Karelian Gourmet Oy yhdistää laadukkaat ravintolapalvelut ja ainutlaatuisen tunnelman

Facebook
05.06.2020 | Yrityselämässä tapahtuu
Karelian Gourmet Oy palvelee ravintola- ja cateringasiakkaita Imatralla useassa paikassa. Ravintola Voima tarjoaa arkisin maukasta lounasruokaa Imatrankosken äärellä. Vanhalla Imatran Voiman laitosalueella sijaitsee myös ihastuttava ja historiallinen tilausravintola Villa Malmi. Toisaalla kaupungissa on konserttien ym. kulttuuritapahtumien sekä kokousten pitopaikka Kulttuuritalo Virta, jossa Karelian Gourmetilla on kahvila. Yritys tekee cateringia myös Neitsytniemen kartanossa sekä tietenkin asiakkaiden omissa tiloissa.Ravintolatoimenjohtaja Tuomas Dufva kertoo, että tuoreet raaka-aineet, mutkaton tekeminen, vankka ammattitaito ja hyvä tunnelma ovat Karelian Gourmetin toiminnan kulmakivet. – Tarjoamme tilausravintolapalveluita perhejuhlista yritystapahtumiin ja vaativiin edustustilaisuuksiin. Meillä on osaamista suunnitella ja toteuttaa onnistunut tarjoilu tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Teemme kaikenlaisia pitopalvelutöitä, korkeatasoisetkin kattaukset onnistuvat. Yhtiökumppanini kanssa olemme tehneet mm. diplomaatti-illallisia, ja kestitettävänä on ollut esimerkiksi Vladimir Putin seurueineen.Erinomaisen ruuan lisäksi Karelian Gourmetin asiakkaisiin tekevät vaikutuksen harvinaislaatuiset fasiliteetit ja etevä palvelu. – Olemme saavutettavissa matalalla kynnyksellä, emme ole lähteneet ahnehtimaan hinnoittelussa. Palautteen perusteella asiakkaat kokevat ruokatuotteemme ja palvelumme hinta-laatusuhteen olevan kohdallaan.Villa Malmi on alueen helmiYritysten tilaisuuksissa yhdistyvät usein kokous, koulutus, ruokailu ja majoittautuminen. Kaikki nämä onnistuvat vaivatta Villa Malmissa. Pian satavuotias Imatran Voiman ensimmäisen pääjohtajan Hugo Malmin asunnoksi rakennettu huvila sijaitsee vanhalla voimalaitosalueella, Vuoksen kuohujen äärellä. Rakennus on peruskorjattu säilyttäen sen historiallinen henki.Villa Malmissa on tilava sali Vuokselle avautuvalla ikkunanäkymällä, laaja piha-alue esim. juhlateltoille, majoitusmahdollisuus sekä rantasauna Vuoksen alajuoksun partaalla. Villa Malmissa voidaan järjestää enintään noin sadan henkilön tilaisuuksia. – Villa Malmi on ainutlaatuinen rakennus ainutlaatuisessa ympäristössä. Parhaiten Villa Malmin tunnelman voi kokea paikan päällä. Miljöössä on 1920–1960-luvuilla rakennettuja Imatran Voiman rakennuksia viehättävän luonnon keskellä. Paikka on omassa rauhassaan, vaikka matkaa Imatran keskustaan on vain muutamia satoja metrejä, Tuomas Dufva kuvailee.Imatran Voiman, nykyisen Fortumin, voimalaitosalue on aikoinaan ollut suljettu ja omavarainen teollisuusyhteisö, jossa työntekijöitä oli parhaimmillaan yli 400. Osalle työntekijöistä yhtiö järjesti laitosalueelle asunnot, ja tarjolla oli jopa omia kasvipalstoja. – Niistä on edelleen jäänteitä näkyvissä, koetamme raivata palstoja pikkuhiljaa taas esiin, Dufva mainitsee.Yhteistyötä ruokamatkailuhankkeessaKarelian Gourmet suosii mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja paikallisia raaka-aineita. Yritys on toteuttamassa Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n kanssa paikalliseen ruokaan perustuvaa ruokamatkailun projektia, jolla tavoitellaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia matkailijoita.– Ruokamatkailu on kansainvälinen trendi, ja kotimaan matkailun odotetaan koronaviruksen seurauksena kasvavan. Hankkeessa kehitetään vanhalla voimalaitosalueella tarjottavia ateriatuotteita, joissa makuelämykseen yhdistyy kokemus upeasta ympäristöstä, Tuomas Dufva sanoo.– Imatrankoski oli aikoinaan Suomen ensimmäinen matkailukohde, nyt pyrimme herättämään Imatraa ja Vuoksea ruokamatkailupaikkana. Alueen nykyisen haltijan Fortumin kanssa yhteistyö on hyvää, heidän tilojaan voimme käyttää hankkeen tarpeisiin.Harkitusti eteenpäinTuomas Dufva perusti yhtiökumppaninsa kanssa Karelian Gourmetin v. 2017. Yhteistä historiaa heillä on parinkymmenen vuoden ajalta mm. ravintola-alan konsultoinneista. – Kun mahdollisuus avautui, päätimme vielä lähteä käytännön hommiin. Meillä on tarkoitus hieman laajentaa toimintaamme Imatran seudulla. Pidemmällä tähtäimellä tarkastelemme koko Etelä-Karjalaa ja muitakin alueita, mutta tarkempi suunnittelu on tässä poikkeustilanteessa hankalaa.– Ravintola-alan elinehto on pitää pyörät pyörimässä. Ala muuttuu jatkuvasti, ja kuluttajien käyttäytyminen vaihtelee. On vaikea ennustaa, mitkä ideat kantavat. Tämän kevään aikana ruuan kotiinkuljetuspalvelu on ollut meillä hyvin suosittu. Pääsiäiseksi, vapuksi ja äitienpäiväksi teemoitimme kokonaisia menuja keittiömestarin esillepano-ohjeiden kera, onnistuimme siirtämään ravintolaelämyksen kotioloihin. Tällaiset palvelut tulevat todennäköisesti jatkumaan koko alalla yhtenä toimintamuotona, mutta saa nähdä, millaiseksi niiden osuus ja asiakkaiden kulutustottumus muotoutuu, Dufva pohtii.Artikkeli on julkaistu Kaakkois-Suomen Yritysmaailma -lehdessä 1/2020.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä