Pyydä tarjous

Ketterä Hämeenkyrön kunta tarjoaa erinomaiset puitteet yritystoiminnalle uudistuneen valtatie 3:n varrella

Hämeenkyrön Tippavaarassa on tarjolla palvelualan yrityksille ja kaupalliseen toimintaan useita yritystontteja erilaisiin tarpeisiin. Tippavaaran yritystontit ovat lohkottavissa mahdollisuuksien mukaan myös pienempiin kokonaisuuksiin.
Hämeenkyrön Tippavaarassa on tarjolla palvelualan yrityksille ja kaupalliseen toimintaan useita yritystontteja erilaisiin tarpeisiin. Tippavaaran yritystontit ovat lohkottavissa mahdollisuuksien mukaan myös pienempiin kokonaisuuksiin.
15.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Kansallismaisemistaan ja vesistöistään tunnettu Hämeenkyrö on kasvava 10 600 ihmisen kotikunta, joka työllistää lähes 700 henkilöä. Sijainti aivan Tampereen kupeessa sekä uudistetun valtatie 3 varressa tekevät Hämeenkyröstä hyvän ja turvallisen paikan elää, asua ja olla töissä. Lisäksi alue houkuttelee vahvasti monimuotoista yritystoimintaa tarjoten hinnoiltaan erittäin kilpailukykyisiä ja täysin räätälöitävissä olevia yritystontteja.

- Meidän tehtävänämme on luoda edellytyksiä hämeenkyröläisen yritystoiminnan vahvistamiseen sekä elinkeinorakenteen monipuolistumiseen. Autamme sekä taipaleensa alussa olevia että jo pitempään toimineita yrityksiä yritystoiminnan aloittamisessa sekä kehittämisessä. Yritysten lupaprosesseihin pystymme vastaamaan erittäin nopeasti, puhumme jopa päivistä tai viikoista. Esimerkiksi uudella Hanhijärven yritysalueella löytyy reilu 60 hehtaaria kaavoitettua maata, jossa on käynnistymässä kunnallistekniset työt, kertoo Hämeenkyrön kunnan elinkeinojohtaja Marko Kosonen.

Hyvä sijainti mahdollistaa nopeat yhteydet

Hämeenkyrö sijaitsee 3 tien varressa, vain reilun 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta länteen. Valtatien mittavat uudistustyöt ovat juuri nyt valmistumassa ja ne mahdollistavat alueen nopeat yhteydet. Hämeenkyröstä ollaankin suunnittelemassa logistiikka virtojen solmukohtaa.

- Esimerkiksi uuden Kolmostien äärellä sijaitsevaan Hanhijärven yritysalueelle pyrimme saamaan muun muassa logistiikan ja kiertotalouden toimijoita. Tippavaaran yritysalue sijaitsee myös liikenteen solmukohdassa, Satakunnan ja Pohjanmaan liikennevirrassa. Uudet palvelut tulevat näkymään hyvin niin pohjoisesta kuin etelästä tuleville Hämeenkyrönväylän käyttäjille ja mittavat eritasoliittymät mahdollistavat helpon poikkeamisen valtatieltä, korostaa Marko Kosonen.

Hanhijärven alue sijoittuu viisi kilometriä Hämeenkyröstä Tampereen suuntaan, etelästä katsottuna Hämeenkyrönväylän alkuun ja laajenee valtatien molemmille puolille. Alueesta voidaan lohkoa kullekin yritykselle parhaiten sopiva tontti.

Hämeenkyrö panostaa monipuoliseen yritystonttitarjontaan

Hämeenkyrön kunnalla on tarjolla yritystontteja Kalalahdessa, Tippavaarassa ja Harjunreunan alueella. Lisänä tähän on uusi yritysalue Hanhijärven alueella sekä Tippavaaran yritysalueen laajentaminen.

- Hanhijärvelle on kaavoitettu uusi teollisuusalue 3-tien siirtyessä uudelle väylälle. Alue sijaitsee loistavalla paikalla Hämeenkyrön keskustasta Tampereelle päin ja se tulee olemaan teollisuuden ja logistiikan uusi keskus. Vapaata pinta-alaa on vielä noin useita kymmeniä hehtaareja ja se onkin optimaalinen paikka paljon tilaa vaativalle liiketoiminnalle sekä suurille maantiekuljetuksille, toteaa Marko Kosonen ja jatkaa:

- Toinen merkittävä yritysalue on Tippavaara, joka on Hämeenkyrön vahvin kaupallinen alue. Se tarjoaa kaupallisille toimijoille upean mahdollisuuden yritystoimintaan ja vilkkaaseen asiakasvirtaan yhden Suomen vilkkaimmin liikennöidyn valtatien varressa. Alue on kokonaisuudessaan noin 35 hehtaaria ja sen keskimääräinen vuorokausiliikenne yli 10 000 ajoneuvoa.

Meihin kannattaa ottaa yhteyttä

- Jos yrityksenne tarpeet liittyvät toimitilaan, tonttiin tai työvoimaan, Hämeenkyrön elinkeinopalvelut ovat teidän apuna. Elinkeinopalvelut ovat myös kunnan elinkeinopolitiikkaa, yhteys kunnanjohtajaan ja kunnanhallitukseen on entistä tiiviimpi ja siten pystymme reagoimaan yritysten tarpeisiin nopealla aikataululla, sanoo lopuksi Marko Kosonen.

Yhteystiedot:
www.hameenkyro.fi
Elinkeinojohtaja Marko Kosonen, puh. 050 3100 331, [email protected]

Muita uutisia