Kotimainen teknologiayritys ROTYX® tarjoaa innovatiivisia lisälaiteratkaisuja kaivinkoneisiin

ROTYX TR-M 13-18 tn kaivinkoneisiin.
ROTYX TR-M 13-18 tn kaivinkoneisiin.
21.07.2023 | Yrityselämässä tapahtuu

Asiakaslähtöisyydestä ja kotimaisuudesta arvonsa ammentava ROTYX® tähtää vahvasti kotimaan, mutta myös kansainvälisille markkinoille tuomalla uudenlaisen ratkaisun rototiltteihin. ROTYXin tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä ROTYX rototiltit ja ROTYX kallistuvat pikaliittimet 9-13 tn ja 13-18 tn kaivinkoneisiin.

Yhdistelmä teknisiä oivalluksia kaivinkoneiden lisälaitemarkkinoille

Vuonna 2015 toimintansa aloittaneen sulkavalaisen ROTYXin ensimmäinen rototilt prototyyppi valmistui vuonna 2020. Yrityksen keksintö sai patentin joulukuussa 2021.

- Kyseessä on hydraulinen toimilaite, jossa ei ole hammasrattaita sisällä vaan siipimallinen mäntä kallistuu edestakaisin akselinsa ympäri hydraulipaineen avulla. Ilman kallistussylintereitä toteutetun rakenteen ansiosta ROTYXillä on nopeaa ja turvallista työskennellä kapeissa kaivannoissa sekä esteiden kuten puiden, pylväiden, seinien tms. lähellä. Matala rakenne takaa paremman työtehon suuremman murtovoiman ansiosta. Kapeuden vuoksi näkyvyys työskentelyalueelle on hyvä. ROTYXin kallistuskulma on suuri, 2×50 astetta ja kallistusvoima on vakio kaikissa kauhan asennoissa, ROTYX Oy:n toimitusjohtaja Asko Toropainen kertoo.

Kuvassa ROTYXin Simo Huuskonen ja Asko Toropainen.

Käyttäjäystävälliset ROTYX lisävarusteratkaisut lisäävät työn tehokkuutta

- ROTYX rototiltti nopeuttaa, tehostaa ja helpottaa työskentelyä. ROTYX laitteissa on vähemmän helposti vaurioituvia, kuluvia ja usein huollettavia osia, mikä vähentää ennakoituja sekä yllätyksellisiä keskeytyksiä.

Toropainen sanoo, että kilpailuedut ROTYX laitteilla ovat selkeät.

- Sylinterittömyys ja kapeus ovat laitteiden isompia etuja. Matalan rakenteen ansiosta saa paremman työtehon suuremman murtovoiman ansiosta. Yksi eduista perinteisiin sylintereillä toteutettuihin rototiltteihin verrattuna on hieman isompi kallistuskulma. Laite on kapea, jolloin kapeissa kaivannoissa tarvitsee siirtää vähemmän maata, minkä johdosta säästyy työaikaa ja kustannuksia, Toropainen kuvaa ROTYXin etuja.

T-M kallistuva pikaliitin kiinnitettynä Rinne-Laturin koneeseen.

Tasainen, vakio kallistusvoima kaikissa kauhan asennoissa sekä suuri kallistuskulma

- ROTYXin tuotevalikoimassa on ROTYX TR-M rototiltti 13-18 tn kaivinkoneisiin, ROTYX TR-S rototiltti 9-13 tn kaivinkoneisiin sekä ROTYX T-M ja ROTYX T-S kallistuvat pikaliittimet vastaaviin kokoluokkiin. Työlaitteiden kiinnikestandardi on S. Yläpään kiinnitys on joko S-standardin mukainen tai suorakiinnitteinen. Tuotevalikoimaa laajennetaan sekä isompiin että pienempiin kokoluokkiin. Parasta aikaa suunnitteilla on pykälää isompi malli 17-24 tn kaivinkoneisiin, joka saatanee markkinoille ensi vuoden aikana, Toropainen mainitsee.

- Tällä hetkellämeillä on valmistumassa ensimmäinen varsinainen teollinen tuotantosarja TR-M rototilttejä. Osa näistä on jo valmistettu, myyty ja asennettu. Prototyypin lisäksi isompia ROTYX TR-M rototilttejä on ennen tekeillä olevaa sarjaa valmistettu 3 kpl eli ns. 0-sarja. Näistä laitteista kaksi on myyty ja toimitettu asiakkaille ja yksi on esittelykäytössä. Pienempiä ROTYX TR-S rototilttejä on valmistettu 1 kpl. Tämä laite sopii mm. isompiin Lännen monitoimikoneisiin.

A&K Ryynänen Oy:n tyytyväiset tekijät Anssi Mäkäläinen ja Oskari Palo.

ROTYXin yrittäjillä aito kiinnostus asiakkaidensa liiketoiminnan ja tuottavuuden kehittämiseen

Yrityksessä työskentelee neljä osakasta sekä yksi työntekijä.

Asko Toropaisella on päävastuu laitteiden suunnittelusta. Tuotekehitystyö ja prototyyppien valmistus tapahtuu Sulkavalla ROTYXin Rautaseiska Oy:ltä vuokraamissa tiloissa. Valmistusyhteistyötä tehdään myös loimaalaisen Lännen Tractors Oy:n kanssa.

Toropainen kertoo, että toimitetut laitteet ovat olleet käytössä moninaisissa työtehtävissä. Käyttökokemuksia on saatu hyvinkin raskaista töistä kuten kaapeliaurauksesta ja sähkölinjojen purkutöistä. Asiakkailta saatu positiivinen palaute on antanut uskoa tulevaan.

- Asiakaskunta koostuu maarakennusalan urakoitsijoista sekä infra-alan yrittäjistä. Tällä hetkellä panostamme suoramyyntiin ja pyrimme olemaan mahdollisimman paljon näkyvillä asiakkaillemme. Yrityksen tavoitteena on tulevaisuudessa avata myyntikanavia myös Keski-Eurooppaan.

- Yrityksemme yksi tärkeimmistä arvoista on asiakaslähtöisyys ja kuuntelemme mielellämme asiakkaiden kommentteja ja käyttäjäkokemuksia, jolloin pystymme tekemään tuotteistamme entistäkin parempia, Asko Toropainen luonnehtii ROTYXin toimintatapaa.

ROTYXillä kaapelinauraus sujuu vaativissakin maastoissa.

www.rotyx.com

Facebook | Instagram | LinkedIn

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä