Juuka vuoden 2022 yrittäjyyskunta Pohjois-Karjalassa

Tulikiila-taidetakomon valmistaman kiertopalkinnon otti vastaan Juuan kunnan edustajina kunnanvaltuuston puheenjohtaja Lassi Kirjavainen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Koivuselkä, kunnanjohtaja Henri Tanskanen, elinvoimavastaava Antti Asikainen ja Juuan Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Porokka.
Tulikiila-taidetakomon valmistaman kiertopalkinnon otti vastaan Juuan kunnan edustajina kunnanvaltuuston puheenjohtaja Lassi Kirjavainen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Koivuselkä, kunnanjohtaja Henri Tanskanen, elinvoimavastaava Antti Asikainen ja Juuan Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Porokka.
12.10.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Maakunnan Vuoden 2022 Yrittäjyyskunnaksi valittiin Juuka. Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovutti Juualle Maakunnan Vuoden 2022 Yrittäjyyskunta-palkinnon keskiviikkona 12.10. Kolilla pidetyssä maakunnallisessa kunnallisjohdon seminaarissa. Huomionosoitus luovutettiin nyt 19. kerran. Palkinnolla yrittäjät haluavat kannustaa maakunnan kuntia aktiiviseen ja aloitteelliseen elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikkaan.

Palkinnolla Pohjois-Karjalan Yrittäjät haluaa huomioida vuoden 2022 aikana elinkeino- ja yrittäjyyspolitiikassaan hyvin ansioituneen kunnan. Palkinnon perusteissa kiinnitetään huomiota kunnan elinkeinotoimen resursseihin, tehtyihin konkreettisiin yrittäjyys- ja elinkeinotyön toimenpiteisiin ja tapahtumiin sekä kunnan yhteistyöhön yrittäjäjärjestön ja muiden toimijoiden kanssa.

Kaavoitus- ja lupa-asiat ovat yrittäjien mukaan erittäin hyvällä tasolla. Yritykset ovat kiitelleet kunnan nopeista ratkaisuista suurissakin kaavamuutoksissa. Suuret hankinnat kuten esim. uuden valmistuneen koulun työmaan hankinta jaettiin useampaan osaan. Kaikki kaavoitukset tehdään yhteistyössä yritysten kanssa. Parhaat päätökset ovat tulleet alle kahdessa viikossa.

Lukiossa annetaan yrittäjyyskasvatusta ja vuosittain järjestetään yrittäjien kanssa koululla yrittäjäpäivä. Yrittäjyyskasvatuksesta on kirjaukset tehty kunnan ohjelmiin. Yrittäjät ovat mukana koulussa kummeina.

Juuan kunta näkee isona asiana elinvoiman. Ensi keväänä kunta toteuttaa yritysvaikutusten arvioinnin. Uusia kuntalaisia houkutellaan vetovoimalla ja kunta maksaa vauvarahaa 1000 euroa. Viime vuonna Juuka olikin muuttovoittoinen kunta. Kunnan saamat perinnöt se käyttää mm. lapsiperheiden ja kulttuurin tukemiseen.

– Tämä on kuntalaisten näköinen kunta. Kunnassa työntekijät tekevät tiimityötä ja työteko on joukkuepeliä. Juuassa on vakaa talous, maltillisesti velkaa ja suuret kouluinvestoinnit on tehty. Tarvitsemme lapsiperheiden tukemista ja autamme yrityksiä hankehakemusten laadinnassa. Juukaan on tulossa useamman miljoonan euron investoinnit, jota suunnitellaan yhteistyössä kunnan ja yrittäjien kanssa. Ahmovaaran asemakaava on valmistumassa ja yrittäjät on mukana kehittämässä kuntaa, kertoo Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen.

Juuan kunta on mukana kehittämässä matkailua, jossa ei kehitetä vain yhtä kohdetta.

– On katsottava kokonaisuutta Satama-Paalasmaa-Juuka-Koli, toteaa Tanskanen.

Hänen mielestänsä kunnanjohtajan ei pidä toimia yrittäjänä. Ja mottona on ”Älä torppaa hullujakaan ideoita!” Kunnassa yrittäjiä ja kuntalaisia kuunnellaan ja ollaan valmiita toteuttamaan rohkeitakin ideoita.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia