Jyväskyläläinen Sami Etula on Vuoden kouluttaja 2023

Facebook
23.02.2024 | Yrityselämässä tapahtuu, Koulutus ja opiskelu

Jyväskyläläinen Sami Etula on valittu Vuoden kouluttajaksi 2023. Valinnan teki kauppakamarien valtakunnallinen koulutuspooli, joka perustelee päätöstään Samin käytännöllisellä ja kuulijoita inspiroivalla tyylillä.

– Kouluttaessaan Sami tuo esiin uusia näkökulmia ja saa osallistujat hyvin mukaan keskusteluun. Hän on inspiroiva puhuja, joka tempaisee mukaan käytännönläheisellä otteellaan. Sami saa jatkuvasti vertaansa vailla olevaa palautetta ja luo koulutuksiin hyvää fiilistä, koulutuspoolin perusteluissa sanotaan.

Diplomi-insinöörin ja kauppatieteiden maisterin tutkinnot suorittaneella Samilla on yli kymmenen vuoden kokemus kasvua hakevien yritysten ongelmanratkaisijana, asiantuntijana ja kouluttajana. Hän toimii hallituksen jäsenenä tai puheenjohtajana kuudessa yrityksessä ja auttaa yrityksiä suurissa uudistumisprosesseissa, toiminnan tehostamisessa, omistusjärjestelyissä ja strategisen tason CFO-palveluissa. Vuosien varrelta takataskuun on jäänyt myös oppeja yritysten suunnanmuutoksista, kun on menty suohon ja noustu ylös.

Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-kursseilla Sami luennoi tiheään. Kalenteri täyttyy, kun sana asiakaspalautteista kiirii. Syksyllä 2023 Sami kiersi Suomea ja luennoi HHJ-kurssien strategiatyöstä sekä yrityksen talouden seurannasta ja ohjauksesta. Koulutuspalaute kurssipäivistä oli loistavaa: asteikolla 1–5 (5 on erinomainen) esityksen sisältö oli keskiarvoltaan 4,6 ja esitystapa 4,7.

Samin motto on ”nytku eikä sitku”. Energisyys tulee esiin mukaansatempaavassa esityksessä. Samin erityisenä vahvuutena on löytää täysin uudenlaisia ratkaisuja monimutkaisiin kokonaisuuksiin. Tämä tulee hyvin esille myös HHJ-koulutuksissa. Samia kiitelläänkin uudenlaisen ajattelun herättämisestä. Hän ei pelkää kyseenalaistaa totuttuja toimintatapoja.

Sami on nykyään mukana HHJ:n kehittämistyössä. Jatkossa hänet nähdään myös HHJ-puheenjohtajakurssin luennoitsijana ja asiantuntijana.

– On erittäin suuri kunnia saada tällainen tunnustus, kun tietää miten arvostettuja henkilöitä on aikaisempina vuosina ollut palkittuina ja miten valtavan hyviä kouluttajia kauppakamarilla on. Erityisen paljon lämmittää osallistujilta saamani palaute, sillä joka kerta olen saanut olla myös oppijan paikalla kun huone on ollut täynnä ammattilaisia. Nöyrin ja kiitollisin mielin eteenpäin, kiittää Sami Etula valinnasta Vuoden kouluttajaksi.


"Minulle Sami Etulan luento oli silmiä avaavaa, juuri boksin ulkopuolelta ajattelu oli jotain tuoretta/uutta ajattelua.”
– HHJ-kurssipalaute



Vuoden kouluttaja -tunnustuksen jakava koulutuspooli kokoaa yhteen kauppakamareiden koulutuksista vastaavat henkilöt ympäri Suomea ja kehittää koulutustarjontaa valtakunnallisesti asiakkaiden ja kauppakamarijäsenten tarpeiden pohjalta.


Teksti: Susanna Keskinen
Kuva: Sami Etula

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia