Joensuun Torikatu 36 tarjoaa monipuolisia liike- ja toimitilaratkaisuja ydinkeskustassa

Torikatu 36 (Tiilipuisto) tarjoaa monipuoliset ja laadukkaat tilat hyvältä sijainnilta Joensuun keskustasta. Tiloja löytyy avokonttorista toimistohuoneisiin ja pieniin kokoustiloihin.
Torikatu 36 (Tiilipuisto) tarjoaa monipuoliset ja laadukkaat tilat hyvältä sijainnilta Joensuun keskustasta. Tiloja löytyy avokonttorista toimistohuoneisiin ja pieniin kokoustiloihin.
30.08.2024 | Yrityselämässä tapahtuu

Joensuun Torikatu 36:ssa sijaitseva toimistokiinteistö on yksi Joensuun keskustan kulttuurihistoriallisesti merkittävimpiä rakennuksia. Mittavan remontin läpikäynyt kiinteistökompleksi on peruskorjattu ja hyvin hoidettu. Uusia vuokralaisia etsitään hyvää vauhtia. Vuonna 2022 kiinteistön osti Kiinteistö Oy Joensuun Torikatu 36, jonka takana on jyväskyläläinen Fundia Oy.

Torikatu 36:n vuokraus on lähtenyt hyvin käyntiin. Viimeisen parin vuoden aikana tiloihin on tullut useita uusia vuokralaisia. Rakennusten brändiuudistuksessa rakennukset on nimetty Tiilipuistoksi.

- Näemme Joensuun keskustassa suurta potentiaalia, ja tavoitteenamme on löytää nykyisiin liike- ja toimistotiloihin lyhyellä aikajänteellä uusia vuokralaisia, sekä samalla kehitämme tontille lähivuosina myös uutta asumista, kertoo Fundia Oy:n johtaja Timo Kauppinen ja jatkaa:

- Rakennuksessa on tiloja monenlaisille toimijoille joustavasti, useasta kerroksesta aina yksittäisistä huoneista isompiin kokonaisuuksiin. Jokaiseen kerrokseen on valmiina kulkulätkäjärjestelmät tiloihin liikkumista varten. Lisäksi tiloihin pääsee helposti autolla, linja-autolla kauempaa ja kävellen tai pyörällä keskustasta. Kiinteistön oma sisäparkkihalli ja ulkopaikat takaavat hyvät pysäköintitilat.

- Esimerkiksi aulatiloihin on suunniteltu kuntosalia. Rakennukseen pystyttäisiin sijoittamaan myös ravintola tai kauppa, ja toimistokerroksia olisi muunneltavissa esimerkiksi hotellikäyttöön.

Kiinteistö on peruskorjattu ja hyvin hoidettu

Isännöitsijä Pekka Uuranne kertoo, että viimeisimpien 10 vuoden aikana rakennuksia on saneerattu noin 15 miljoonalla eurolla. Vaiheittain edenneissä kunnostustöissä tehtiin myös julkisivuremonttia sekä piha-alueita.

- Toimistotilat saivat valoisamman ilmeen, sillä osa vanhoista tiiliseinistä on korvattu lasiseinillä. Myös valaistus, ilmastointi ja muu talotekniikka on uudistettu nykypäivän vaatimukset täyttäviksi. Kellarikerrokseen on myös toteutettu hyvät sosiaalitilat, kertoo Uuranne.

Osana Joensuun historiaa

Vuonna 1966 ja 1967 rakennetut rakennukset on suunnitellut arkkitehti Kurt Simberg. Virastotalossa ovat toimineet useat valtion virastot koko sen historian ajan. Kiinteistöllä sijaitsevat punatiiliset rakennukset on merkitty maakunnallisesti arvokkaiksi rakennussuojelukohteiksi.

Kohteen tontti on päivitetyssä asemakaavassa merkitty asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Rakennusoikeutta on yhteensä 15 260 kerrosneliömetriä, josta pieni osa on vielä käyttämätöntä. Tontin reunalle onkin kehitteillä tulevaisuudessa uudisasuntotuotantoa.

www.tiilipuisto.fi

Fundia Oy
Timo Kauppinen
[email protected], 045 1617 317

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä