Kendall – Jos Kone Saisi Valita

Facebook
13.12.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Oy Kendall Ab on vuonna 1979 perustettu perheyritys, joka maahantuo ja markkinoi pääasiassa Kendall- ja Kennoco-merkkisiä voiteluaineita. Yrityksen vahvuuksia ovat osaava ja asiantunteva henkilökunta sekä erittäin laadukkaat tuotteet ja nopeat toimitukset.

Yli 40 vuodessa Ari Valtosen perustama ja johtama yritys on kohonnut merkittäväksi voiteluaineiden toimittajaksi Suomessa. Maahantuonnin alkuvuosina ja vielä vuosituhannen vaihteessa Kendall-brändi omaksuttiin pääosin vain kisa- ja erikoisvoiteluaineeksi täällä Pohjolassa, mutta tänä päivänä Oy Kendall Ab:lta saa myös uusimmat ja nykyaikaisimmat voiteluaineet koko alan vaativimpiin valmistajien luokituksiin sekä muitakin kemikaaleja ja yhdisteitä. Oy Kendall Ab:n pääkonttori sijaitsee Raumalla ja nykyisin yrityksen toimitusjohtajana on perustaja-Arin tytär Meli Valo.

Kendall-brändin kasvattaminen Suomessa nykyiseen asemaansa on vaatinut vuosikymmenien määrätietoisen ja sinnikkään työn ja kasvustrategia tulevaisuudessa on luotu myös silmällä pitäen globaalisti uusiutuvia energiamuotoja.

Voiteluaineita tullaan tarvitsemaan vielä monia vuosikymmeniä ja myös voiteluaineiden kehitystyö menee hurjaa vauhtia eteenpäin, kun tekniikka kehittyy ja samaan aikaan päästönormit tiukentuvat.

- Kokemuksensa kautta Oy Kendall Ab on saavuttanut luotettavan ja laadukkaan palvelutason. Alan korkealaatuisimmat tuotteet yhdistettynä ammattitaitoiseen henkilökuntaan on perusta kaikkia osapuolia hyödyntävään hyvään yhteistyöhön, tekninen asiantuntija ja aluemyyntipäällikkö Tero Salonen Oy Kendall Ab:stä kertoo.

- Yrityksemme tuo maahan, markkinoi ja myy korkealaatuisia Kendall- ja Kennoco-voiteluaineita ja esimerkiksi erinomaisia Brunox® suoja-aineita sekä muitakin kemikaaleja. Päämiehemme ovat amerikkalainen Kendall Motor Oil (Phillips 66) ja hollantilainen Kennoco Noviol Company. Meidän tuotevalikoimaamme kuuluu esimerkiksi noin 30 erilaista moottoriöljylaatua ottaen huomioon sekä kevyen ajoneuvokaluston ja raskaan kaluston tarpeet. Tuotevalikoimamme on laajentunut kahtena viime vuotena useilla eri tuotteilla ja esimerkiksi elintarvike- ja hygienia sekä lääketeollisuudenkin voiteluainetarpeisiin löytyy jo tuotteita. Myös yhden kotimaassamme olevan yhteistyökumppanimme valmistama lisätuote kemikaaleissa löytyy tuotevalikoimistamme, korkealaatuinen AdBlue®-urealiuos, Salonen mainitsee.

Kendall tunnetaan laajalti laadukkaana voiteluainemerkkinä

- Laatuvaatimukset kasvavat koko ajan eri ajoneuvo- ja laitevalmistajilla ja niihin haasteisiin meidän on vastattava nyt ja tulevaisuudessa. Meillä on aina luotettavat laatutuotteet. Omat öljyjalostamot päämiehellämme ja yhteistyökumppanimme öljynäytteiden tutkimuslaboratoriot Puolassa ja USA:ssa sekä jatkuva tuotekehitys takaa tasaisen ja korkean laadun, Salonen sanoo ja jatkaa:

- Euroopan voiteluainealan itsenäinen kattojärjestö UEIL valvoo voiteluainelakia ja voiteluaineisiin liittyviä asioita Euroopassa. Voiteluaineita koskee sama laki kuin varaosia eli ryhmäpoikkeuslaki. Kenen tahansa OEM:n (=Original equipment manufacturer) eli valmistajan laatuluokituksen mukaisia ja spesifioituja öljyjä saa käyttää eikä sitä saa uhkailla takuun menettämisellä kuluttajalle ja ajoneuvon tai laitevalmistajan omistavalle taholle, Salonen korostaa.

- OEM:n ns. voiteluainelistalla ei ole siis aina kaikkien mahdollisten voiteluainevalmistajien tietoa, sillä suurin osa OEM:n luokituksista ovat maksullisia ja osan ei ollenkaan, joten OEM ei voi katsoa hyväksyttävää voiteluainetta vain omalta listaltaan. OEM:n on näytettävä toteen voiteluaineen suorituskyky öljynäyteanalyysillä, jos voiteluainebrändi ilmoittaa tuote-esitteessään laatuluokituksen joko ylittävän/täyttävän/vastaavan luokitusta. Esimerkiksi Euroopassa käytetään yleistä ACEA-luokitusta yhtenä voiteluaineen laatuvaatimusluokituksena, USA:ssa se on API ja Japanissa JASO, Salonen selvittää.

- Kendall-tuotteita käyttämällä syntyy merkittävää kustannussäästöä, kun työ-, varaosa- ja korjauskustannukset sekä voiteluaineen käyttömäärät vähenevät ja koneiden sekä laitteiden toimintavarmuus paranee.

Laadukkaan perusöljyn ominaisuuksiin kuuluu erinomainen voitelevuus

Salonen kertoo, että Kendall- ja Kennoco-voiteluaineiden suorituskyky perustuu perusöljyn pitkälle vietyyn jatkojalostukseen.

- Kaikkein tärkein ominaisuus laadukkaalle, pitkäkestoiselle öljylle on hyvä hapettumisen- ja korroosionkesto. Kaiken voitelun perusta on erittäin laadukas, puhdas ja tasalaatuinen perusöljy ja tarkoin valitut lisäaineet. Hiilivetyjen molekyylitaso pitää olla tasainen, jolloin saadaan tasalaatuinen tuote, Salonen selvittää.

- Meillä on voiteluaineita joka lähtöön. Asiakkaitamme ovat muun muassa jälleenmyyjät, autokorjaamot, raskaskonekorjaamot, kuljetusliikkeet, maanrakennus-ja metsäkoneurakoitsijat ja teollisuus sekä yksityiset elinkeinoharjoittajat. Lisäksi merkittävä asiakasryhmä ovat moottoriurheiluun liittyvät kuljettajat ja kisatiimit. Kasvava asiakasryhmä on raskaskonepuolen urakoitsijat kuten kuljetusliikkeet, kaivinkoneurakoitsijat ja metsäkoneyrittäjät, Tero Salonen toteaa.

Käyhän tsekkaamassa uudet kotisivut www.kendall.fi.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä