Pyydä tarjous

Kotimainen Karera-palvelu reaaliaikaiseen paikannukseen

Digipalvelut
21.09.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Vuonna 2021 perustetun Karera Oy:n toimialana on satelliittipaikannusteknologiaan liittyvien palveluiden tuottaminen. Yrityksen taustalla on vankka osaaminen GNSS-teknologiasta, tukiasemista, käyttäjälaitteista sekä palvelunhallinnasta.

Täysin suomalaisessa omistuksessa oleva Karera Oy:n RTKnet-paikannuspalvelulle on myönnetty Avainlippu-merkki.

- Palvelullamme on korkea kotimaisuusaste niin hankintoja kuin omistajuutta myöten, kertoo toimitusjohtaja Ilari Koskelo.

- Avainlippu on meille tärkeä asia, sillä näin voimme osoittaa olevamme osa suomalaisten asiakkaittemme suomalaista työtä. Emme siirrä mitään dataa tai asiakastietoja ulkomaille, vaan kaikki tieto pysyy Suomessa.

Eri tukiasemista tuotettua dataa

- Karera on yritys, joka tarjoaa Suomessa koko maan kattavaa tarkkaa satelliittipaikannuspalvelua edullisesti, Karera-palveluiden myynnistä vastaava Jaana Ritvanen kertoo ja jatkaa:

- Karera mahdollistaa reaaliaikaisen, tarkan satelliittipaikannuksen kaikille sovelluksille. Karera Oy tuottaa kotimaisen korjaussignaalin, joka perustuu Maanmittauslaitoksen lähes sadan aseman ja edelleen laajenevan tukiasemaverkoston tuottamiin satelliittihavaintoihin.

Korjaussignaali tuotetaan mallintamalla satelliittipaikannukseen vaikuttavia virheitä, joita aiheuttaa esimerkiksi satelliittien ratavirheet ja ilmakehän eri kerrokset. Tukiasemaverkko mahdollistaa virheiden mallinnuksen tukiasemien välille, näin tuotetaan cm-tason paikannustarkkuus koko maahan.

- Satelliittipaikannuksen tarkkuus ilman mitään korjaussignaalia on vain muutamia metrejä. Kareran Verkko-RTK-paikannuspalvelun tasotarkkuus noin 1-2 cm, korkeustarkkuus noin 3-5 cm, riippuen käyttäjän laitteistosta. Korjaussignaali sisältää datan kaikille globaaleille satelliittipaikannusjärjestelmille, Ritvanen selvittää.

Kareran tukiasemaverkko tiivistyy ja kattavuus laajenee

- Kareran palvelun tarjonta kasvaa ja kiinnostaa uusia asiakkaita. Korjaussignaali soveltuu kaikille, jotka tarvitsevat tarkkaa paikkatietoa ja se toimii kaikissa vastaanottimissa. Kareran palvelu on tasavertainen kaikille. Palvelua pystyy käyttämään missä tahansa Suomessa, se ole sidottu mihinkään alueeseen eikä sillä ole kuukausirajoitteita. Meillä on aina ilmainen kuukauden mittainen koekäyttöaika, Ritvanen kertoo ja jatkaa:

- Palvelumme tuotetaan suomalaisessa palvelinkeskuksessa. Tukiasemat kattavat hyvin koko Suomen ja asemia on tällä hetkellä 96. Laajennamme verkkoa sitä mukaa kun käyttäjämäärät kasvavat ja tarpeet lisääntyvät. Uusimpina paikkakuntina mukana ovat Kuivaniemi, Vaala sekä Kaavi.

Ritvanen korostaa, että Kareran markkinoille tulon johdosta korjaussignaalin hinnoittelu on tasoittunut huomattavasti.

- Kareran palveluiden hinnoittelu on asiakasystävällinen ja huomioi käyttäjien tarpeet. Kaikille käyttäjäryhmille tarjotaan samaa palvelua samaan hintaan.

Sentintarkkaa paikannusta hyödyntävät myös isot maatalouden koneet. Kuva: AGCO

Monipuolinen järjestelmä moniin käyttökohteisiin

- Tarkan paikannuksen käyttö yleistyy jatkuvasti, ja mm. tarkat koneohjausjärjestelmät ovat tulleet jäädäkseen, Ritvanen sanoo ja jatkaa:

- Meillä on paljon asiakkaita myöskin koneohjauksessa. Muun muassa monet kunnat ja kaupungit edellyttävät jo nyt maanrakennusurakoitsijoiltaan ajan tasalla olevaa ja tarkkaa koneohjausjärjestelmää.

Ritvanen kertoo, että eräs Kareran maatalousalan asiakas totesi, että RTK tarkkuussignaalilla lisätään työtehoa 15-20 % per tunti, kun peltokuvio ja ajolinjat ovat valmiina tallennettuna.

- Toisen asiakkaamme hieno palaute oli, että tulee luotisuorat kylvörivit.

Jaana Ritvanen ja Henrik Pippingsköld olivat esittelemässä Kareran reaaliaikaista ja tarkkaa satelliittipaikannusta Suomen suurimmilla maanrakennus- ja ympäristökoneiden MAxpo-messuilla Hämeenlinnassa toukokuun alussa.

Kareran asiakaspalvelussa on hyvä ME-henki ja tekemisen meininki

Jaana Ritvanen on tunnettu tekijä mittausalalla, jossa hänellä on pitkä myyntiura. Hänellä on lähes 30 vuoden kokemus korjaussignaaleiden myynnistä. Kun Ritvanen aloitti alalla v. 1995, käytössä oli viisi tukiasemaa ja tarkkuudet olivat 2-10 m. Nyt asemia on sata ja tarkkuudet cm-luokkaa.

Tehokas ja nopea kollega Henrik Pippingsköld toimii sekä asiakaspalvelussa että teknisessä tuessa. Hän on ollut Kareran toiminnassa mukana alusta saakka ja on toiminut aikaisempina vuosina GNSS-laitteiden myynnin parissa.

- Avainlipun alla toimiminen edellyttää meiltä myös ensiluokkaista asiakaspalvelua, joka on meille tärkeä asia, Henrik Pippingsköld linjaa.

karera.fi
[email protected]