Karjalan Mestarit Oy on vesikattourakoinnin monipuolinen ja paikallinen kumppani

Karjalan Mestarit Oy on luotettava vesikattotöiden yhteistyökumppani Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon seuduilla.
Karjalan Mestarit Oy on luotettava vesikattotöiden yhteistyökumppani Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon seuduilla.
17.03.2023 | Rakentaminen, Yrityselämässä tapahtuu

Karjalan Mestarit Oy on perinteikäs joensuulainen vesikattourakoinnin ammattilainen, joka toimii oman maakunnan alueen lisäksi Pohjois-Savossa. Yritystä työllistävät muun muassa rakennusliikkeet ja isännöintitoimistot, unohtamatta myöskään yksittäisiä rakentajia ja julkisen puolen toimijoita. Paikallisuus, rautainen alan kokemus ja ammattitaito ovatkin toiminnan kulmakiviä.

- Huolto- ja korjaustyöt, kuntokartoitus, täydellinen kattoremontti tai vaativa uudiskohde, kaikki nämä pystymme toteuttamaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Meidän ammattitaitoisella henkilökunnallamme on vuosien kokemus alalta, niin työnjohdossa kuin ammattiasentajissa. Joukosta löytyy myös omat peltisepät.

- Me tarjoamme selkeitä kokonaisuuksia, jotka sovitaan kohteen mukaan ja tehdään jostakin tietystä vaiheesta alkaen valmiiksi saakka. Ratkaisu on asiakkaan kannalta vaivaton. Myös takuuasiat ovat täsmällisempiä, kun toimitus on tapahtunut yhtenä kokonaisuutena ja yhden toimijan tekemänä, sanoo toimitusjohtaja Petri Laitinen.

Kattojen korjaus- ja huoltosopimukset räätälöidysti

Karjalan Mestarit tarjoaa entistä kattavammin kattojen korjaus- ja huoltosopimuspalvelua muun muassa isännöitsijöille ja kiinteistönhuoltoyhtiöille. Korjauspuolella on oma työnjohto. Uudistus on osa korjauspuolen asiakaslähtöisempää palvelukonseptia.

- Sopimukset räätälöidään kullekin asiakkaalle tämän tarpeita vastaavaksi. Pienet puutteet korjataan jo tarkistuksen yhteydessä. Jos on enemmän korjattavaa, teemme korjausehdotukset ja lähdemme viemään asiaa eteenpäin yhdessä asiakkaan kanssa.

- Nykyisin kattojen säännölliseen huoltoon kiinnitetään huomiota. Enää ei odoteta kymmentä vuotta tai ensimmäistä vuotoa. Uudiskohteissa on kovat takuuvaatimukset vesikatteille, ja takuun säilymisen ehtona on asianmukainen huolto. Rakenteiden elinkaariajatteluun kiinnitetään nykyisin paljon huomiota, esimerkiksi rakennuksen koko käyttöiälle suunnitellaan huoltotoimenpiteitä, toteaa Laitinen.

Urakoinnin työnjohto Petri Tarvainen, puh. 040 5515880
Huolto ja korjauspuolen työnjohto Otto Rantanen, puh. 050 5401295

Vahvuutena paikallisuus ja kotimaisuus

Karjalan Mestareilla on kaksi toimipistettä, Joensuussa sekä Kuopiossa. Yritys panostaa vahvasti paikallisuuteen; oman alueensa henkilöstö on helposti saavutettavissa ja mukana päivittäisessä toiminnassa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 40 ammattilaista, joten puhutaan myös merkittävästä paikallisesta työllistäjästä.

- Kun molemmat osapuolet ovat paikallisia, neuvottelut ja muu kanssakäyminen hoituvat mutkattomasti. Kotimaiset tuotteet ovat myös toimintamme keskiössä. Karjalan Mestarien osaomistaja on Katepal Oy, joka tunnetaan Suomen johtavana bitumisten kateaineiden ja bitumituotteiden valmistajana ja toimittajana, jatkaa Laitinen.

- Kattorakenteissa ovat yleistyneet aurinkopaneelit, ilmanvaihtolaitteet ja muut tekniset ratkaisut. Energiatehokkuuspyrkimysten myötä eristepaksuudet ja -materiaalit ovat muuttuneet. Menetelmien ja tuotteiden kehittyminen edellyttää jatkuvaa alan seuraamista ja määrätietoista henkilöstön perehdyttämistä uusiin asioihin. Vaatimus huolellisuuteen on kasvanut, nykyiset rakenteet eivät anna työvirheitä anteeksi. Tuotteiden osalta vahvuutemme onkin Katepalin mukanaolo, koska heillä on tuotekehitystyö vahvaa. Katepal-urakoitsijana voimme antaa heille palautetta tuotteiden toimivuudesta ja sitä kautta vaikuttaa niiden kehittämiseen.

Hiilijalanjälkeä vähentäviä ratkaisuja

Petri Laitinen kertoo, että Katepal on tuonut markkinoille innovatiivisen tuoteperhekonseptin – Katepal Green:in. Nämä tuotteet on suunniteltu pienentämään osaltaan rakennuksen hiilipäästöjä laadusta ja ominaisuuksista tinkimättä. Tuotteet vastaavat teknisiltä ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään perinteisiä kumibitumikermejä. Green-tuotteille myönnetään samanlaiset tuotetakuut kuin vastaaville perinteisille tuotteille. Takuuehtojen mukainen tuotetakuu on 15 vuotta.

- Ympäristöministeriö julkaisi vuonna 2017 vähähiilisen rakentamisen tiekartan, jonka tarkoitus on vähentää rakentamisen, ja erityisesti rakennusmateriaalien, hiilijalanjälkeä ja edistää Suomen kiinteistöalaa koskevia ilmastotavoitteita. Katepal Green tuotteissa onkin käytetty uusiutuvia ja kierrätettyjä raaka-aineita, ja valmistukseen on käytetty 100 %:sti uusiutuvaa sähköä. Katepal Green -bitumikermien hiilijalanjälki on merkittävästi tavanomaista verrokkituotetta pienempi. Tavallisenkin bitumikatteen hiilijalanjälki on kilpailukykyinen, mutta Katepal Green -tuotteilla päästään vielä alemmas.

- Rakennuksen hiilijalanjälkeä laskettaessa jokaisen rakennusosan päästöillä on merkitystä. Katepal Green tuotteiden uusiutuvat ja kierrätetyt raaka-aineet ovat huippulaatuisia, ja tuotteiden kestävyys ja takuut vastaavat perinteisiä bitumikermejä. Valitsemalla ympäristöystävällisemmän tuotteen et joudu tinkimään laadusta, etkä asennettavuudesta. Tuotteita on testattu alusta asti myös aidoissa kohteissa, ja palautetta on kerätty urakoitsijoilta.

www.karjalanmestarit.fi

Palvelujamme ovat muun muassa:

  • Bitumikermi- ja tiilikatteet
  • Rakennuspellitykset
  • Vesikattojen puutyöt
  • Vesikaton tarkastus ja huolto
  • Maanalaisten rakenteiden bitumityöt

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä