohtaja Mika Kupiainen Joensuun Kiekko-Pojat Oy:n yritysyhteistyön lähtökohdat.

– Pelkkä "logo seinälle ja lasku perään" -tyyppinen toiminta ei ole tätä päivää. Näkyvyys on tietenkin yrityksille tärkeää, esimerkiksi JoKP:n somekanavat tavoittavat kuukausittain useita kymmeniä tuhansia ihmisiä, mutta näkyvyyden lisäksi tarjoamme yrityksille elämys- ja kehittämispalveluita.

Tämän kauden uutuutena yrityksille Joensuun Kiekko-Pojat tarjoaa tyky/tyhy-paketteja. Mika Kupiaisen mukaan suosittu paketti on jääkiekkoilijan tyky/tyhy, joka mukailee pelaajan valmistautumista otteluun.

– Iltapäivällä aloitetaan kokoontumisella jäähallille ja edetään lämmittelyn, pienen treenin, ruokailun ja palaverin kautta seuraamaan illan ottelua. Hommaa vetää valmentaja Simo Karjalainen. Jääkiekkoilijan tyky/tyhy-paketteja on tarjolla JoKP:n arkipäivien kotipeleihin.

– Meillä on myös räätälöityjä paketteja erityisesti työhyvinvoinnin kehittämiseen. Niistä vastaa psyykkinen valmentaja, fysioterapeutti Sanna Rehn.

Jääkiekko on parasta paikan päällä

Jääkiekko-ottelu on tiivistunnelmainen ja mukaansatempaava tapahtuma, jossa yrityksen henkilöstö, asiakkaat ja sidosryhmien edustajat viihtyvät.

Aitiot ovat perinteinen tuote yrityksille ottelutapahtumiin.

– Aitiossa voi seurata peliä oman porukan kesken, sinne järjestyvät ruoka- ja juomatarjoilut. Aitioita on kaksi, kumpaankin mahtuu 16 henkilöä. Meidän puoleltamme isäntänä toimin minä tai manageri Jaakko Lipponen. Lisäksi paikalla vierailee joukkueen valmennusryhmän edustaja.

– Uusi elementti tälle kaudelle on ennen peliä ja pelin jälkeen tehtävät pelaaja- ja valmentajahaastattelut, Mika Kupiainen kertoo.

– Lisäksi yritykset voivat hankkia meiltä kausikortteja ja VIP-kausikortteja. Ottelukumppanuuksiakin voi edelleen tiedustella tälle kaudelle.

Aitioon järjestyvät myös ruoka- ja juomatarjoilut.

Yritysverkostosta kumppaneita ja bisnesideoita

Yhteistyö Kiekko-Poikien kanssa avaa yritykselle pääsyn laajaan yritysverkostoon, jota JoKP on suunnitelmallisesti ryhtynyt rakentamaan.

– Yritysverkosto on tärkeä konsepti. Kehitämme sitä mukana olevien yritysten keskinäiseksi foorumiksi. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä n. 200 yritystä, ja toivomme mukaan lisää kumppaneita, kertoo Kupiainen.

– Verkoston kautta pohjoiskarjalaiset yritykset ja yrittäjät voivat tutustua toisiinsa sekä ideoida uutta yhteistyötä ja liiketoimintaa. Verkosto kokoontuu kerran kuussa jonkin tapahtuman tai teeman ympärille.

Väylä vastuullisuudelle

JoKP tarjoaa yrityksille myös tapoja kantaa yhteiskunnallista vastuuta. Kiekko-Pojilta voi hankkia tietyn määrän pääsylippuja, jotka yritys voi jakaa haluamalleen taholle.

– Yritykset ovat tätä kautta tukeneet mm. koronahoitajia, kehitysvammaisia ja vähävaraisia lapsiperheitä.

Joensuun Kiekko-Pojat Oy tekee tiivistä yhteistyötä Juniori Jokipojat ry:n kanssa.

– Sadat innokkaat juniorit ja heidän vanhempansa ovat meille erittäin merkittävä sidosryhmä. Haluamme kehittää yhteisöllisyyttä ja tarjota esikuvia mm. pelaajavierailujen avulla.

– Lisäksi kaikki juniorit pääsevät ilmaiseksi edustusjoukkueen peleihin, mainitsee Kupiainen.

Nopea joukkue

Joensuun Kiekko-Poikien tämän kauden Mestis-joukkue on liukasliikkeinen ja vastustajan puolustukselle epämiellyttävän ärhäkkä.

Viime kauden joukkueesta jatkaneet pelaajat ovat päävalmentaja Kari Martikaisen valvovan silmän alla kehittyneet ja he tulevat ottamaan tällä kaudella vahvaa roolia.

Manageri Jaakko Lipposen mukaan tuloksentekovoimaa on nyt laajalla skaalalla ja useaan kentälliseen.

– Pohjoiskarjalaislähtöisiä pelaajia on joukkueessa paljon, kymmenkunta. Mielenkiintoiset ulkomaalaiset pelaajat ovat selkeitä vahvistuksia.

Kiekko-Poikien urheilullinen tavoite on olla kauden päättyessä sijoilla 1–4.

– Mestaruuteen tietenkin aina pyritään. Kun on neljä parasta joukkuetta jäljellä, marginaalit ovat pienet, ja kevään kunto ratkaisee paljon, Lipponen muistuttaa.

Monipuolista tarjontaa ottelutapahtumissa

Kauden aikana on luvassa spesiaalimpia ottelutapahtumia alkaen 24.9. pelattavasta ensimmäisestä kotiottelusta, jonka ympärille rakennetaan kokonainen kiekkokarnevaali.

– Jäähalli täyttää 40 vuotta, ja tulemme juhlavuoden huomioimaan syksyn aikana, Mika Kupiainen vihjaa.

– Keskitalvella on vuorossa Winter Classic -ulkoilmaottelu, joka pelataan Bolt Stadionilla.

– Perjantaipelit profiloituvat iltatapahtumiksi, joissa voi olla tarjolla esimerkiksi livemusiikkia. Joensuu on vilkas opiskelijakaupunki, joten tietyissä teemapeleissä huomioidaan opiskelijoita erilaisilla alennuksilla. Lauantaipelit puolestaan ovat yhdessä Juniori Jokipoikien kanssa toteutettuja koko perheen tapahtumia.

Kumppanimatka Latviaan

Tälle kaudelle Mestikseen tulee mukaan joukkue Latviasta: HK Zemgale. Se on hallitseva Latvian pääsarjan mestari. Joukkueen kotikaupunki on Jelgava, joka sijaitsee n. 40 km Riiasta lounaaseen.

Mika Kupiainen paljastaa, että JoKP:n peräkkäisten päivien vieraspeleihin Latviaan järjestetään yrityksille tarkoitettu kumppanimatka.

– Ottelupäivät ovat 28. ja 29. joulukuuta. Kumppanimatkan käytännön järjestelyt ovat käynnissä. Kumppanimatkan lisäksi fanit järjestävät oman matkan Latviaan.

Oletko legenda? Tule legendakatsomoon!

Mika Kupiaisen mukaan toiminnallisena tavoitteena on kehittää olosuhteita edelleen niin pelaajille kuin katsojille.

– Pelaajien kannalta fasiliteetit ovat nykyisellään varsin hyvät. Halli on saanut tälle kaudelle pientä kasvojen kohotusta mm. kioskeihin ja anniskelualueelle.

– Uusi juttu tälle kaudelle on legendakatsomo, joka on tarkoitettu kaikille enemmän tai vähemmän legendaarisille entisille pelaajille ja taustahenkilölle, Kupiainen kuvailee pilke silmäkulmassa.

– Legendakatsomoon saa kausikortin 99 eurolla.

Halliremontti alkaa kauden jälkeen

Keväällä 2023 kauden päätyttyä alkaa jäähallin suurremontti, jossa sisätiloja uudistetaan merkittävästi. Joensuun kaupunki on halliremontin päärakennuttaja.

– Pelaamaan pääsemme näillä näkymin marras-joulukuussa 2023. Alkukauden kotiottelut on tarkoitus pelata maakunnan muissa jäähalleissa, mikä on meille erinomainen mahdollisuus vahvistaa Kiekko-Poikien asemaa koko Pohjois-Karjalan joukkueena, Mika Kupiainen kuvailee.

– Hallin remontointi jatkuu vielä pelien jo alettua, mutta töitä tehdään siten, että ne eivät estä pelaamista.

Koronarajoitusten päätyttyä kevään 2022 viimeisissä otteluissa JoKP:n katsojamäärät olivat ilahduttavan suuria. Mika Kupiainen toivottaa kaikki tervetulleiksi katsomaan Kiekko-Poikien pelejä jälleen paikan päälle.

– Kannattaa panna merkille, että heti tämän kauden alussa 14:stä ensimmäisestä ottelusta 10 on kotipelejä.

joensuunkiekkopojat.fi
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube


Tavoitteena liigapaikka tällä vuosikymmenellä

Mika Kupiainen aloitti Joensuun Kiekko-Pojat Oy:n toimitusjohtajana 1.6.2022. Toimitusjohtajan työn painopisteiksi Kupiainen nimeää yritysverkoston rakentamisen ja kumppanuuksien kehittämisen.

– Yritykset ovat tervetulleita mukaan matkalle kohti kesällä julkistamaamme tavoitetta, eli liigapaikkaa. Joensuun Kiekko-Pojat pyrkii olemaan liigajoukkue tämän vuosikymmenen aikana.

– Olemme koko maakunnan joukkue. Meille on todella tärkeää saada Pohjois-Karjalan kiekkoihmiset mukaan viemään lajia eteenpäin.

Kupiainen kertoo, että kaksi vuotta sitten alkanut seuran uusi tuleminen on lisännyt mielenkiintoa Kiekko-Poikia kohtaan.

– Näinä kahtena vuonna toimintaympäristö on ollut monin tavoin haasteellinen, mutta siitä huolimatta yhtiö on tehnyt positiivista taloudellista tulosta ja kehittynyt toiminnallisesti.

– Täällä toimiston puolella muodostamme manageri Jaakko Lipposen kanssa tehokkaan työparin. Tarkka taloudenpito on meille oleellinen ohjenuora. Etenemme hitaasti kiiruhtaen ja harkitusti.

Mika Kupiainen korostaa, että jääkiekolla on vahvat perinteet Joensuussa.

– Tämä on kiekkokaupunki. Minäkin olen ollut lajin parissa jo 7-vuotiaasta, jääkiekko on syvällä sydämessäni. Korttelilätkästä se alkoi, ja niistä ajoista lähtien olen ollut juniorin, edustusjoukkueen pelaajan, juniorivalmentajan ja juniorin vanhemman rooleissa, ja nyt sitten toimitusjohtajana. Tässä tehtävässä vahvuuteni on yli 20-vuotinen kokemus urheiluliiketoiminnan johtamisesta.